Samsø Kommune

  Peter Hansted, borgmester på Ærø, ser gerne, at landevejsprincippet kommer til at gælde hele året rundt i alle ø-kommuner.

  Ø-topmøde: Borgmestre vil have billigere færger hele året

  Ærø Kommune er her fredag vært for et møde mellem ø-kommunernes borgmestre og indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen. Et af emnerne er kommunernes ønske om billigere og grønnere færgefart hele året rundt.
  "Jeg har fødselsdag i dag, og jobbet her er den bedste gave for mig," siger den ukrainske flygtning Nadiia Kohat, som har fået job hos MidtVask i Aarhus.

  Kommuner knokler for at få ukrainere i job

  Mens flygtningestrømmen fra Ukraine tager til, er de første flygtninge kommet i job i Aarhus. I Randers planlægger kommunen at holde jobmesse mellem ukrainere og omkring 100 virksomheder efter påske.

  Borgmesterkæden skifter fra V til S på Samsø

  Søren Wiese (V) blev udpeget som borgmester, men nu fortsætter den siddende S-borgmester alligevel.
  Kampen om borgmesterposten i Samsø Kommune har været en intens affære.

  Nye beskyldninger i valgdrama på Samsø

  SF-borgmesterkandidat og den afgående S-borgmester på Samsø er røget i totterne på hinanden efter et vaskeægte valgdrama. Tilliden er væk, siger begge.
  Samsø Kommune får en flot pris fra FN for at satse benhårdt på vedvarende energi på en måde, som andre kommuner kan lære af.

  Fornem pris til kommune for klimatiltag som andre kan bruge

  Samsø Kommune er som det første lokalsamfund i verden blevet tildelt FN’s pris som ’Climate Leader’. Prisen gives til Kattegat-øen for klimavenlige løsninger, som andre kan kopiere og opskalere.
  2020 har været et godt år på boligmarkedet. På landsplan er fremgangen på 22 procent. Men i vandkants-Danmark har der været meget større vækst i boligsalget.

  Boligsalget topper i udkantskommuner

  Det er blevet populært at købe bolig i landkommuner og på øer. Nye tal viser, at den procentvise fremgang i bolighandler er størst at finde blandt udkantskommuner og øerne. Se om din kommune er med i top-ti.
  Samsø er en af de få kommuner i Danmark, hvor der ikke er registreret nogen coronasmittede i kommunen inden for den seneste uge. Fotoet er fra Nordby på Samsø.

  Økommuner får mindre coronasmitte

  Det er kun otte kommuner, der ikke døjer med for høje smittetal længere, og de fleste af dem er øer.
  Fra i dag kan du klimakompensere for din fly- og bilrejse ved at plante træer i en ny klimsskov på Samsø.

  Ny klimaskov på Samsø kan danne skole

  Nu kan man gøre sin fly- og biltransport CO2-neutral ved, at der bliver plantet træer i en ny klimaskov på Samsø. Idémanden bag projektet vurderer, at andre kommuner kan få lyst til at følge efter Samsø.
  Driftige selskaber er i gang med at etablere store solcelleparker på samlebånd i det danske landskab. (Arkiv)

  Ny landsforening vil bremse dansk solcelleboom

  Prisfald har sat skub i etableringen af store solcelleparker overalt i landet, men lokale borgere har i en række kommuner følt sig kørt over af store selskaber og vil bremse udviklingen: 'Kommunerne bliver bearbejdet,' lyder kritikken.
  Gratis færgebilletter og corona-sommer fik danskerne til at valfarte til småøerne. Nu vil de permanent have sat færgepriserne i højsæsonen ned for at lokke flere turister til.

  Småøer vil sænke færgepriser i højsæsonen

  Priserne på færgebilletter midt på sommeren skal ned, så endnu flere turister kan lokkes til småøer som Ærø, Fanø, Læsø og Samsø. De fire kommuner har sendt deres ønske til regeringen og håber, at succesen med øturisme denne sommer kan overbevise landspolitikerne.