Samarbejdssystemer

  Borgerrådgiver i Haderslev Kommune Lise Uldal Kræmmergaard skriver i sin årsberetning om forråelse blandt nogle af kommunens medarbejdere. Det ordvalg skaber debat i byrådet.

  Borgerrådgivers ordvalg får politikere op i det røde felt

  En borgerrådgivers årsberetning har sat gang i en hed debat i Haderslev om, hvorvidt kommunalt ansatte i konfliktsager med borgere udviser forråelse.
  Kommunaldirektør i Randers Kommune Jesper Kaas Schmidt slår fast, at det er politikerne, der tegner de store linjer og forvaltningen, der følger anvisningerne. (Arkiv)

  Kommunaldirektør: Byrådet – og ikke embedsfolkene – bestemmer retningen

  Magtfordelingen mellem kommunens politikere og forvaltninger er til debat i Randers Kommune, hvor V-politiker spørger: Hvem bestemmer egentlig?
  Claus Steen Madsen (t.v.), kommuneldirektør i Odsherred Kommune, har på kommunens vegne indgået aftale om mere medbestemmelse blandt administrationens ansatte. Her ses han ved en tidligere lejlighed med borgmester Thomas Adelskov (S).

  Ny personalepolitik skal gøre kommune til en bedre arbejdsplads

  Odsherred Kommune og fagforbund tilslutter sig ny aftale, der betyder, at medarbejderne fremover får mere indflydelse og medbestemmelse. Det bærende princip er nærhed og mening, siger kommunaldirektør.
  "Når vi hører ordet kriseledelse, tænker de fleste nok på en hierarkisk og centralt styret ledelsesform og næppe på faglig frisættelse og plads til lokale løsninger." Skriver formanden for kommunaldirektørforeningen, Niels Ågesen

  Ledelse bliver ikke det samme efter corona

  Den offentlige sektor skal ledes på ’en ny måde’, stod der i regeringens forståelsespapir. Nu er nærhedsreformen kommet i efterårets politiske kalender, og det er oplagt at kigge på nogle af Coronakrisens erfaringer, når vejen væk fra bureaukrati og frem mod større faglig frisættelse skal findes.
  (Arkiv)

  Hjemme eller på kontoret: Medarbejdere må nu arbejde, hvor de vil

  En aarhusiansk virksomhed har valgt at lade medarbejderne arbejde, hvor de vil. Mange medarbejdere er mere glade og produktive, når de arbejder hjemmefra.
  Hvordan får man børn til at sove samtidig med at rengøringspersonalet arbejder for at opretholde en god hygiejne i daginstitutionen?

  Dilemmaer skal løses i solskin

  Den første dag efter mere end en måneds adskillelse blev MED-udvalgsmødet afholdt på legepladsen. 'Min erfaring er, at personalets perspektiver bidrager til bedre beslutninger', skriver Janni Juhl-Petersen.

  Samarbejdssystemet: Et godt sted at udøve samskabt styring

  Når medarbejderne bliver inddraget i strategisk vigtige spørgsmål og beslutninger på arbejdspladserne, smitter det positivt af på hele organisationen. Derfor er MED- og SU-systemet en vigtig arena for ledere og medarbejder til sammen at øve sig i at udvikle den offentlige sektor.