Rudersdal Kommune

  Direktør Henning Bach Christensen er blevet suspenderet, mens Kammeradvokatens undersøgelse af forvaltningen foregår.

  Direktør hjemsendt under advokatundersøgelse

  Rudersdal Kommune har suspenderet og hjemsendt direktør på grund af en sag om mulig ulovlig sagsbehandling af skolestøtte til sårbare børn i forvaltningen.
  Borgmester Ann Sofie Orth (K) (tv) og Pernille Riis, formand for BUPL Nordsjælland, glæder sig over at kunne give et lønløft til pædagoger.

  Endnu en kommune forhøjer pædagogers løn

  Endnu en kommune finder ekstra penge for at sætte de eftertragtede pædagogers løn op. Lokalafdeling af BUPL hilser lønkonkurrencen mellem kommunerne velkommen.
  Arbejdskraftmangel i landets ældrepleje vil ende i et velfærdstab. Det mener fire ud af ti borgmestre i en rundspørge, foretaget af NB-Kommune.

  Nødråb fra borgmestre: ‘Vi kommer til at skære ned på ældreplejen’

  Inden for få år forventer fire ud af ti borgmestre, at manglen på hænder i ældreplejen vil tvinge dem til at skære i servicen til de ældre. Der bliver ikke reageret i tide, vurderer borgmester.
  En advokatundersøgelse skal nu finde ud af, om kommunens PPR-afdeling (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) har haft en ulovlig praksis for håndtering af klager.

  Kammeradvokaten skal undersøge ulovlig klageprocedure

  Rudersdal Kommune har bedt Kammeradvokaten undersøge, om der er begået lovbrud i en række sager i PPR-afdelingen, hvor borgerne angiveligt er blevet overtalt til ikke at klage over afgørelser.
  Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn og bestyrelsesmedlem i KL er, bekymret for det fortsatte økonomiske pres på det specialiserede socialområde.

  Finanslov 2022 øger udgiftspresset på handicapområdet

  Flere rettigheder til handicapområdet i årets finanslov kan øge ressourcepresset på kommunerne yderligere. Der er foreløbig ingen udsigt til, at Folketinget dækker den udgift.
  Det skal undersøges, om sagsbehandlerne hver især har for mange sager på børnehandicapområdet, mener Konservatives spidskandidat i Rudersdal, Anne Sofie Orth.

  Protester får politikere til at love bedre forhold for handicappede børn

  Handicappede børn er en svær og konfliktfyldt opgave for mange kommuner. I Rudersdal fører en række protester nu til, at medlemmer af kommunalbestyrelsen vil opgradere indsatsen for handicappede børn og deres forældre.
  Færre aktiviteter for de ældre er en af de kedelige konsekvenser af mangel på ferieafløsere i mange kommuner.

  Presset kommune må lukke daghjem

  Kommunerne kæmper henover sommeren mere end sædvanligt med at skaffe hænder nok i ældreplejen. Det giver ringere service til de ældre. Eksempelvis har man i nordsjællandsk kommune set sig nødsaget til midlertidigt at lukke tre daghjem.
  Ærgerligt, men godt at de ældre får deres penge tilbage. Sådan lyder budskabet fra udvalgsformand Birgitte Schjerning Povlsen (K) i Rudersdal Kommune.

  Rudersdal må tilbagebetale 5 mio. kr. til over 800 ældre

  Rudersdal Kommune har opkrævet for mange penge fra beboere på plejehjem. Nu må kommunen hive omkring 5 mio. kr. op af kommunekassen for at betale penge tilbage. 'Det er ærgerligt, at der er konstateret fejl,' siger udvalgsformand.

  Rigeste sogn er blevet 50 procent rigere de seneste ti år

  Fire ud af fem kommuner har oplevet en stigende opdeling mellem rige og fattige områder siden 2010. I otte kommuner er forskellen vokset med over 25 procent. Tre af dem har oplevet en stigning på over 40 procent. Find din kommune på kortet.
  Borgmester Jens Ive (V) håber, at nye tiltag kan nedbringe sygefraværet især i daginstitutioner og plejecentre.

  Kommune: Medarbejderne skal have 4.000 færre sygedage

  Med en ny tilgang vil kommune mindske fraværet blandt ansatte med 4.000 dage om året. Blandt andet skal data om sygefravær bruges mere aktivt.
  Henrik Bach Mortensen glæder sig på facebook over, at han er blevet opstillet for Venstre i Rudersdal Kommune til KV21. Han er flyttet til kommunen og har tidligere siddet i byrådet i Gladsaxe.

  Duften af valgkamp breder sig

  Der er mindre end et halvt år til kommunalvalget, og kandidaterne begynder nu opvarmningen. Se her nogle af de synlige tegn på begyndende valgkamp, som NB-Kommune har fanget. Måske oplever du også en duft af valgkamp?
  "Vi er en stor kommune, så der er tid og penge at spare (ved at holde digitale møder, red.) - særligt i forhold til de korte møder,” siger borgmester i Thisted Ulla Vestergaard (S).

  Borgmestre vil fortsætte med virtuelle møder efter corona

  Kommunernes virtuelle møder er kommet for at blive - også på den anden side af pandemien. Det viser en ny rundspørge, som NB-Kommune har foretaget blandt borgmestre. De lægger vægt på, at der er tid og penge at spare ved at mødes digitalt.