Den nye politireform giver kommunerne mulighed for på forsøgsordning at ansætte private vagter, der kan hjælpe til med at skabe ro og tryghed i kommunen.

Flere kommuner ønsker kommunale vagtværn

Flere kommuner er positivt stemt over for kommunale vagtværn, der som forsøgsordning nu kan stables på benene. Borgmestre håber på, at kommunale tryghedsvagter eksempelvis kan forebygge indbrud og skabe sikkerhed på stationer.
Benny Würtz hyldes af borgmesteren for sit initiativ til at oprette et netværk af tidligere cornapatienter, der kan rådgive nysmittede.

Borgmester hylder frivilligt coronanetværk

En borger har på eget initiativ oprettet et korps af tidligere coronaramte, der skal berolige nysmittede med samtaler. ‘Et stærkt initiativ,' siger borgmester.
Frikommuneforsøg skaber tryghed for borgere og det vurderes, at det tværfaglige samarbejde bør fortsætte.

Frikommuneforsøg høster anerkendelse

Tre kommuner har siden foråret 2018 drevet en fælles tværkommunal akutfunktion. Forsøget er nu evalueret, og de ændrede arbejdsgange har vist sig som en gevinst for både borgere og samarbejdspartnere.
Farten på vejene i byområder skal ned, lyder ønsket fra seks nordsjællandske kommuner. (Arkiv)

Borgmestre går sammen i kamp for tryggere skoleveje

Farten på vejene i byområder skal ned, lyder ønsket fra seks nordsjællandske kommuner. Men modsat i vores nabolande kan kommunerne ikke selv tage beslutningen.
En ny styrelse skal sikre, at der er de nødvendige lagre af værnemidler i Danmark - for eksempel af mundbind. (Arkivfoto)

Birkerød løber med ny coronastyrelse

Det bliver Birkerød i Nordsjælland, der kommer til at huse den nye 'coronastyrelse' med 60-70 nye arbejdspladser. En række fynske og jyske kommuners lobbyarbejde har dermed ikke båret frugt.
I Rudersdal Kommune går V-borgmester Jens Ive med tanker om at sætte skatten op for kommunens skatteydere. (Arkiv)

Venstreborgmester klar til skattestigning

Rudersdal mister millioner på udligningsreformen, og det får borgmesteren til grundigt at overveje en skattestigning, så kommunen kan investere i børne- og ungeområdet samt idræt.
Borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen, synes det er urimeligt, at kommunen skal betale til andre i udligning. (Arkiv)

Borgmestre ser vidt forskelligt på udligningsreform

Reaktionerne er vidt forskellige, når borgmestrene vurderer konsekvenserne af den nye udligningsreform, der blev vedtaget i går. Her er både dyb frustration og stor glæde.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger