Roskilde Kommune

  Ældre sosu-medarbejdere skal gerne have klar besked om mulighederne for seniorordning eller andre former for tilknytning, hvis man vil holde på dem. Det fremgår af ny rapport.

  Gode råd fra Roskilde om at holde på velfærdsmedarbejdere

  Hvordan sikrer man, at gråhårede sosu'er og pædagoger får lyst til at vente med at gå på pension? Og hvordan griber man det an, når nye medarbejdere skal med ombord? Det bør man have gode svar på, hvis man vil sikre velfærdsmedarbejdere nok i sin kommune. Det fremgår af ny rapport.

  Kommune bruger 500 kr. pr. indbygger på Tour de France

  Fem centrale kommuner i de danske Tour de France etaper har tilsammen afsat 114 millioner kroner til formålet. En af kommunerne bruger, hvad der svarer til 500 kr. pr. indbygger. Økonomisk set er det næppe en god forretning, siger forsker.
  Den nuværende udstillingsbygning med vikingeskibene er hvert efterår i risiko for at blive ramt af forhøjet vandstand og stormflod.

  Vikingeskibe får millionstøtte til at komme i sikker havn

  Vikingeskibene i Roskilde skal have en ny udstillingsbygning for at sikre sig mod stormfloder fremover.
  Partnerskab vil i de næste fem år løbende udvikle nye tiltag og inspirere festivalgæsterne til grøn omstilling.

  Mere vedvarende energi til Roskilde Festival

  Nyt femårigt partnerskab mellem Roskilde Festival og energi- og fibernetkoncernen Andel betyder, at Roskilde Festival kan tage vigtige skridt i den grønne omstilling.
  Roskilde Kommune står overfor en kæmpe udfordring, når Roskilde Festivals mange gæster ankommer 2. juli samtidig med, at byen har etapestart i Tour de France.

  Roskilde forbereder sig på vanvidsdøgn med Tour og festival

  Der venter den sjællandske kommune en meget stor udfordring, når trafikken til og fra både verdens største cykelløb og Nordeuropas største musikfestival skal glide.
  Roskilde Kommune står overfor en kæmpe udfordring, når Roskilde Festivals mange gæster ankommer 2. juli samtidig med, at byen har etapestart i Tour de France.

  Roskilde forbereder sig på vanvidsdøgn med Tour og festival

  Der venter den sjællandske kommune en meget stor udfordring, når trafikken til og fra både verdens største cykelløb og Nordeuropas største musikfestival skal glide.
  Planerne om et nyt vikingeskibsmuseum i Roskilde er halvandet til to år forsinket, i forhold til det planlagt i 2018.

  Trods statslig støtte: Plan om nyt museum er endnu ikke færdigfinansieret

  På finansloven i 2018 blev der afsat 160 millioner kroner til opførelsen af et nyt vikingeskibsmuseum i Roskilde. Tre år senere er man endnu ikke nået i mål med den resterende finansiering.
  Tomas Breddam (S) er fortsat borgmester i Roskilde.

  Roskilde-borgmester var milevidt fra tidligere bydronning

  Tidligere Roskilde-borgmester Joy Mogensen fik knap 15.000 personlige stemmer i 2017. Afløser fik under 4500.
  Tillid er altgørende, hvis man skal gøre sig forhåbninger om borgmesterkæden.

  Tre borgmestre: Tillid er vigtigst for en konstitueringsaftale

  Vil du have de gyldne kæder. Så skal folk kunne stole på dig. Det er det allervigtigste i forbindelse med en konstitueringsaftale, siger tre erfarne borgmestre.
  Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

  KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

  Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Ved kommunalvalget i 2017 stemte mere end hver tredje vælger i Gentofte på borgmester Hans Toft (K). Han genopstiller ikke til kommunalbestyrelsen denne gang.

  KV21: Tre stemmeslugende borgmestre genopstiller ikke

  Nogle borgmestre formår at få meget høje personlige stemmetal ved kommunalvalg. Tre af de store stemmeslugere fra valget i 2017 genopstiller ikke til borgmesterposten.
  "Hold da op, vi har gjort alle de dårlige erfaringer," lyder det fra borgmester i Roskilde Tomas Breddam (S).

  ‘Alt, hvad der kunne gå galt, gik galt’ i kommunalt byggeri

  "Et klassisk eksempel på et projekt, hvor alt der kunne gå galt, gik galt". Sådan lyder den hårde konklusion i en uvildig evaluering af det skandaleramte byggeri af en ny kommunal svømmehal. Den blev mere end dobbelt så dyr som budgetteret og blev stærkt forsinket.