Ringkøbing-Skjern Kommune

  Her ses kortet over Hvidovre Kommune og de kuber til glasindsamling, der allerede findes. Borgerne kan selv plotte de steder ind, hvor de mener, nye kuber skal opstilles.

  Kommuner inddrager i stigende grad borgerne i miljøtiltag

  Borgerne har ofte mange meninger om, hvor kommunerne bedst opstiller for eksempel stationer til glas- og papirindsamling og ladestationer til elbiler. Det får flere kommuner til nu direkte at efterspørge borgernes forslag, inden de opsættes.
  Som noget nyt åbner Ringkøbing-Skjern Kommune op for, at unge, som holder sabbatår, gennem en 30-timers stilling kan blive klogere på, hvad et job som sygeplejerske går ud på.

  Rekruttering: Kommune gør det muligt for unge at prøve sig selv af som sygeplejerske

  Det kræver nytænkning, hvis kommunerne skal komme den massive arbejdskraftmangel til livs. Det har Ringkøbing-Skjern Kommune taget til sig. Som noget nyt prøver kommunen at inspirere unge borgere, der har sabatår, til at prøve sygeplejerske-faget.
  Der bliver produceret masser af vedvarende energi i Ringkøbing-Skjern Kommune. Men der mangler måder at opbevare energien på, og det vil byrådet nu gøre noget ved.

  Vindmølle-kommune vil satse meget på Power to X

  Ligesom Ringkøbing-Skjern Kommune er gået foran i udbredelsen af vindmøller, vil kommunen også gerne være på forkant med Power to X-anlæg. Nu vil byrådet have undersøgt mulighederne for anlæg. Lagring af energien er en væsentlig forudsætning for at nå de ønskede klimamål.
  Det går ikke at lave en fiktiv lokalplan for at få det, som man gerne vil. Det slår klagenævn fast over for kommunalbestyrelsen i Ringkøbing-Skjern.

  Klagenævn: Byråd må ikke lave fiktive lokalplaner

  Byrådet i Ringkøbing-Skjern vedtog en lokalplan med det formål at erstatte den med en anden for at bane vejen for en Netto-butik. Men at lave lokalplaner på skrømt går ikke, fastslår Planklagenævnet.
  Blandt andre kronprinsesse Mary var med til at åbne oplevelsesparken Naturkraft for to år siden. Parken har hidtil været et flop målt på besøgstal og økonomi.

  Kommune er klar til at bruge flere penge på skrantende oplevelsespark

  Et flertal i Økonomiudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune er parat til at stille en underskudsgaranti på 7,5 mio. kr. for oplevelsesparken Naturkraft. Det handler blandt andet om at beskytte en stor kommunal investering.
  11 kommuner skal i løbet af det næste års tid udarbejde en strategi for, hvordan de har tænkt sig at forbedre indeklimaet på skolerne. Der er dårlig luft i mange klasseværelser.

  11 kommuner skal forbedre indeklima på lokale skoler

  Dårligt indeklima er en hæmsko på flere skoler. For høje temperaturer og tung luft er nogle af de vilkår skoleelever og lærere færdes under. Det vil 11 kommuner nu lave om på.
  I et sommerhusområde ved Hvide Sande skal 210 sommerhuse enten lovliggøres eller rives ned, har Ankestyrelsen vurderet. Fotoet er fra det smukke Haurvig ved Vesterhavet.

  Ankestyrelsen: 596 byggetilladelser skal genbehandles

  Ringkøbing-Skjern Kommune har fået pålagt en ærgerlig opgave af Ankestyrelsen: 596 byggetilladelser i turist-attraktivt område skal nu genbehandles. Hvis kommunens folk skal ud og besigtige hver enkelt grund og se på gamle luftfotos, så bliver det en kæmpe opgave, oplyser afdelingsleder.
  André Vang Andersen på 31 år er én af de unge fraflyttere, der nu er vendt hjem til Ringkøbing-Skjern Kommune.

  Klub Eksilvestjyder får unge til at flytte hjem

  En opgørelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune viser, at 126 unge vestjyder, der var fraflyttet kommunen for at studere eller opleve større byer, er flyttet tilbage gennem de seneste fem år.
  Laugesens Have har siden 1998 været ejet af 3F og i en reklamevideo roser en kommunal afdelingsleder kursuscenteret.

  Kommune bryder reglerne: Reklamerer for privat virksomhed i reklamefilm

  Ringkøbing-Skjern Kommune lægger ansigt til en ny reklamefilm for et konferencecenter. Men det er i strid med reglerne, slår professor i forvaltningsret fast.
  Planerne om fem 180 meter høje vindmøller på kommunegrænsen mellem Ringkøbing-Skjern og Varde giver nabostrid. (Fotoet er af tidligere opsatte vindmøller ved Rødby)

  Strid om vindmøller ved kommunegrænse

  Kommunerne Varde og Ringkøbing-Skjern er i nabostrid om opstilling af kæmpe vindemøller tæt på kommunegrænsen. Nu tilbyder Ringkøbing-Skjerns borgmester at dele penge til grønne projekterne i vindmøllernes nærområde.
  Vilde blomster skal fremover pryde usolgte byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er der flere gevinster ved, vurderer kommunen.

  Naturen må ikke gå sin gang i ‘Naturens Rige’

  Kommuner kan få et problem, hvis usolgte byggegrunde springer i skov. På den baggrund vil man nu i kommune så byggegrunde til med vilde blomster.
  For fem år siden sponsorerede Ringkøbing-Skjern Kommune spillerdragter til en gruppe eksilvestjyder, der savnede foreningslivet hjemme fra Vestjylland.

  Landkommune sponsorerer fodboldhold i storbyerne

  Ringkøbing-Skjern Kommune indgik for fem år siden en sponsoraftale med et fodboldhold bestående af eksilvestjyder i Aarhus. Sponsoratet handler ikke mindst om at bevare kontakten med de fraflyttede, så de en dag vender tilbage.