Ressourceforløb

  3F er ikke tilfreds med de ændringer af ressourceforløb, der indtil videre er sivet fra forhandlingerne. "Vi savner forpligtelser for kommunen. Forpligtelser, der gør, at forløbene bliver mere indholdstunge og bedre," siger Tina Christensen, næstformand i 3F.

  Ressourceforløb: Savner retsgarantier for borgere og konsekvenser for kommunerne

  Forhandlinger om ressourceforløb er i fuld gang. Kommuner skal mærke konsekvenser, hvis de ikke lever op til krav om bedre indhold og hurtigere afklaring, lyder det fra både SF og fagforbundet 3F.
  KL er utilfreds med, at beskæftigelsesministeren vil tage penge fra kommunen for at finansiere nye udgifter til ressourceforløb, siger Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

  KL: Økonomi i forslag til ressourceforløb hænger ikke sammen

  Beskæftigelsesministeren vil tage 65 millioner fra kommunerne til at finansiere ændringer i ressourceforløb. Men det hænger ikke sammen at spare på indsatsen - og samtidig give en indsatsgaranti, lyder det fra KL.
  Knap tre procent af 22.000 i ressourceforløb er over 60 år. Beskæftigelsesministeren foreslår, at de helt skal undtages for forløbet.

  Minister: De ældste ledige skal undtages for ressourceforløb

  Ledige med seks år eller mindre til pensionsalderen skal kunne visiteres direkte til førtidspension eller fleksjob, foreslår beskæftigelsesministeren. Se hvor mange ledige over 60, der er på ydelsen i din kommune.