Rengøring

  Rengøring

  Bedre trivsel blandt de ansatte og mere målrettet rengøring er nogle af målene i nyt projekt i tre kommuner.

  Tre kommuner med i forsøg med mindre kontrol i rengøring

  Mindre kontrol og mere tillid skal afprøves yderligere inden for rengøring i tre kommuner. Der er gode erfaringer at trække på.

  FOA: Velfærdskroner samler støv i kommunerne

  To milliarder kroner. Et beløb der svarer til en times ekstra rengøring om ugen til alle 122.500 borgere i hjemmeplejen. Så mange allerede afsatte velfærdskroner brugte kommunerne ikke sidste år.
  Selv om der er stor fokus på hygiejne under coronakrisen, så har hver tredje kommune stadig ikke en hygiejneorganisation.

  Trods corona: Hver tredje kommune følger ikke anbefaling om hygiejne

  På trods af corona følger hver tredje kommune ikke en anbefaling fra myndighederne om at sikre grundig koordinering af indsatsen for bedre hygiejne. 'Hygiejnisk rengøring bekæmper sygdomme. Og ikke kun corona,' siger sektorformand i FOA.
  Guldborgsund Kommune vil bevare den høje rengøringsstandard fremover. Det kommer også kommunens ledige til gavn.

  Guldborgsund Kommune skruer permanent op for rengøringsniveauet

  Guldborgsund har netop besluttet nye principper for den fremadrettede rengøring af kommunens institutioner og bygninger. Det betyder, at der skal gøres mere rent, og at rengøringen får en både grøn og en social bæredygtig profil.
  Det er ikke al corona-rengøring i Københavns Kommune, der er foregået under velordnede forhold.

  Mange tilfælde af snyd med corona-rengøring

  Personale hyret ind til ekstra corona-rengøring i kommunerne bliver ifølge ny opgørelse udsat for social dumping. 'Det er kynisk og uacceptabelt, når virksomheder spekulerer i at underbetale deres medarbejdere,' siger Københavns overborgmester Lars Weiss (S).