Rekruttering

  Rekruttering

  "Det er her, hvor jeg bliver en lille smule træt af, at vi bliver dømt på en infrastruktur, vi ikke kan rykke tilstrækkeligt ved," lyder der fra formanden for erhvervsudvalget i Gribskov Kommune i en kommentar til DI`s måling af lokal erhvervsvenlighed.

  Gribskov Kommune på toppen – og i bunden

  I Gribskov Kommune, der har Indenrigsministeriets højeste Private-leverandør-Indikator, ligger man i bunden, når det kommer til erhvervsvenlighed, men Gribskov er ikke den eneste kommune, hvor tingene er vendt om, hvis man nærlæser Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed.
  Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune Sisse Marie Welling (SF) vil sætte initiativer i gang, der skal få flere til at blive i ældreplejen fremover.

  Mangel på sundhedspersonale: Borgmester vil finde løsninger

  Københavns Kommune kommer til at mangle sundhedspersonale i ældresektoren i tusindvis de kommende år. Mens borgmesteren forsøger at finde løsningsmuligheder kan plejehjemsleder konstatere, at det er stejlt op ad bakke.
  Over 30 pct. af den praktiske hjælp leveres af private leverandører. Med et forslag fra regeringens rådgivningspanel om prioritering i serviceniveauet sættes der atter spot på frit-valgs-området

  Analyse: Rengøring og madservice kan være på vej ud af en ny ældrelov

  I en fortrolig rapport fra regeringens rådgivende ekspertpanel i forhold til en ny ældrelov stilles der spørgsmålstegn ved, om de ældres praktiske hjælp i hjemmet skal være en kommunal service. Nu er spørgsmålet: Tør regeringen gå den vej?

  Sådan rykkede Silkeborg fra bunden til toppen

  På 11 år er Silkeborg Kommune fløjet fra en plads som nummer 91 på Dansk Industris måling for erhvervsvenlighed til nummer to. Kommunen forklarer her, hvordan man har fået det til at ske.

  Se hvor mange pædagoger der er på vej på pension i din kommune

  I nogle kommuner er andelen af pædagoger på 60 år og derover høj, og det skaber stor bekymring for personalemangel. Se her andelen af +60-årige pædagoger i din kommune.
  Det er svært at rekruttere sosuer til kommunerne. Det skyldes blandt andet, at det er svært at få folk til at uddanne sig inden for faget. Der skal nationale løsninger til, mener flere kommuner, for ellers ender velfærden i en negativ spiral.

  Kommuner kan ende i negativ spiral af forgæves rekrutteringer

  Det haster med en national løsning på rekrutteringsudfordringerne i kommunerne. Ellers ender det i en negativ spiral, hvor de kommuner, der har det sværest vil få det endnu værre. Det fortæller flere ledere i kommunerne.
  Ældre sosu-medarbejdere skal gerne have klar besked om mulighederne for seniorordning eller andre former for tilknytning, hvis man vil holde på dem. Det fremgår af ny rapport.

  Gode råd fra Roskilde om at holde på velfærdsmedarbejdere

  Hvordan sikrer man, at gråhårede sosu'er og pædagoger får lyst til at vente med at gå på pension? Og hvordan griber man det an, når nye medarbejdere skal med ombord? Det bør man have gode svar på, hvis man vil sikre velfærdsmedarbejdere nok i sin kommune. Det fremgår af ny rapport.
  Det kan lade sig gøre med succes at indføre fire dages arbejdsuge i en daginstitution. Det er erfaringen i Gentofte.

  Fire dages arbejdsuge afprøvet med succes i daginstitution

  Et forsøg med fire dages arbejdsuge i et børnehus i Gentofte er blevet så stor en succes, at det nu udvides med borgmesterens opbakning. Fagforening håber, at fire dages uger kan få flere pædagoger til at gå op på fuldtid.
  For tre år siden valgte Brøndby Kommune at tilbyde ansatte at merituddanne sig til pædagog. Det giver nu pote.

  Rekruttering: Kommune får 18 nye pædagoger takket være merituddannelse

  Hvordan får man flere pædagoger i en situation, hvor der er stigende mangel på dem? Man tilbyder medhjælpere og assistenter en merituddannelse, lyder et svar i Brøndby Kommune. Her har man lige fået 18 nye pædagoger via merituddannelse.
  Der er tre års forskel i tilbagetrækningsalderen mellem forskellige brancher med lavest og højest tilbagetrækningsalder. I gennemsnit trækker privatansatte sig senere end offentligt ansatte.

  Stort potentiale frigøres, hvis offentligt ansatte går på pension samtidig med de private

  Der er et stigende gab i tilbagetrækningsalderen mellem offentlige og private medarbejdere. De privat ansatte bliver langt længere på arbejdsmarkedet. Det indikerer, at vi har en skjult arbejdskraftreserve blandt medarbejderne i den offentlige sektor. Det kan man læse ud af en ny analyse.
  Det er hårdt, at ældre må lide afsavn på grund af personalemangel. Folketinget/regeringen må mere på banen, mener Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K).

  Borgmester beklager igen at måtte skære i service til ældre

  Der er mangel på personale, og derfor må Helsingør Kommune igen reducere i ydelserne til ældre. Borgmesteren beklager det og sender opfordringer til Folketinget og regeringen.
  Som noget nyt åbner Ringkøbing-Skjern Kommune op for, at unge, som holder sabbatår, gennem en 30-timers stilling kan blive klogere på, hvad et job som sygeplejerske går ud på.

  Rekruttering: Kommune gør det muligt for unge at prøve sig selv af som sygeplejerske

  Det kræver nytænkning, hvis kommunerne skal komme den massive arbejdskraftmangel til livs. Det har Ringkøbing-Skjern Kommune taget til sig. Som noget nyt prøver kommunen at inspirere unge borgere, der har sabatår, til at prøve sygeplejerske-faget.