Rehabilitering

  Så gode er kommunerne til at få syge tilbage i job

  Sygemeldinger efter sygdom er en stor udgift for kommunerne. Alligevel er der stor forskel på andelen, som er i job efter tre måneder.

  Stor forskel på effekten af genoptræning: Se tallene her

  Frederiksund, Hvidovre, Gentofte, Ikast-Brande og Bornholm er vidt forskellige kommuner - men de er alle blandt de bedste til at få syge tilbage på jobbet.
  Kommunerne må finde størstedelen af pengene til stigende sundhedsudgifter på andre velfærdsområder. KL-formand kalder situationen uholdbar.(Arkivfoto)

  Stigende sundhedsudgifter udhuler kommunal velfærd

  Sundhedsudgifterne er steget markant i både kommuner og regioner siden 2007, men kommunernes samlede økonomiske ramme er ikke fulgt med, viser ny opgørelse.
  Omkring 84.000 danskere har ifølge Sundhedsstyrelsen et farligt overbrug af stoffer. Men blot cirka 17.000 er i kommunernes behandlingstilbud.

  Tusindvis af stofbrugere får ikke behandling: ‘Systemet svigter dem’

  Sundhedsstyrelsen antager, at 84.000 danskere har et 'højrisikoforbrug' af stoffer. Men opgørelser viser, at kun 17.000 er i behandling i kommunerne.
  Som lovgivningen er i dag, skal en misbruger først have forsøgt sig med anden medicin – for eksempel metadon - over længere tid før en læge kan ordinere heroin. Det vil Odense Kommune gerne lave om på.

  Kommune: Giv heroin som behandling med det samme

  Odense Kommune vil have mulighed for at lade heroinbehandling til misbrugere være førstevalg. 'Hvorfor vente, hvis vi ved, at det virker?' spørger rådmand.
  y undersøgelse vise, at udsatte helst vil have et arbejde. Undersøgelsen er baseret på dybdegående interviews med 78 udsatte om deres ønsker og drømme for tilværelse.

  Udsatte danskere vil allerhelst i arbejde

  Danskere på kanten af samfundet på grund af psykiske og sociale problemer vil allerhelst kunne gøre nytte i et arbejdsfællesskab, viser ny undersøgelse.
  28 procent af dem, der indlægges på hospitalet på grund af alkohol, er døde ti år efter. Alkoholrelaterede sygdomme tæller blandt andet alkoholisk leversygdom, alkoholforgiftning og betændelse i bugspytkirtlen.

  Hver fjerde dør inden for ti år efter alkohol-indlæggelse

  Sundhedsvæsenet bør ifølge forsker hjælpe alkoholpatienter med at kvitte alkohol, før de bliver alvorligt syge.