Rebild Kommune

  Hvor meget tør politikerne give kommunerne frie tøjler, når det kommer til pasning af poderne? Det forhandles der nu om i Folketinget.

  Hed debat om hegnspæle i frikommuner

  Partier rejser - under forhandlinger i Folketinget om nye frikommuneforsøg - ultimativt krav om at sikre minimumsnormeringer i dagtilbud. Men hvor bliver Christiansborg-politikernes tillid til kommunerne af? Det spørgsmål stiller borgmester fra kommune, som er med i frikommuneforsøg.
  Arbejdskraftmangel i landets ældrepleje vil ende i et velfærdstab. Det mener fire ud af ti borgmestre i en rundspørge, foretaget af NB-Kommune.

  Nødråb fra borgmestre: ‘Vi kommer til at skære ned på ældreplejen’

  Inden for få år forventer fire ud af ti borgmestre, at manglen på hænder i ældreplejen vil tvinge dem til at skære i servicen til de ældre. Der bliver ikke reageret i tide, vurderer borgmester.
  Leon Sebbelin (R), borgmester i Rebild Kommune indtil årsskiftet, er glad for frikommuneforsøget i kommunen. Han advarer dog om, at det er en lang proces at omstille sig og få implementeret en ny kultur med mindre dokumentation og færre regler.

  Lokalpolitikere: Afbureaukratisering kræver tålmodighed

  Kommunalpolitikere værdsætter Mette Frederiksens udmelding om at udbrede frikommuneforsøg. Men baseret på erfaringer advarer lokalpolitikerne om, at det bliver en lang proces at implementere friheden.
  Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune, er begejstret over en mulighed for at udvide frikommuneforsøget til andre velfærdsområder end folkeskolen.

  Borgmestre: Ja, tak til at blive sat fri, men…

  Uanset partifarve glæder borgmestrene sig til, at deres kommuner kan blive sat fri. De er mest nervøse for, om man i Folketinget kan blive enige om en aftale.
  Det er er et stærkt sammenhold mellem initiativtagerne til Kulturens Analyseinstitut. Det fortalte Rebilds borgmester og formand for KL-udvalg Leon Sebbelin (RV) i dag Folketingets kulturudvalg.

  Borgmester om nyt analyseinstitut: Der mangler overblik i kulturen

  Én borgmester og flere af kulturlivets vigtigste aktører var på plads, da der onsdag formiddag blev holdt møde i Folketinget om Kulturens Analyseinstitut. De var enige om, at der mangler data på området.

  Kritiseret departementschef bliver kommunaldirektør i Rebild

  Departementschef Christian Hesthaven fik kritik af Instrukskommissionen. Nu bliver han kommunaldirektør i Rebild Kommune til august og afløser Jes Lunde.
  Udvikling Hærvejen er en nystiftet forening, dannet af 15 kommuner langs Hærvejens vandre- og cykelruter, der arbejder for at udvikle Hærvejen som et sammenhængende turist og fritidsområde.

  Kommuner vil udvikle Hærvejen til international standard

  15 kommuner har stiftet Foreningen Udvikling Hærvejen for sammen at udvikle Hærvejens vandre- og cykelruter til national og international særklasse.
  I Aalborg bliver ledige uddannet i tre dage, så de kan blive ansat som testpersonale i kommunen.

  Jobcentre uddanner testere til skoler og plejehjem

  To nordjyske kommuner rekrutterer testere til kviktest i folkeskolen og til ansatte på plejehjem. I begge kommuner får de nye medarbejdere løn under eventuel sygdom.
  Gitte Bundgaard Andersens skifte fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige gør ifølge Pernille Vermund ikke op med partiets partihop-stop.

  Pernille Vermund: Nye Borgerlige afviser ikke alle frafaldne DF’ere

  Et byrådsmedlem i Rebild Kommune er skiftet fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige. Skiftet bryder ifølge partiformand Pernille Vermund ikke med Nye Borgerliges princip om at afvise frafaldne DF'ere.
  Flere kommunale byggeprojekter får Realdania-støtte til at skrue op for de grønne ambitioner.

  Støtte til flere bæredygtige byggeprojekter i kommunerne

  Knap en tredjedel af landets kommuner får støtte af Realdania til bæredygtige bygge- og anlægsprojekter. Løsningerne skal gerne inspirere og genbruges i landets øvrige kommuner.
  Socialborgmester i Københavns Kommune Mia Nyegaard (B), mener at regeringen risikerer at tage livet af de mange for at ramme de få. Borgmester Leon Sebbelin i Rebild Kommune (B) bliver ikke forarget over at folk, der gør deres arbejde, tjener penge.

  Radikale borgmestre forudser koks og kaos ved et forbud mod profit

  OPS-Indsigt har talt med to radikale borgmestre om deres syn på regeringens forventede forbud mod profit på socialområdet. De mener, at man bringer kommunerne i en umulig situation, hvor der skabes flere problemer.
  Ved at markere vandrestier bedre kan kommunerne være med til at fremme gåbølgen. Fotoet er fra Nordsøstien, der går gennem hele syv lande.

  Opfordring: Kommuner skal holde gang i gåbølge

  Mange flere har fået smag for at gå ture her i coronatiden. Den store gålyst skal understøttes af kommunerne med flere vandrestier, bedre afmærkning og lys på nogle strækninger, lyder opfodringen fra Danmarks Idrætsforbund og DGI.