Randers Kommune

  I Vordingborg Kommune oplever man, at økonomien er så presset, at det er en nødvendighed at fjerne den grønne diesel.

  Kommune går tilbage til sort diesel

  Den traditionelle dieseltank har vist sig at være billigere end biodiesel. Det har fået kommune til at droppe at køre grønt og i stedet gå tilbage til sort diesel i kommunens busser.
  Udvalgsformand Rosa Lykke Yde (SF) erkender, at de længe har kendt til problemerne i afdelingen for børne- og ungehandicap.

  Udvalgsformand erkender: Har kendt til problemerne længe

  Der er store problemer i afdelingen for børne- og ungehandicap i Randers Kommune. Udvalgsformand erkender, man har kendt til problemerne længe uden at få dem løst.
  Byrådet i Randers har efter noget tilløb bestemt sig for, at nu skal jobcentret kigges efter i sømmene af eksternt firma.

  Efter markant sag: Der kommer alligevel en undersøgelse af jobcenter

  Der kommer alligevel en undersøgelse af jobcentret i Randers, har byrådet netop bestemt. Baggrunden er en borger, der mener at have fået PTSD som følge af jobcentrets behandling af ham.

  Landets første kommune ansætter hjernerystelseskoordinator

  Marie Vissing Nedergaard er Danmarks første kommunalt ansatte hjernerystelseskoordinator. Hun skal hjælpe borgere i Randers Kommune med senfølger efter en hjernerystelse.
  Jobcenteret i Randers Kommune har været under kritik de seneste dage efter historien om en ung mand, der har fået konstateret PTSD efter et syvårigt forløb.

  Efter PTSD-sag: Lokalpolitikere kræver undersøgelse af kritiseret jobcenter

  Flere partier slår sig sammen om at kræve en undersøgelse af Jobcenter Randers. Også ministeren har kommenteret på sagen med en løftet pegefinger.
  Der fulgte nye forløb på vej fra jobcentret, selvom en 28-årig mand med læges advarsel kunne udvikle PTSD.

  28-årig fik PTSD efter syv år i jobcentret

  Jobcenter Randers fastholdt den 28-årige mand i kurser og praktikforløb på trods af advarsler om, at det kunne forværre hans tilstand.
  Kvinden har siddet varetægtsfængslet i to måneder og har nu udsigt til yderligere fire uger bag tremmer.

  Kvinde forbliver varetægtsfængslet i mørkelagt plejehjemssag

  Retten i Randers forlænger varetægtsfængsling af kvinde i sag, der sættes i forbindelse med lokalt plejehjem.
  Byrådsmedlem Bjarne Overmark (Beboerlisten) til venstre menes at være blandt dem, der sætter lus i skindpelsen i byrådet og forvaltningen. Og borgmester Torben Hansen (S) kritiseres for passivitet.

  Usund kultur i byråd bliver igen udstillet

  Usund kulturen i både byrådet og forvaltningen i Randers Kommune bliver nu igen udstillet. Ansatte beretter om 'nulfejls-kultur' og frygt. Og byrødder beskyldes for at så mistillid til forvaltningen og stille et hav af spørgsmål uden at være interesseret i svarene.
  Direktør Michael Maaløe er blevet afsat i Randers Kommune efter intern undersøgelse i forvaltningen.

  Udskældt direktør fyret i Randers

  Direktør for børne- og ungeforvaltningen i Randers Kommune Michael Maaløe har haft en negativ indflydelse på arbejdsmiljøet, viser en ekstern undersøgelse. Han er nu fyret.
  "Jeg har fødselsdag i dag, og jobbet her er den bedste gave for mig," siger den ukrainske flygtning Nadiia Kohat, som har fået job hos MidtVask i Aarhus.

  Kommuner knokler for at få ukrainere i job

  Mens flygtningestrømmen fra Ukraine tager til, er de første flygtninge kommet i job i Aarhus. I Randers planlægger kommunen at holde jobmesse mellem ukrainere og omkring 100 virksomheder efter påske.
  'De gamle skal i højere grad passe de gamle'. Sådan kan man lidt kækt kalde flere kommuners indsatser for at få flere seniorer i ældreplejen til at blive bare lidt længere.

  Kommuner lægger sig i selen for at fastholde senior-medarbejdere i ældreplejen

  Manglen på sosu'er får nu flere kommuner til at sætte fokus på seniormedarbejderne i ældreplejen. I Aalborg for eksempel lokkes erfarne medarbejdere med bonusser for at blive.
  "Det er forståeligt, hvis borgerne bliver bekymrede, når vi skal putte noget i jorden, som skal blive dernede," siger borgmesteren i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (V) til Nordjyske.

  Flere kommuner bliver kontaktet om CO2-lagring

  Staten er på udkig efter steder til at placere store lagre til opbevaring af CO2. Forløbelig er mindst fem kommuner blevet kontaktet. CO2-lagring kan komme til at udløse protester lokalt.