Længe ventet psykiatriplan er nu på plads med bred opbakning
Hele blå blok tilslutter sig nu en aftale om en langsigtet plan for psykiatrien med en halv milliard kroner ekstra om året til at hjælpe psykisk syge. De blå partier kritiserer dog forløbet og kalder regeringen magtfuldkommen.
Den langsomme privatiseringsbølge ruller nu ind over psykiatrien
Dårlige arbejdsvilkår i den offentlige psykiatri fører til øget privatisering. Det kan man læse ud af en ny undersøgelse blandt landets psykiatriske overlæger. Men overlægerne er ikke de eneste faggrupper i sundhedsvæsnet, der de seneste år har søgt ud i den private sektor.
Seks ud af ti venter for længe på hjælp i psykiatrien
Partierne vil nedbringe ventelisterne i børne- og ungepsykiatrien. Nye tal viser, de får deres sag for, da et flertal af børn og unge ikke udredes til tiden. De Konservative kalder det forfærdeligt. Se udviklingen her.
Psykiatrien er i toppen af vælgernes dagsorden
Psykiatri og sundhed fylder stadig mere på den politiske dagsorden, viser en ny måling. Det bliver fortsat mere afgørende for, hvor vælgerne sætter deres kryds ved det kommende folketingsvalg.
Handicapområdet i konkurrence med psykiatri og ældre i finanslov for 2023
Der skal kæmpes om midlerne, hvis handicapområdet skal have nogen støtte fra finansloven 2023. Frem mod 2026 er der afsat 900 mio. kr., men de penge skal potentielt set deles med psykiatri, ældre og børneområdet.
Analyse: Tre socialpolitiske problemer, der er lagt død indtil valget
Socialområdet får med det kommende folketingsvalg endnu engang en lang næse. Vi ser nærmere på tre udfordringer, der sparkes til hjørne til efter valget.
Kommune beder medarbejdere være hensynsfulde, når de sender digital post
Medarbejderne i jobcentret og de øvrige afdelinger i Odense Kommune skal følge retningslinjer for 'hensynsfuld udsendelse af digital post,' når de henvender sig til borgere om afgørelser og andre forhold. Det er især udsatte borgere, der bliver urolige over breve.
Ny rapport: Ingen fælles forståelse for arbejdet med pårørende
En ny rapport fra VIVE fastslår, at der blandt centrale aktører på socialområdet ikke er nogen fælles forståelse af, hvordan det giver mening at arbejde med pårørende.
Stor geografisk skævhed i psykiske sygdomme
Mens kommunerne oplever et stigende pres på det specialiserede socialområde, så viser nye tal, at de psykiske sygdomme især er udbredt i Vestsjælland og Syddanmark. Se tal for alle kommuner her.
København vil have psykisk syge hurtigere i behandling
Københavnere med stress, angst, depression og anden psykisk mistrivsel venter for længe på at få hjælp. Et flertal på rådhuset vil have borgerne hurtigere i gang og ventetiden ned.
Det offentlige under pres: Forældre køber behandling og udredning til deres børn
Flere forældre vælger at bruge 20- til 30.000 kroner eller mere på at få udredt børns psykiske diagnoser. Vente- og behandlingstider i det offentlige system virker demotiverende på en del forældre.
Nordjysk projekt skal hjælpe sårbare unge i job eller uddannelse
En integreret indsats målrettet psykisk sårbare unge skal bane vej for, at flere kommer eller fastholdes i uddannelse eller job. Projektet,, der ledes fra Socialmedicinsk Enhed ved Aalborg Universitetshospital, er støttet med godt 6 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond.