Praktisk hjælp

  Ældreplejen risikerer at brænde sammen

  Konkurrencen om de varme hænder er nu så stor, at flere kommuner og private aktører inden for ældreplejen tilbyder store velkomstbonusser og favorable tjenestevilkår, men det kan komme til at bide sig selv i halen. Det viser erfaringer fra almen praksis.
  Snart skal de ældre i Varde Kommune til at skifte deres klassiske støvsuger ud med en robotstøvsuger.

  Varde Kommune vil have ældre til at købe robotstøvsugere

  Social- og Sundhedsudvalget i Varde Kommune har netop godkendt et forslag om, at de 1150 modtagere af hjælp til støvsugning i ældreplejen i Varde Kommune skal ud at købe en robotstøvsuger.
  Intervare, firmaet bag Nemlig.com, trækker gerne Københavns Kommune i retten for beslutningen om at stoppe samarbejdet straks.

  Intervare klar til at trække Københavns Kommune i retten

  'Det er en helt uforståelig og disproportional reaktion på en tvist mellem Intervare og kommunens CSR-enhed'. Intervare er langt fra tilfreds med, at Københavns Kommune nu smider virksomheden på porten tre måneder inden kontraktudløb.
  Flere yngre ser ud til at vælge det frie valg nu end tidligere og det kan fortælle noget om, de krav vi har i vente

  Frit valg af hjemmehjælp når nyt højdepunkt

  Det frie valg af hjemmepleje har bidt sig fast hos danskerne og er steget over de sidste fem år, viser en ny analyse. Det står i skarp kontrast til de politiske udmeldinger fra Christiansborg, lyder det fra Dansk Industri.
  ”Der er virkelig grund til at rose Sorø Kommune for håndteringen af denne sag om afregningspriser,” siger KA Pleje-direktør Karsten Høgild til OPS-Indsigt.

  Kommune erkender at have beregnet forkerte timepriser

  'Vi erkender, at vi har betalt vores leverandører på et forkert grundlag.' Sådan lyder det fra Sorø Kommune, der efterbetaler de private frit-valgs-leverandører og roses af arbejdsgiverorganisationen KA Pleje for en seriøs håndtering af de nye prisberegninger, som har givet retvisende priser.
  Når partierne indgår brede forlig, så får partierne ikke alt igennem. Men de får altid en smule med, som svarer til deres politik. I en kommende forhandling om frikommuner, har regeringen lidt atypisk bedt om, at ingen partier skal have politik igennem. Men Mette Abildgaard (K), vil sige nej tak til frikommuner, hvis borgernes frie valg kommer i fare.

  Konservative vil måske spænde ben for frikommuner

  Statsminister Mette Frederiksens ønske om at sætte alle kommuner fri kan løbe ind i stærk politisk modvind. Eksempelvis vil Konservative sige nej tak til frikommuner, hvis det betyder mindre frit valg i nogle kommuner.
  I Hillerød Kommune slog et udbud af hjemmeplejeopgaver fejl. Det er fortsat lidt uklart, hvad det vil betyder for borgerne, men forvaltningen arbejder på at lægge handlemuligheder op til beslutning hos politikerne.

  Endnu et kommunalt udbud af hjemmepleje uden tilbud

  'Det er katastrofalt for det frie valg,' lyder det fra politiker i Hillerød Kommune i en kommentar til, at kommunens udbud af hjemmepleje fejlede og ikke gav et eneste tilbud. Men hvorfor var der ingen der bød og hvad skyldes, at flere kommuner står i samme situation som Hillerød? Læs analysen.
  I Brønderslev Kommune er timepriserne på hjemmeplejeydelser på vej op

  I Brønderslev Kommune stiger timepriserne efter landsretsdom

  I sommer blev Brønderslev Kommune dømt til at betale en privat leverandør et erstatningsbeløb på fem millioner ved Vestre Landsret. Det svarer ifølge KA Pleje til, at kommunen har betalt 50 kroner for lidt i timen. Med en prisstigning på otte kroner er der lang vej igen, men hvad er op og ned?
  Intervare, firmaet bag Nemlig.com, trækker gerne Københavns Kommune i retten for beslutningen om at stoppe samarbejdet straks.

  Gentofte genoptager Intervare-samarbejde

  Gentofte Kommune fortsætter samarbejdet med den udskældte leverandør Intervare, efter at en kontrolsag har vist, at arbejdsforholdene er blevet bragt i orden.
  Retten i Sønderborg skal nu tage stilling til en stævning af Haderslev Kommune i en sag om mulig underbetaling.

  Endnu en kommune stævnes for millioner i underbetaling

  Også Haderslev Kommuner er blevet stævnet for underbetaling af en frit-valgs-leverandør. Kommunen vil ikke kommentere sagen, men erkender, at man har haft en disput med leverandøren om priserne over længere tid.
  "Jeg har svært ved at se, at nogle af mine kollegaer vil være uenige i vores forslag,” siger Karina Bergmann (K) i en kommentar til, at hun har sat kommunens prishåndtering på dagsordenen til torsdagens møde i Borgerrepræsentationen.

  Landsretsdom har effekt – politikere skal drøfte priser og underbetaling

  Brønderslev Kommune er blevet dømt ved Vester Landsret for at have underbetalt en privat plejeleverandør. Det har nu den afledte effekt, at politikere i hovedstaden skal drøfte eventuel undersøgelse af underbetaling.
  Flere partier i Frederiksberg Kommune har nu fortrudt, at de fortsatte samarbejdet med Nemlig.coms moderselskab, Intervare A/S.

  Frederiksberg genovervejer samarbejde med udskældt madleverandør

  Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg fortsatte først samarbejdet med Intervare på baggrund af en revisionsundersøgelse. Men undersøgelsen afskrev i høj grad spørgsmålet om de ansattes arbejdsforhold, og nu møder samarbejdet igen kritik.