Politik

  Alt med det politiske aspekt som emne

  Landdistrikternes Fællesråds formand, Steffen Damsgaard, er kun delvist tilfreds med den nye aftale om en ny planlov.

  Landdistrikterne: Delvist tilfreds med planloven – der er stadig langt til mål

  Den netop indgående aftale om planloven, som et bredt flertal af Folketingets partier står bag, drejer på nogle af de rigtige knapper, men der er fortsat et stort uforløst potentiale, siger formanden for landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.
  Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen præsenterede lørdag ny medieaftale i Kulturministeriet.

  Smalt flertal enig om ny medieaftale med styrket DR og lokale medier

  DR styrkes samlet med 100 millioner kroner, og streamingtjenester skal betale en ekstra skat ifølge ny aftale. Lokale og regionale medier får fremover mere i støtte.
  Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) forklarer to alkohol-våde byrådsseminarer med, at det er et "meget vigtigt mål for skiftende byråd i Fredensborg Kommune at opbygge et godt og tillidsfuldt samarbejdsklima."

  Byrødder drak igennem på kommunale seminarer

  Hvert byrådsmedlem fra Fredensborg Kommune drak i gennemsnit otte genstande på få timer, da de var samlet til introseminar i januar. Drikkeriet på skatteborgernes regning var langt over grænsen, vurderer ekspert og rejser principiel debat.
  Regeringen vil øge tempoet på udbygningen af fjernvarmenettet for at udfase afhængigheden af naturgas, og det kan betyde, at kommuner må forberede sig på at vente med flere opgaver på vejene.

  Flere partier er klar til at udskyde projekter i infrastrukturaftalen

  Russisk angreb på Ukraine får flere partier til at ville genåbne det 160 mia. kr. store forlig, som 11 partier står bag. Regeringen vil øge tempoet på udbygningen af fjernvarmenettet, og det kan gå ud over anlæg og ny asfalt.
  Både Social- og Ældreminister, Astrid Krag og Børne- og Undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil må lige nu kigge langt efter et forbud mod at udtrække overskud af velfærdsvirksomheder.

  Regeringens profit-mærkesag er slået hjem i Ludo for tredje gang

  Kommentar: Det er ingen hemmelighed, at regeringen havde ønsket at stoppe private velfærdstilbud i at kunne trække store summer ud til ejerne, lyder det fra social- og ældreministeren i et svar til Enhedslisten. Men hvad gik galt, er der nu fri leg for udtræk af overskud og har profitjægere opgivet?
  Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune ønsker ikke, at der skal flere bindende kommunale valg i gang. Det er dyrt, og han hylder det repræsentative demokrati, lyder argumentet.

  Kommunale folkeafstemninger kan koste kommunerne millioner

  Kommunale folkafstemninger koster over en million kroner per gang. Kommer der mange om året, så frygter borgmestre, at det går fra velfærden.
  I Det Radikale Venstre har ledelsen efter et lille års tid lyttet til baglandets bekymringer for konsekvenserne af et lovforslag om private dagtilbud.

  De Radikale trækker sig helt fra aftale om private dagtilbud

  Det Radikale Venstre har hevet hele plasteret af og trukket støtten til lovforslaget der begrænser private dagtilbud. Det fremgår af en mail, udsendt fra Christiansborg til radikale tillidsfolk, men et profitforbud spøger fortsat for kapitalfonde.
  Tidligere borgmester Anders Gerner Frost har stadig sin gang på Gribskov Rådhus som politiker, men efter han har afleveret borgmesterkæden, har han blikket fast rettet mod noget nyt.

  Tidligere borgmester stifter OPS-rådgivningsvirksomhed

  Det handler om mennesker, når du samarbejder med en kommune, lyder det fra den tidligere borgmester i Danmarks mest konkurrenceudsatte kommune – Gribskov. Han vil nu lære kommuner og virksomheder at få mest muligt ud af deres offentlige-private samarbejde, for der er plads til forbedringer, mener han.
  Borgmester Jan Riber Jakobsen indfører faste træffetider, for at få en bedre dialog med borgere og foreninger.

  Borgmester vil tættere på borgerne

  Borgere og foreninger inviteres til møde hos borgmester Jan Riber Jakobsen, når et nyt forsøg med faste træffetider og 15-minutters møder lanceres i Aabenraa Kommune.
  DF's beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted stemmer på Martin Henriksen til formandsvalg i partiet søndag. Han frygter, at favoritten Morten Messerschmidt vil flytte partiet til højre og dermed væk fra partiets traditionelle arbejdsmarkedspolitik.

  Formandsvalg kan få DF til at droppe særlige aftaler med regeringen

  Hvis Morten Messerschmidt søndag bliver formand for DF, forventes det, at partiet går til højre. Det kan betyde, at partiet ikke længere vil lave arbejdsmarkedspolitiske aftaler med regeringen uden blå blok.
  Politisk leder for De Radikale Sofie Carsten Nielsen har på det seneste været ude og markere sig, blandt andet i forhold til frit valg,

  En kontrolenhed af kommunernes prisberegninger er næppe lige om hjørnet

  Et af grundelementerne for det frie valgs eksistens er kommunernes priser. I Folketinget udvalgsbehandler man et beslutningsforslag om en kontrolenhed af kommunernes prisberegninger, og her er Radikales fredning af det frie valg interessant, for vil partiet ’walk the talk’?
  Michael Vindfeldt møder pressen, efter at hans borgmestersæde i Frederiksberg er blevet en realitet onsdag morgen.

  S sætter en stopper for 112 års K-dominans i Frederiksberg

  Enhedslisten blev det største parti i rød blok, men borgmesterpost i Frederiksberg går til Socialdemokratiet.