Politi

  Politi

  I går kunne borgmesteren i Assens Søren Steen Andersen (V) fejre genåbning af politistation i byen og sin 50 års fødselsdag.

  Nu kommer nærpolitistationerne

  I går åbnede i Assens den første af 20 nærpolitistationer, som regeringen har bebudet. Regeringen vil have nærheden og trygheden tilbage, fastslår justitsministeren.
  Jacob Bjerregaard (S) trak sig som borgmester i Fredericia i december 2020.

  Borgmestersagen: Politiet sætter nu gang i efterforskningen

  Efter indledende forundersøgelser har Sydøstjyllands Politi nu besluttet at sætte gang i efterforskningen af anmeldelserne mod Fredericias tidligere borgmester.
  I 2016 blev politistationen på Kamillevej på Amager lukket. Nu får øen igen en politistation.

  Her skal de nye nærpolitistationer ligge

  Som del af det nye politiforlig skal der oprettes 20 nye nærpolitistationer rundtom i landet.
  I 2016 blev politistationen på Kamillevej på Amager lukket. Nu får øen igen en politistation.

  Se hvor de nye nærpolitistationer skal ligge

  Se her hvor de kommende 20 nærpolitistationer skal ligge. Nærpolitistationer i sig selv er ikke afgørende for, om borgerne føler sig mere trygge, vurderer forsker.
  Vollsmose er et af de boligområder, hvor bander gør folk så bange, at de ændrer adfærd.

  Mange borgere ændrer adfærd på grund af bander

  Mange borgere undgår bestemte gader eller ændrer adfærd på anden vis, fordi de er bange for bander, viser ny rapport. Kommunerne kan forebygge at folk går ind i bander ved at give dem en bedre skoletid og mentorer, siger råd.
  Kommunale vagter skal fremover kunne stikke folk en bøde, hvis de smider affald fra sig. Det mener to borgmestre i København. Fotoet er fra hovedstaden, hvor der i sommer var store problemer med henkastet affald og larm til langt ud på natten.

  Kommunale tryghedsvagter er på vej

  København og nok også andre kommuner vil gerne bruge den nye politiaftales mulighed for at oprette et korps af kommunale 'tryghedsvagter'. De skal ifølge overborgmester sættes ind mod svinemikler og festaber og kunne udstede bøder.
  Politiforliget sætter rammerne for politiet og anklagemyndigheden. Det skulle have været på plads allerede sidste år. (Arkivfoto).

  Politiforlig: 20 nye nærpolitistationer over hele landet

  Aftale for dansk politi indeholder grundlæggende styrkelse af politiet og anklagemyndigheden, siger justitsministeren. Se listen over de kommuner, der får nærpolitistation.
  Mange bløde trafikanter kommer til skade ved ulykker i byområderne. Derfor kan det ifølge trafikforsker Harry Lahrmann give god mening at sænke fartgrænsen til under 50 kilometer i timen i nogle byområder.

  Ekspert: God idé at lade kommuner sænke fartgrænsen

  Det vil ifølge trafikforsker give god mening at give kommunerne frihed til at sænke fartgrænser i byrområder. I dag præsenteres transportministeren for fordele og ulemper ved lavere fart i byerne.

  Borgmestre kæmper om at få nærstationer

  Borgmestre er i gang med at argumentere for at få nærpolitistationer i deres område. Der bliver 20 nye nærstationer ifølge det politiudspil, som præsenteres i eftermiddag.