Blandt andre social- og ældreminister Astrid Krag (S) ønsker det undersøgt, hvordan plejehjemmene forebygger og håndterer udbrud af corona.

Flertal vil have undersøgt coronadødsfald på plejehjem

Politisk flertal er enige om at få undersøgt covid-19-udbrud og - dødsfald på plejehjem. Indtil videre er 923 plejehjemsbeboere døde af eller med corona.
Slagelse Kommune vil gøre det mere udbredt, at unge tager fritidsjob på plejecentre. (Arkiv)

Flere unge skal i fritidsjob på plejecentre

Et spændende projekt skal få skoleelever i de store klassetrin til at vælge et fritidsjob i kommunens plejecentre - og måske senere derfor vælge en uddannelse inden for plejefaget.
I en længere periode har beboerne kun fået besøg af et familiemedlem. Derfor har medarbejderne prioriteret at træde til og skabe nærvær for at forhindre ensomhed.

Udliciteret plejehjem bryder fraværsmønster i plejesektoren

Ledelse der lytter og meget lavt sygefravær har frigjort tid til et øget fokus på nærvær og aktiviteter med stærkere fællesskab igennem corona på et af Danmarks længst udliciterede plejehjem. 'Vi er personale nok,' siger tillidsrepræsentanten.
Hver lovot-robot har sin egen unikke personlighed, som udvikles over tid. Den har indbyggede sensorer, som gør det muligt at efterligne levende væsners adfærd.

Pelsede robotter skal øge livskvaliteten på plejehjem

Social robot fra Japan forsøger at komme i kontakt med alle omkring sig og giver ikke op, hvis den afvises.
I Varde Kommune skiller en by sig ud, når det kommer til lavere sygefravær i ældreplejen end resten af kommunen. (Arkiv)

Sygefravær: Lille by viser vejen

I Varde er politikerne bekymrede for et stort sygefravær blandt sosu'er i ældreplejen. Men et sted skiller sig ud: Her er der medindflydelse, og det skaber arbejdsglæde.
Plejehjemsbeboere har indtil nu udgjort 40 procent af alle coronarelaterede dødsfald i Danmark. Men det har ændret sig nu, efter at mange beboere er blevet vaccineret mod coronavirus, vurderer professor Jan Pravsgaard Christensen. (Arkiv)

Vaccinationer har ført til markant færre døde på plejehjem

Knap 40 procent af coronadødsfald i Danmark er sket på plejehjem. Men det har ændret sig nu, siger professor.
Det er ikke altid fred og idyl, der hersker på landets plejehjem. Udadreagerende ældre, der er til fare for både andre borgere og kommunens personale, fylder mere og mere. (Arkiv)

Kommune overvejer: Kan vi rumme voldelige ældre?

Flere udadreagerende ældre på plejehjemmene får politikere til at overveje, hvad man kan stille op med af tilbud - gerne i samarbejde med andre kommuner.
Gæstekokke skal tilberede god mad fra bunden til de ældre borgere i Odense Kommune.

Gæstekokke skal kokkerere til de ældre

Politisk enighed om at beboere på plejecentre og leve- og boenheder i Odense Kommune, flere gange om måneden skal have mad tilberedt helt fra bunden af gæstekokke. Partierne bag aftalen vil afsætte knap 10 millioner kroner om året til ordningen.
Skal staten under epidemier kunne forbyde ældre på plejehjem at få besøg? Det diskuteres nu kraftigt. Fotoet er fra et specielt besøgsrum med en glasvæg for at hindre coronasmitte.

Regeringen kritiseres for at videreføre besøgsforbud på plejehjem i ny lov

En stribe organisationer vil indskrænke muligheden for at forbyde besøg i ældre borgeres egne boliger på plejehjem under epidemier.
(Arkiv)

Flertal kræver mange coronadødsfald på plejehjem undersøgt

Et politisk flertal på Christiansborg vil have undersøgt coronaindsatsen på plejehjem efter høje dødstal blandt beboere.
Esbjerg Kommunes politikere diskuterer lige nu, om nye plejehjem skal være privat finansierede eller kommunalt drevne. (Arkiv)

Fremtidens plejehjem: Privat eller kommunal?

Der er godt gang i debatten om, hvilken type plejeboliger der skal etableres de kommende år til det stigende antal ældre. I Esbjerg byråd går bølgerne højt i debatten med stærke ideologiske undertoner.
Regionen står parat til at bistå med test af op til 32.000 medarbejdere om ugen. (Arkiv)

Region tilbyder testhjælp til tusindvis af plejemedarbejdere

Region Hovedstaden kører nu ud og hjælper med at teste 32.000 medarbejdere i kommunerne.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: