Plejehjem

  Sosu-studerende mener, at jobgarantien i Svenborg Kommune allerede er der, da der i forvejen søges faglært personale i stort set hvert eneste ældretilbud.

  Studerende: Kommune udsteder unødvendig jobgaranti

  I Svendborg Kommune har byrådet besluttet, at studerende på sosu-uddannelserne skal sættes en jobgaranti i udsigt inden for kommunegrænsen efter endt uddannelse. Studerende mener dog, at der allerede er garanti for at få et job i sektoren på grund af manglen på sosu'er.
  Nye anbefalinger skal ruste plejehjemmene bedre til fremtidens pandemier, så færre bliver smittet.

  Bedre indretning kan forebygge smitte på plejehjem

  Plejehjem bør indrettes på særlige måder for at mindske smittespredning i fremtidens pandemier, viser rapport.
  Danskerne bliver ældre og ældre, og i 2030 vil der mangle 16.000 sosu'er i sundhedssektoren, hvis det ikke lykkes at uddanne flere, end vi gør i dag, viser en ny analyse.

  Minister vil give sosu-elever mere danskundervisning

  Eleverne på sosu-uddannelserne er i høj grad kvinder med indvandrerbaggrund. Sproget er et problem for mange.
  Især et tættere samarbejde med kommunens praktiserende læger og ældrepsykiatrien har ført til færre ældre med demens, der får udskrevet antipsykotisk medicin i Vesthimmerlands Kommune.

  Stor forskel på kommuners brug af antipsykotisk medicin på plejehjem

  Ifølge Sundhedsstyrelsen og Nationalt Videnscenter for Demens skal antipsykotisk medicin til ældre med demens kun gives i få tilfælde og i kortere perioder, men det sker langt oftere i nogle kommuner. I Vesthimmerlands Kommune har plejehjemmene knækket koden og fået sat brugen væsentligt ned.
  Det er en fordel for beboerne på landets plejehjem at have en fast læge fremfor at blive tilset af forskellige læger, lyder det fra Danske Regioner.

  Faste læger på plejehjem giver færre indlagte beboere

  De fleste plejehjem har nu fået faste læger tilknyttet, og det betyder ifølge regionerne færre indlæggelser.
  Mens antallet af ældre stiger, falder antallet af ældre- og plejeboliger. Derfor tilbydes stadigt færre ældre en ældre- eller plejebolig af kommunen.

  Antal pleje- og ældreboliger falder mens antallet af ældre stiger

  Mens antallet af borgere over 80 år er steget med 61.000 siden 2012, er antallet af borgere i samme aldersgruppe i ældre- og plejeboliger faldet med 6.500 personer. Dermed bliver der stadig færre boliger tilgængelig til landets ældste borgere.
  Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for patientsikkerhed vurderede i oktober Nørremarken til at have både "større" og "kritiske" problemer af betydning for den fornødne kvalitet.

  Styrelse vil give påbud til plejehjem fra dokumentar

  Udfordringerne er større, end vi først regnede med, siger direktør i Køge Kommune efter tilsyn på plejehjem.
  Det vil kræve et stort milliardbeløb at løse udfordringerne på landets plejehjem med økonomi alene. Dermed virker det usandsynligt, at en øget økonomisk prioritering vil løse de problemer, som TV2 belyser i dokumentarfilmen "Opråb fra plejehjemmet".

  Kæmpe milliardregning venter, hvis problemer i ældreplejen skal løses med ressourcer

  Flere politikere har foreslået, at problemerne i ældreplejen, som TV2 har vist i Køge Kommune, skal løses med flere ressourcer. Men selv en milliardindsprøjtning vil ikke kunne løse problemet.

  Stærkt kritiserede plejehjem ligger i kommuner med høje ældrebudgetter

  Køge er den seneste i rækken af kommuner med plejehjem, som står for skud i den offentlige debat. Ligesom Randers og Aarhus kommuner, der tidligere har fået kritik, har kommunen ældreudgifter i den højeste halvdel.
  Plejehjemmet Nørremarken i Køge er kommet i fokus, og en række partier rettede kritik af ledelsen og fremlagde bud på en bedre ældrepleje. De seneste tilfredshedsundersøgelser både nationalt og i Aarhus Kommune viser, at beboere på kommunale plejehjem er en smule højere end på private plejehjem.

  Beboere på kommunale plejehjem er mest tilfredse

  Fortællingen om, at ældre på private plejehjem er mere tilfredse skydes ned af fakta fra beboerundersøgelser. Men flere partier er ikke overbeviste om, at det er det reelle billede på baggrund af TV2-udsendelse i sidste uge.
  Kasper Ejsing Olesen (S), der er borgmester i Kerteminde Kommune, mener ikke, at blå bloks krav om private friplejehjem vil give mere frit valg. Ikke uden at få langt større udgifter på plejehjemsområdet. Det er valgbluf, siger han.

  Borgmester: Blå bloks krav om friplejehjem er valgbluf eller bombe under kommuneøkonomi

  Blå bloks nye udspil om at garantere frit valg mellem friplejehjem og kommunale plejehjem er i bedste fald valgbluf og i værste fald en bombe under kommuneøkonomien. Så hård er meldingen fra borgmester.
  Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, slår fast, at beboerne på Hundested Plejecenter med ro i maven kan tage på fisketur med beboerne og efterfølgende hjembringe, tilberede og spise deres fangst.

  Nu får ældre på fisketur lov til at spise deres fangst

  Et plejehjem i Halsnæs har været i tvivl om, hvorvidt beboer og personale havde lov til at tilberede og efterfølgende spise de fisk, de fanger, når de tager på udflugt. Nu slår minister fast, at det må de gerne.