Odder Kommune har uddannet medarbejdere i plejesektoren, der skal teste kollegerne for coronavirus. (Arkiv)

Ansatte klar til at coronateste kolleger i plejesektoren

I Odder har man besluttet at uddanne 17 medarbejdere i plejesektoren til at teste 450 kolleger for coronasmitte hver sjette uge.
Der kan i visse situationer gives tilladelse til, at pårørende kan besøge plejehjemsbeboere indendørs. Men udgangspunktet med de nye besøgsrestriktioner i Aarhus Kommune er, at alle besøg skal foregå udendørs. (Arkiv)

Besøg rykker udendørs på plejehjem i Aarhus Kommune

Efter at der er konstateret smitte blandt flere plejehjemsbeboere i Aarhus, begrænses muligheden for besøg. I alt 36 kommuner har nu indført begrænset besøg.
Hver tredje på uddannelsen tl social- og sundhedsassistent er indvandrer eller efterkommer, viser undersøgelse. (Arkiv)

Næsten hver tredje sosu-elev har indvandrerbaggrund

Fremtidens ældre skal i høj grad passes af folk med rødder i udlandet: 30 procent på sosu-uddannelserne i dag er indvandrere eller efterkommere.
De ældre skal have langt bedre besked om, at de frit kan vælge pleje og plejehjem, mener Venstres ældreordfører Jane Heitmann.

Krav til kommunerne om langt bedre information om frit valg

Venstres ældreordfører Jane Heitmann kalder det 'dybt bekymrende', at mange ældre ikke ved, at de frit kan vælge pleje og plejehjem. Kommunerne skal blive langt bedre til at informere end nu, siger ældreordføreren.
Den 86-årige demente Einar gik fra plejehjemmet Trongården her i Nordsjælland. Ti dage senere blev Einar fundet død - kun 500 meter fra plejehjemmet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dement 86-årig død – vandrealarm virkede ikke

Den 86-årige demente Einar havde en såkaldt vandrealarm på, da han forlod sit plejehjem. Men alarmen blev ikke udløst, og Einar døde. Personale og ledelse er dybt berørte af sagen.
Olfert Krog (DF), formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune, vil for alt i verden undgå sager i kommunen, som dem, der er blevet berygtet efter tv-dokumentar. (Arkiv)

Kommune sender alle ansatte i ældreplejen på værdighedskursus

Svigt og uværdig behandling af ældre på plejecentre må ikke kunne ske i Esbjerg Kommune, siger udvalgsformand. Nu skal ca. 2.500 ansatte og ledere på kursus i værdig behandling.
(Arkiv)

Flere ældre tager piller for at klare hverdagen: Ekspert slår alarm

I de seneste fem år er andelen af 60 til 65-årige danskere, der bruger svagt smertestillende medicin på recept steget støt, viser ny analyse.
Socialudvalgsformand Allan Petersen (DF), Hedensted Kommune, foreslår, at kommunen ansætter en egentlig ombudsmand for ældre og pårørende efter skandalesager i andre kommuner. (Arkiv)

Kommuner overvejer ombudsmand for ældre

Den senere tids sager om svigt i ældreplejen får politikere i flere kommuner til at kigge på egne forhold. Der stilles blandt andet forslag i en række kommuner om, at man skal have en kommunal ombudsmand specifikt for ældreområdet.
For lidt tid og manglende faglighed er gennemgående årsager, når plejen af ældre bliver for ringe, vurderer professor. Kongsgården i Aarhus Kommune er blevet afsløret i at behandle beboer meget dårlig.

Professor: Ansatte på plejehjem er fortravlede

Der sker flere svigt i plejen af de ældre, fordi de ansatte i sektoren er for pressede efter flere års nedskæringer. Det vurderer professor og peger også på, at kommunerne har svært ved at rekruttere uddannet personale.
"Når samarbejdet går i hårdknude, eller standarden ikke opleves som høj nok, skal vi kunne reagere hurtigere. Derfor vil jeg nu etablere en central klage- og ombudsmandsfunktion," skriver ældrerådmand i Aarhus Jette Skive (DF).

Rådmand vil have ombudsmand for ældre

Efter meget store klagesager vil rådmand Jette Skive (DF) i Aarhus gerne have en ombudsmand for ældreområdet. Socialdemokratiet og Venstre i byrådet er afventende.
To beboere ønsker ikke at flytte fra det omdiskuterede ældrecenter Havbakken i Hjørring. Nu opsiger kommunen dem og river centret ned.

Beboere nægter at flytte fra plejehjem: Nu river kommunen det ned

Byrådet i Hjørring har bestemt, at omdiskuteret ældrecenter nu skal rives ned. Kommunen vil ikke betale 6,6 mio. kr. om året, for at to beboere kan blive på ældrecentret. Den ene af beboerne nægter at flytte.
Aarhus Kommune er gået væk fra automatiske test af plejepersonale på plejecentre. I stedet efterlever de ansatte en række forholdsregler. (Arkiv)

Aarhus: Spild af tid at teste personale på plejecentre

Aarhus Kommune tester ikke ansatte i ældreplejen for coronavirus. Direktøren mener, at systematiske tests er for dyre, og så¨vil det reducere medarbejdernes tid til at pleje de ældre.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: