Pleje

  Over 30 pct. af den praktiske hjælp leveres af private leverandører. Med et forslag fra regeringens rådgivningspanel om prioritering i serviceniveauet sættes der atter spot på frit-valgs-området

  Analyse: Rengøring og madservice kan være på vej ud af en ny ældrelov

  I en fortrolig rapport fra regeringens rådgivende ekspertpanel i forhold til en ny ældrelov stilles der spørgsmålstegn ved, om de ældres praktiske hjælp i hjemmet skal være en kommunal service. Nu er spørgsmålet: Tør regeringen gå den vej?
  En opsagt leverandør anklager ledelsen i Fredericia Kommune for, at tænke mere på dem selv end på borgerne.

  Opsagt plejeleverandør langer ud efter kommunen

  Den private plejeleverandør Sundplejen, som blev opsagt fra sin kontrakt med Fredericia Kommune i sidste uge, går nu til modangreb med kraftige beskyldninger mod embedsmændene. Kommunen overvejer lige nu en politianmeldelse.

  Ældreplejen risikerer at brænde sammen

  Konkurrencen om de varme hænder er nu så stor, at flere kommuner og private aktører inden for ældreplejen tilbyder store velkomstbonusser og favorable tjenestevilkår, men det kan komme til at bide sig selv i halen. Det viser erfaringer fra almen praksis.
  Flere yngre ser ud til at vælge det frie valg nu end tidligere og det kan fortælle noget om, de krav vi har i vente

  Frit valg af hjemmehjælp når nyt højdepunkt

  Det frie valg af hjemmepleje har bidt sig fast hos danskerne og er steget over de sidste fem år, viser en ny analyse. Det står i skarp kontrast til de politiske udmeldinger fra Christiansborg, lyder det fra Dansk Industri.
  ”Der er virkelig grund til at rose Sorø Kommune for håndteringen af denne sag om afregningspriser,” siger KA Pleje-direktør Karsten Høgild til OPS-Indsigt.

  Kommune erkender at have beregnet forkerte timepriser

  'Vi erkender, at vi har betalt vores leverandører på et forkert grundlag.' Sådan lyder det fra Sorø Kommune, der efterbetaler de private frit-valgs-leverandører og roses af arbejdsgiverorganisationen KA Pleje for en seriøs håndtering af de nye prisberegninger, som har givet retvisende priser.
  De Radikale mener ikke, at det er nok at kigge blandt EU's 448 millioner indbyggere, der frit kan rejse ind i og arbejde i Danmark, når det kommer til at skaffe sosu'er, siger politisk ordfører Andreas Steenberg.

  Radikale vil lade potentielle sosu’er få opholdstilladelse

  For at skaffe nogen af de mange tusinde sosu'er, der mangler i Danmark, vil De Radikale kigge uden for EU.
  Det private hjemmeplejefirma - Berit's Hjemmepleje i Aarhus - får nu påbud på flere punkter i flere kommuner.

  Skandaleramt hjemmepleje får påbud i nye kommuner

  Berit's Hjemmepleje fik 22. december et påbud til sine afdelinger i Horsens og Hedensted. Nu overvejer direktøren at gå til ombudsmanden.
  Holstebro Kommune har tidligere i år foretaget en nedjustering af de visiterede minutter i ældreplejen for at spare, men det er ikke lykkedes. Nu siger en privat leverandør fra.

  Privat plejefirma opsiger kontrakt med kommune i protest mod afregningspriserne

  Endnu en privat plejevirksomhed har opsagt sin kontrakt med begrundelse i lave priser. Denne gang sker det i Holstebro Kommune. Men her meldes hus forbi: ”Vi mener, vores priser er helt efter bogen,” lyder det, selvom den kommunale ældrepleje har et kæmpe millionunderskud. Læs hvad der er op og ned.
  Lige nu er der ca. 21 ledige stillinger i Gladsaxe Kommunes hjemmepleje - ud af i alt 420 ansatte. Kommunen iværksætter derfor nødberedskab på området.

  Hjemmepleje tvinges til at gå i nødberedskab

  Hjemmeplejen i Gladsaxe Kommune mangler medarbejdere og er derfor midlertidigt gået i nødberedskab.
  Kommunerne får hverken får penge eller anerkendelse for de opgaver i sundhedsvæsenet, som vi står med, siger Benedikte Kiær.

  Borgmestre kritiserer hjælpepakke: Kommuner er også del af sundhedsvæsenet

  Det bliver et ulige sundhedsvæsen og en ulige konkurrence om sundhedspersonalet, når regionerne får penge, mens kommunerne hverken får anerkendelse eller penge, lyder det fra borgmestre.
  Der mangler hænder på ældreområdet, og derfor er penge afsat til området i finanslovsaftale ikke tilfredsstillende, mener Ældresagen. (Arkivfoto)

  Ældre føler sig snydt for milliarder i finanslovsaftale

  Seniorområdet lider, og behov vil ikke blive dækket af millioner sat af i finanslov, mener Ældresagen.
  En lejlighed i Gladsaxe skal udbrede kendskabet til, hvordan teknologi og hjælpemidler kan gøre dagligdagen lettere.

  Kommune viser nyeste hverdagsteknologi i åben lejlighed

  Gladsaxe Kommune samler og fremviser fremtidens hverdagsteknologi i en lejlighed, der skal inspirere borgere og medarbejdere.