Peter Rahbæk Juel (S), formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg og borgmester i Odense

Bormestrene er - øverst fra venstre - Peter Rahbæk Juel (S), øverst til højre Jesper Frost Rasmussen (V), nederst til venstre Morten Andersen (V) og nederst til højre Erik Lauritzen (S).

Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Syddanmark tjener

Nogle af de på landsplan ret ukendte borgmestre får samlet set en pæn løn for deres arbejde. Det kan man se i Region Syddanmark med borgmestrene fra Sønderborg og Nordfyns Kommune. Sønderborgs borgmester fortæller, at han bevidst styrer uden om KL-formandsposter.
    Kommunerne ønsker et opgør med regler og bureaukrati i beskæftigelsesindsatsen og vil i stedet fokusere på tillid og meningsfulde forløb, lyder det fra formanden for KL’s arbejdsmarkedsudvalg, borgmester Peter Rahbæk Juel.

Så mange som halvdelen af kommunerne vil sættes fri på beskæftigelsesområdet

Halvdelen af landets kommuner ønsker at blive frikommune på beskæftigelsesområdet. Det er er 'et klokkeklart signal', mener KL-udvalgsformand og siger, at medarbejderne i jobcentrene alt for ofte løber 'panden mod en mur af rigide regler og proceskrav'.
    "I Odense bygger vi verdens bedste robotskole, fordi vi ønsker, at vores børn og unge bliver de dygtigste i verden til ikke bare at bruge teknologi, men også til at forholde sig både kærligt og kritisk til teknologien og de aftryk, den sætter på verden," siger Odenses borgmester i pressemeddelelse i forbindelse med startskuddet på et ombygningsarbejde, der over det næste halve år skal give skolens elever teknologiske undervisningsmiljøer i høj klasse.

Odense vil skabe verdens bedste robotskole

I samarbejde med en række virksomhedspartnere vil Odense Kommune forme verdens bedste robotskole. Gennem virksomhedsbesøg, gæsteundervisning, talentudvikling og støtte til teknologisk udstyr skal partnerskaberne være med til at realisere visionerne for den nye skole.
    En af medstifterne af Odense Klimapartnerskab er den efterhånden kendte Odense-virksomhed Universal Robots. Her repræsenteret på en messe.

Nyt partnerskab skal gøre stor kommune klimaneutral i 2030

Odense Kommune er gået sammen med Syddansk Universitet og en række virksomheder for at sætte mere skub i ambitionen om at blive klimaneutral i 2030. Det handler om at finde løsninger.
    Med en illustration fra Skovtårnet på Sjælland og syv symboler sætter KL retning i digitaliserings-politikken Gentænk Velfærden.

KL: Skærme og sensorer skal frigive hænder i ældreplejen

På grund af mangel på arbejdskraft skal så meget som muligt automatiseres i kommunerne, mener KL i ny digitaliseringspolitik. 'Det er vigtigt særligt på de menneskenære områder, at de medarbejdere, vi har, kan bruge deres tid og energi på at være der for borgerne,' siger KL-udvalgsformand.
    Nyslået formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg foreslår regeringen at sætte jobcentrene fri, så de bedre kan tage sig af den store opgave med de tusindvis af ukrainske flygtninge.

KL-formand vil have kommuner sat fri på beskæftigelsesområdet og bruge kræfterne på ukrainerne

Den nyslåede formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg Peter Rahbæk Juel kalder ankomsten af tusinder af flygtninge en 'kærkommen lejlighed' til at droppe regler på beskæftigelsesområdet. Minister vil se på lempelser.