Personale

  Personale

  Det er hårdt, at ældre må lide afsavn på grund af personalemangel. Folketinget/regeringen må mere på banen, mener Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K).

  Borgmester beklager igen at måtte skære i service til ældre

  Der er mangel på personale, og derfor må Helsingør Kommune igen reducere i ydelserne til ældre. Borgmesteren beklager det og sender opfordringer til Folketinget og regeringen.
  Tyske Nadine er sygeplejerske og begynder til august i et job på et plejehjem i Danmark.

  Kommune satser på at lokke tyske sosu’er til

  De fleste kommuner kæmper i øjeblikket med at rekruttere medarbejdere til ældreplejen. En kommune har fundet en løsning, der rækker ud over den danske landegrænse - en løsning der måske kan afhjælpe manglen på hænder.
  Aalborg Kommune ser sig nu nødsaget til at bekoste en konsulent-undersøgelse, fordi anonyme ansatte har skrevet om, at de føler sig overvåget.

  Undersøgelse af opsigtsvækkende mistanke om overvågning er sat i gang

  Aalborg Kommune får nu lavet en uvildig undersøgelse af mulig overvågning i en afdeling i kommunen. Medarbejdere har henvendt sig anonymt, fordi de føler sig overvåget og udsat for frygtbaseret ledelse.
  Hele kommunalbestyrelsen i Jammerbugt skal have mulighed for at diskutere alvorlige anklager mod to ledere. Det mener medlem af Økonomiudvalget Jørgen Ravn Christensen (K).

  Byrådsmedlem bruger sin standsningsret: Alvorlige anklager skal nu behandles i byrådet

  Hårde anklager om manipulation og frygtbaseret ledelse i Jammerbugt Kommune skal nu vendes i byrådet. Et konservativt udvalgsmedlem bruger sin såkaldte standsningsret.
  Der er nu indført ansættelsesstop i administrationen, og flere besparelser er i vente. Det oplyser borgmesteren i Odsherred, Karina Vincentz (Nyt Odsherred).

  Kommune ser sig nødsaget til at indføre ansættelsesstop

  Økonomien er så stram i Odsherred Kommune, at der nu bliver indført ansættelsesstop i administrationen året ud. Og der kommer andre besparelser, varsler borgmesteren.
  Efter kritik har partierne i byrådet i Fredensborg Kommune indgået en aftale, som hegner byrådsmedlemmernes indtag af alkohol ind.

  Efter kritik for fråds og drikkeri: Byråd lægger bånd på sig selv

  Fremover er der på forhånd afsat et bestemt beløb til mad og drikkevarer, når byrådsmedlemmer fra Fredensborg Kommune deltager i konferencer og seminarer. Det har partierne aftalt efter kritik for at have drukket for meget på borgernes regning.
  Op mod 4000 ansatte i Tønder Kommune vil til efteråret få mulighed for at dyrke motion i arbejdstiden.

  Endnu en kommune indfører motion i arbejdstiden

  I Tønder Kommune vil man som en del af et pilotprojekt indføre en times ugentlig motion i arbejdstiden. Noget, Hillerød Kommune allerede har god erfaring med.
  Endnu en gang kommer der udskiftning i ledelsen i Nyborg Kommune, hvor arbejdsmiljøet granskes for tiden.

  Erhvervschef forlader kommune med kritiseret arbejdsmiljø

  Erhvervschef vælger at sige op samme dag, som kommunaldirektøren igen sygemelder sig med stress. Sådan er situationen i Nyborg Kommune, som er blevet beskyldt for at have en 'syg kultur'.
  Borgmester Ann Sofie Orth (K) (tv) og Pernille Riis, formand for BUPL Nordsjælland, glæder sig over at kunne give et lønløft til pædagoger.

  Endnu en kommune forhøjer pædagogers løn

  Endnu en kommune finder ekstra penge for at sætte de eftertragtede pædagogers løn op. Lokalafdeling af BUPL hilser lønkonkurrencen mellem kommunerne velkommen.

  Svingdøren snurrer hurtigere i kommunerne

  Under corona har forholdsvis mange ansatte i kommunerne forladt deres job - og kommunerne har hyret forholdsvis flere ind. Personaleomsætningen ligger traditionelt højt i hovedstadsområdet, men der er også kommet skub i svingdøren uden for hovedstaden. Se tallene for din kommune her.
  Det bliver en meget stor mundfuld at håndtere de mange flygtningebørn fra Ukraine, fortæller borgmester Ole Bondo Christensen (S) fra Furesø Kommune.

  Borgmestre: Lærermanglen gør flygtningeopgave sværere

  Manglen på lærere gør det sværere for kommunerne at etablere modtageklasser for de mange flygtningebørn fra Ukraine. Modtageklasserne kan 'gøre kommunen presset på skoleområdet', advarer borgmester.
  Johannes Nilsson er blevet fyret som kommunaldirektør på Bornholm. I hans sted er servicedirektør Trine Dorow blevet konstitueret kommunaldirektør.

  Servicedirektør bliver konstitueret kommunaldirektør

  Bornholm Regionskommunes servicedirektør, Trine Dorow, er blevet konstitueret kommunaldirektør. I aftes, torsdag, godkendte kommunalbestyrelsen fyringen af Johannes Nilsson fra kommunaldirektørposten.