Borgmester Jens Ive (V) håber, at nye tiltag kan nedbringe sygefraværet især i daginstitutioner og plejecentre.

Kommune: Medarbejderne skal have 4.000 færre sygedage

Med en ny tilgang vil kommune mindske fraværet blandt ansatte med 4.000 dage om året. Blandt andet skal data om sygefravær bruges mere aktivt.
Medarbejderne i det nye rådhus i Egedal Kommune skal opleve, at kommunen er en af Danmarks bedste arbejdspladser, mener kommunaldirektør Christine Brochdorf.

Egedal Kommune vil være Danmarks mest fleksible arbejdsplads

Egedal vest for København blev forleden kåret til Danmarks bedste kommune. Nu vil kommunen også være Danmarks bedste, når det gælder om at være arbejdsplads.
En del af de 5.200 ansatte i Køge kommune sender nok i den kommende tid en venlig tanke til rådhuset og borgmester Marie Stærke. De ansatte får hver et gavekort på 1.000 kroner.

Ansatte i kommune kan gå på ferie med gavekort i hånden

Et flertal i byrådet har vedtaget, at alle ansatte i Køge Kommune skal have et gavekort på 1.000 kroner. Køge er dermed en af de mest gavmilde kommuner, når det gælder gavekort i coronatiden.
Byrådet i Fredericia har en principiel debat om, hvem der må sidde med i ansættelsesudvalg . (Fotoet af byrådet er fra 2018)

Hvem må være med i vigtigt ansættelsesudvalg?

Efter borgmesterskandalen i Fredericia skal der nu ansættes nye topdirektører i kommunen. Nu har man i byrådet en principiel debat om, hvem der kan sidde med i ansættelsesudvalg.
Tommy Abildgaard.

Økonomichef stopper efter borgmestersag i Fredericia

Økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard stopper i kølvandet på skandalesagen i Fredericia Kommune.

Arbejdspres i sundhedssektor kan få sygemeldinger til at stige

69 kommuner har haft stigning i sygemeldte sundhedsmedarbejdere, der kan skyldes overbelastning. Se din kommune her.
En målrettet indsats og fokus på lederne i kommunerne. Sådan lyder opskriften fra nogle kommuner på at nedbringe sygefraværet.

Nogle kommuner har succes med at nedbringe sygefravær

Kommunerne Lolland og Greve kan bryste sig af succes med at nedbringe sygefraværet. En systematisk indsats og fokus på ledernes rolle giver bonus, lyder det fra kommunerne.
De seneste fem år har direktørerne i Tønder Kommune i gennemsnit haft jobbet i knap tre år, inden de fandt andet arbejde.

Forsker: Hyppige skift af kommunale ledere kan give hukommelses-besvær

Hvad betyder det for ledelsens arbejde i kommunerne, når direktører kommer og går i hastigt tempo? Det giver to forskere hver sit bud på med udgangspunkt i Tønder Kommune.
Snart skal de tomme kontorlokaler - som her på jobcentret i Holbæk - fyldes op med vaccinerede medarbejdere. De ansatte skal hjælpes til en bedre start, mener Venstre.

Ny fond skal hjælpe kommunalt ansatte ovenpå efter corona

Der skal sættes en halv milliarder kroner af i en ny fond, som skal hjælpe offentligt og privatansatte med at få trivslen op igen efter coronakrisen, mener Venstre. 'Ansatte i jobcentre og på rådhuse får jo nærmest første arbejdsdag igen,' siger V-ordfører.
Nu skal vi se at få styr på den skandaleramte afdeling Børn & Familie i Guldborgsund. Det fastslår udvalgsformand Simon Hansen (S) (til venstre) og borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten).

Nu skal der ryddes op efter skandale

Økonomiudvalget i Guldborgsund vil have ryddet op i den skandaleramte afdeling Børn & Familie. Det var her ansatte fik en ulovlig instruks om at spare på hjælpen til blandt andre tvangsfjernede børn.
Rasmus Hangaard Balslev, regionsformand i Region Øst i Dansk Socialrådgiverforening, har hjulpet sagsbehandlerne i Guldborgsund med et fire sider langt brev til lokalpolitikerne.

Igen uro om sagsbehandleres arbejdsvilkår i Guldborgsund

Nu er der igen et kraftigt opråb fra sagsbehandlere i Guldborgsund Kommune om uanstændige vilkår og dårlig ledelse. Lokalpolitikere lover at tage affære.
KL's topforhandler Michael Ziegler og fagbevægelsens topforhandler Mona Striib er enige om, at kommunalt ansatte skal tilskyndes til at gå fra deltid til fuldtid. Men i deres nye aftale om overenskomster bliver der ikke gjort meget for at få flere på deltid.

Nyt forlig gør meget lidt ved deltids-spøgelset i kommunerne

KL og fagbevægelsen står med en udfordring i forhold til at sikre, at flere kommunalt ansatte går fra deltid til fuldtid. Uden den bevægelse bliver problemerne med rekruttering af sosu'er endnu større. Ny overenskomstaftale gør ikke meget for at få flere på fuldtid.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: