Personalepolitik

  Personalepolitik

  Ombudsmand Niels Fenger oplyser, at der ikke var noget juridisk at sætte fingeren på, da kommunalt sat beskyldte leder for at lyve.

  Ombudsmanden: Intet grundlag for advarsel til kommunalt ansat for beskyldning mod leder

  En kvinde ansat i Faaborg-Midtfyn Kommune fik en advarsel efter at have beskyldt en leder for direkte at lyve. Medarbejderens mail til nogle kolleger og byrådsmedlemmer var i den givne situation ok, vurderer Folketingets Ombudsmand.
  Hele kommunalbestyrelsen i Jammerbugt skal have mulighed for at diskutere alvorlige anklager mod to ledere. Det mener medlem af Økonomiudvalget Jørgen Ravn Christensen (K).

  Byrådsmedlem bruger sin standsningsret: Alvorlige anklager skal nu behandles i byrådet

  Hårde anklager om manipulation og frygtbaseret ledelse i Jammerbugt Kommune skal nu vendes i byrådet. Et konservativt udvalgsmedlem bruger sin såkaldte standsningsret.
  Efter kritik har partierne i byrådet i Fredensborg Kommune indgået en aftale, som hegner byrådsmedlemmernes indtag af alkohol ind.

  Efter kritik for fråds og drikkeri: Byråd lægger bånd på sig selv

  Fremover er der på forhånd afsat et bestemt beløb til mad og drikkevarer, når byrådsmedlemmer fra Fredensborg Kommune deltager i konferencer og seminarer. Det har partierne aftalt efter kritik for at have drukket for meget på borgernes regning.
  Op mod 4000 ansatte i Tønder Kommune vil til efteråret få mulighed for at dyrke motion i arbejdstiden.

  Endnu en kommune indfører motion i arbejdstiden

  I Tønder Kommune vil man som en del af et pilotprojekt indføre en times ugentlig motion i arbejdstiden. Noget, Hillerød Kommune allerede har god erfaring med.
  Borgmester Ann Sofie Orth (K) (tv) og Pernille Riis, formand for BUPL Nordsjælland, glæder sig over at kunne give et lønløft til pædagoger.

  Endnu en kommune forhøjer pædagogers løn

  Endnu en kommune finder ekstra penge for at sætte de eftertragtede pædagogers løn op. Lokalafdeling af BUPL hilser lønkonkurrencen mellem kommunerne velkommen.

  Svingdøren snurrer hurtigere i kommunerne

  Under corona har forholdsvis mange ansatte i kommunerne forladt deres job - og kommunerne har hyret forholdsvis flere ind. Personaleomsætningen ligger traditionelt højt i hovedstadsområdet, men der er også kommet skub i svingdøren uden for hovedstaden. Se tallene for din kommune her.
  Der er bred opbakning i Aarhus Byråd til et forslag, som byrådsmedlem Mahad Yussuf (R) har taget initiativ til.

  Byråd: Vi skal være farveblinde, når vi ansætter

  I Aarhus vil man gerne undgå, at ansøgere til job i kommunen bliver sorteret fra på grund af alder, køn eller etnicitet. Onsdag aften vedtog et bredt flertal i byrådet at gå videre med et forslag om farveblindhed ved ansættelser.
  "Tallene (for arbejdsskader, red.) viser med al tydelighed, at noget er fuldstændig galt," siger forbundssekretær i FOA Maria Melchiorsen.

  FOA: Belastet arbejdsmiljø i kommunerne udløser store erstatninger

  Der er noget helt galt med arbejdsmiljøet i kommunerne. Det mener FOA og peger på, at alt, alt for mange medlemmer får arbejdsskader.
  Vellykkede forsøg i kommunerne på måder at rekruttere og bibeholde sosu'ere på kan man finde på ny hjemmeside.

  Savner du inspiration til rekruttering – kig her

  Der er stigende mangel på sosu'ere og pædagoger. Savner du inspiration til, hvordan din kommune kan tackle den store udfordring med at rekruttere, så er der hjælp at hente på ny hjemmeside. Her kan man blandt andet læse om en succes i Frederikshavn.
  I oktober 2020 måtte Frank Jensen trække sig som overborgmester efter sager om seksuel grænseoverskridende adfærd. Nu sætter Borgerrepræsentationen millioner af kroner af til håndtering af sager om sexchikane.

  Kommune bevilger millioner til at håndtere sexchikane

  Borgerrepræsentationen i København har lige afsat 1,5 mio. kr. om året til en enhed til 'håndtering af seksuel chikane og sexisme'. Og i kommunen med den grænseoverskridende, nu tidligere overborgmester Frank Jensen, skal der bruges 1,0 mio. kr. på en undersøgelse af sexistisk kultur.
  Det dur ikke, at hård tone i medierne ødelægger ansattes arbejdsglæde, mener borgmester i Fredericia Steen Wrist (S).

  Ansatte får ondt i maven på grund af mediestorm

  Borgmester-skandalen i Fredericia giver så hård en tone, at medarbejderne i Fredericia Kommune lider under det. Men 'ingen skal have ondt i maven ved tanken om, hvad pressen skriver om arbejdspladsen og kollegerne,' fastslår borgmester.
  En sag om en fyret overstyrmand har fået ombudsmanden til at se kritisk på en vejledning fra Ærø Kommune.

  Kommunaldirektør ‘lægger sig fladt ned’ for ombudsmanden

  Ombudsmanden fanger kommune i måske misvisende vejledning til ansatte om at ytre sig offentligt. Kommunaldirektøren vil 'lægge sig fladt ned'.