(Arkiv)

Danskere står til kortere pension end alle andre i Vesten

Unge danskere kan se frem til den korteste pensionisttilværelse sammenlignet med andre OECD-lande.
Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune hilser regeringens ønske om besparelser i jobcentre velkommmen. (Arkiv).

Kommune: Ikke noget problem at spare på jobcenter

Odsherred Kommunes borgmester ser ikke noget problem i regeringens plan om at spare mere end en milliard kroner årligt på jobcentre for at finansiere tidlig pension.
Aftalen om tidlig pension blev indgået i nat af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.

Fakta: Aftale om ret til tidlig pension

De lønmodtagere og selvstændige, som har haft lange og hårde arbejdsliv, får fra 2022 ret til tidlig pension.
(Arkiv) Maj 2019: Den tidligere VLAK.regering indgår aftale om seniorpension kort før folketingsvalget. Her fremlægger tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) aftalen, flankeret af Morten Østergaard (RV) og Kristian Thulesen Dahl (DF).

Arbejdsevne på under 18 timer om ugen kan udløse seniorpension

Først fra 2024 bliver seniorpensionen forbedret. Det fremgår af aftalen om tidlig pension, som faldt på plads i nat.
(Arkiv) Forhandlingerne om tidlig pension foregår i Beskæftigelsesministeriet, der holder til i det gamle Overformynderi i København.

Jobcentre kan blive ramt i slutspil om tidlig pension

Jobcentrene kan blive ramt af besparelser for at finansiere tidlig pension. Det indgår i dag i de afsluttende politiske forhandlinger. Se her de områder, der kan få betydning for beskæftigelsesindsatsen.
Ulrik Ahrendt-Jensen, adm. direktør i OK-Fonden, (til venstre) og Allan Polack, Group CEO i PFA vil skyde milliarder af kroner i byggerier i ti kommuner.

PFA og fond skyder milliarder i plejehjem og seniorboliger

De næste par år vil pensionskassen PFA og organisationen OK-Fonden begynde at bygge friplejehjem og seniorboliger i ti kommuner. Kunder hos pensionskassen vil få fortrinsret til boligerne, som skal drives af OK-Fonden.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) mener, at det ikke vil være så mange, der vil få problemer med at dokumentere, at de har været 42 år på arbejdsmarkedet.

Datagrundlaget for at tildele tidlig pension er hullet

Nogle kan komme i klemme, når dokumentation skal fremskaffes for, at de har været 42 år på arbejdsmarkedet.
Den nok så kendte Arne og mange andre nedslidte kan få problemer med at dokumentere, at de har ret til tidlig pension. Det vækker kritik.

Datagrundlaget for at tildele en ny tidlig pension er fyldt med huller

Myndighederne mangler en række oplysninger, der afgør retten til ny, tidlig pension. 'Det er helt urimeligt at kræve, at danskerne selv skal til at rode efter gamle lønsedler,' siger SF-ordfører.
Socialdemokratiets formand, statsminister Mette Frederiksen, hilser på Arne efter sin tale under Socialdemokratiets kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter i september sidste år. Han er blevet billedet på Socialdemokratiets forslag om en ret til tidligere pension for arbejdsmarkedets nedslidte.

OVERBLIK: Her er partiernes krav i pensionsforhandling

Partierne har vidt forskellige krav, hvis de skal støtte regeringens forslag om ret til tidligere pension. Se dem alle her.
(Arkiv)

Seniorpension: Kommuner melder om kort sagsbehandling

Bedre vejledning og enklere sagsbehandling kan give en kort behandlingstid for seniorpension. Ekspert peger på mangelfuld vejledning i gammel ordning.
- Jeg var godt klar over, at der var kommet nye regler, men ikke at de var så dumme, siger Mogens Blaabjerg.

Hård modregning i efterlønnen koster Mogens 32.000 om året

Mogens Blaabjerg var en af de første, der blev ramt af hårdere modregning i efterlønnen i 2018. Havde han været lidt ældre, kunne han helt have sluppet for modregning.
I 2050 vil godt ca. 10 pct. af den danske befolkning være over 80 år gamle. I dag er det tilsvarende tal 4 pct. Det sætter velfærdssamfundet under pres. (Arkivfoto)

Ti procent ældre i 2050 – hvad gør vi?

Omfattende forskningsprojekt fra VIVE: Inspirationskatalog skitserer 12 fremtidsscenarier for fremtidens mange ældre borgere og samfundet omkring.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: