Overenskomstforhandling

  Overenskomstforhandling

  Sygeplejerskernes formand Grete Christensen er parat til at sende over tusind sygeplejersker i kommunerne i strejke.

  Over 1.000 sygeplejersker i kommunerne kan gå i strejke

  Hvis sygeplejerskerne går i strejke 21. maj, kan cirka 1.400 sygeplejersker ansat i kommunerne blive omfattet. Inden det kommer så langt, bliver der sandsynligvis forhandlinger.
  Overenskomster for pædagoger, lærere og social- og sundhedsassistenter er blevet godkendt, men sygeplejerskerne har dog stemt nej. Det kan potentielt ende i en konflikt. (Arkiv)

  Overenskomster er godkendt – men sygeplejersker stritter imod

  Det er op til Dansk Sygeplejeråd at finde en løsning med kommuner og regioner efter nej til overenskomst.
  Mona Striib, formand for FOA, kan glæde sig over at have fået stemt en ny overenskomst hjem. Tre ud af fire FOA-medlemmer stemte for.

  HK’ere, sosu’er og lærere stemmer ja til nye overenskomster

  Her mandag har blandt andre HK'ere i kommunerne, sosu'er og lærere afsluttet deres afstemninger om nye overenskomster med at stemme for. Dermed er der udsigt til ro i det offentlige i tre år - bortset fra sygeplejerskerne.
  KL-topforhandler og borgmester Michael Ziegler var glad for mandag at kunne præsentere en aftale om blandt andet uddannelse af kommunale ledere i psykisk arbejdsmiljø.

  Analyse: Kommunale chefer bør lytte til jungletrommerne

  Ny uddannelse i psykisk arbejdsmiljø kan give kommunale ledere en helt ny indsigt i ledelse og trivselsarbejde. Men den er ikke et quick fix i kampen mod lavere sygefravær.
  Det har været forholdsvis "fredsommelige forhandlinger" om nye overenskomster for de ansatte i kommunerne, fortæller KL's topforhandler og borgmester Michael Ziegler.

  Moderate lønstigninger til kommunalt ansatte

  Kommunernes ansatte får de næste tre år moderate lønstigninger. Sosu'erne får lidt ekstra i lønposen, og seniorerne får bedre vilkår. Det er hovedindholdet i ny aftale.
  FOA-formand Mona Striib forudså den dårlige situation, som fagbevægelsen er havnet i nu: Det er svært at høste befolkningens corona-sympati for varme hænder i forhandlingerne om nye overenskomster.

  Slutspurt i OK-forhandlinger: Statens aftale presser kommunale lønmodtagere

  ANALYSE: Det bliver ikke let. Og måske bliver det kontant, når KL og fagbevægelsen i weekenden indleder slutspurten mod ny overenskomster for ansatte i kommuner og regioner. Den forudgående aftale for de statsansatte har givet panderynker hos topforhandleren Mona Striib.
  Mandag vendte de yngste børn tilbage i skole efter mere end en måneds coronanedlukning. (Arkiv)

  Fagforbund kræver flere SFO-pædagoger før forhandlinger

  Der skal ansættes en ekstra pædagog til hver SFO i landet, mener Bupl, der tror, det vil koste 350 millioner.
  "Det må ikke ske igen," siger topforhandler og borgmester Michael Ziegler om overenskomstforhandlingerne i 2018, som var få millimeter fra at bryde sammen.

  Ziegler: Vi skal undgå drama nu

  Topforhandler og borgmester Michael Ziegler afslører i interview, at han vil gøre meget for at undgå, at forhandlinger om nye overenskomster ender i højspændt drama som i 2018. Nu er man i gang med slutrunden af forhandlingerne under OK21.
  FOA-formand Mona Striib sender i forbindelse med overenskomstforhandlingerne et signal til formanden for KL's forhandlingsudvalg, borgmester Michael Ziegler.

  FOA-formand: Mange knaster i forhandlinger om nye overenskomster

  Der er skuffelse i FOA over, at der kun er udsigt til små lønstigninger for sosu'er, sygeplejersker og lærere, som der nu forhandles overenskomster for. Arbejdsgiverne lægger et 'meget pessimistisk syn på lønudviklingen', siger FOA-formand.
  Skatteminister Morten Bødskov (S) og formand for de statsansatte i CFU Rita Bundgaard forhandler om de statsansattes overenskomst. Her er de ved sættemøde til forhandlingerne 17. december, 2020.

  Forhandlinger om nye overenskomster går ind i slutfase

  Forhandlingerne om offentligt ansattes forhold går nu ind i afgørende fase. Først går forhandlerne efter et såkaldt gennembruds-forlig for de statsansatte. Derefter skal der lægges arm for ansatte i kommuner og regioner. Se hvad der er på forhandlingsbordet.
  Mange af pædagogmedhjælperne arbejder som vikarer. Og generelt bliver der ifølge FOA flere løstansatte i kommuner og regioner.

  Stadig flere løstansatte i kommunerne er en knast

  Timelønnede vikarer og medarbejdere på 0-timerskontrakter fylder mere og mere i kommuner og regioner. Det går ud over rekrutteringen, mener FOA og gør det til et emne under forhandlinger om nye overenskomster.
  De her kvinder kan blive nyvalgte borgmestre ved kommunalvalget. Fra venstre er der Ellen Trane Nørby (V) i Svendborg, Sophie Hæstorp Andersen (S) i København og Merete Amdisen (S) i Ishøj.

  Prognose: Flere kvinder bliver borgmestre

  NB-Kommunes læsere er enige: Flere kvinder kommer til at sætte sig i en borgmesterstol efter kommunalvalget i november. Og én eller flere borgmestre må regne med at blive beskyldt for sexchikane op til KV21.