Overenskomster

  Overenskomster

  SF's sundhedsordfører - og tidligere lokalformand for FOA i Aarhus - Kirsten Normann Andersen har fået sundhedsministeren i samråd om normeringen med sygeplejersker i kommunerne.

  Minister skal forklare sig om få sygeplejersker i kommunerne

  I Silkeborg Kommune har man så få sygeplejersker ansat, at man ikke en gang har været i stand til at opretholde nødberedskabet under sygeplejerske-strejken, oplyser SF'er. Her torsdag er sundhedsministeren kaldt i samråd for at forklare sig om bemandingen med sygeplejersker i kommunerne.
  Der er tiltagende mangel på blandt andre pædagoger. Hvis blot nogle af dem vil gå fra deltid til fuldtid, vil meget være vundet ifølge KL og Dansk Arbejdsgiverforening.

  Mangel på hænder: Stor forskel på hvor mange der er på deltid i kommunerne

  Mens der er mangel på hænder til at tage sig af ældre og børn, så arbejder en meget stor andel af de ansatte på deltid i nogle kommuner. I Lemvig, Tønder samt Ringkøbing-Skjern er det mere end hver tredje, der har deltidsjob, viser ny opgørelse. Se tallene for din kommune her.
  Sygeplejersker har demonstreret flere gange under forhandlingerne om nye overenskomster, og nu nedlægger nogle af dem snart arbejdet. Til højre ses sygeplejerskernes formand Grete Christensen.

  Kommune gør sig klar til sygeplejestrejke

  I Odense Kommune gør man sig nu klar til en eventuel sygeplejekonflikt, som vil ramme i alt 13 kommuner. 'Jeg opfordrer alle pårørende til at være ekstra opmærksomme på, hvordan de kan støtte deres kære under en konflikt,' siger rådmand.
  Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, bliver snart strejkegeneral.

  De her kommuner bliver ramt af sygeplejerskernes strejke

  Sygeplejersker i nogle kommuner kommer til at strejke fra og med lørdag. Der bliver opretholdt nødberedskab i ældreplejen. Se kommunerne hvor strejken rammer her.
  Københavns Kommune og overborgmester Lars Weiss (S) skyder helt forbi med sin kritik af Intervare A/S, mener adm. direktør Stefan Plenge.

  Intervare A/S afviser kritik af løn- og arbejdsforhold

  Har chaufførerne, der bringer varer ud for Intervare A/S, elendige løn- og arbejdsforhold? Nej, tværtimod. Det skriver Intervare i en redegørelse. Selskabet er i modvind og har kontrakter med 41 kommuner på spil.
  Sygeplejerskernes formand Grete Christensen er parat til at sende over tusind sygeplejersker i kommunerne i strejke.

  Over 1.000 sygeplejersker i kommunerne kan gå i strejke

  Hvis sygeplejerskerne går i strejke 21. maj, kan cirka 1.400 sygeplejersker ansat i kommunerne blive omfattet. Inden det kommer så langt, bliver der sandsynligvis forhandlinger.
  Overenskomster for pædagoger, lærere og social- og sundhedsassistenter er blevet godkendt, men sygeplejerskerne har dog stemt nej. Det kan potentielt ende i en konflikt. (Arkiv)

  Overenskomster er godkendt – men sygeplejersker stritter imod

  Det er op til Dansk Sygeplejeråd at finde en løsning med kommuner og regioner efter nej til overenskomst.
  Mona Striib, formand for FOA, kan glæde sig over at have fået stemt en ny overenskomst hjem. Tre ud af fire FOA-medlemmer stemte for.

  HK’ere, sosu’er og lærere stemmer ja til nye overenskomster

  Her mandag har blandt andre HK'ere i kommunerne, sosu'er og lærere afsluttet deres afstemninger om nye overenskomster med at stemme for. Dermed er der udsigt til ro i det offentlige i tre år - bortset fra sygeplejerskerne.
  KL-topforhandler og borgmester Michael Ziegler var glad for mandag at kunne præsentere en aftale om blandt andet uddannelse af kommunale ledere i psykisk arbejdsmiljø.

  Analyse: Kommunale chefer bør lytte til jungletrommerne

  Ny uddannelse i psykisk arbejdsmiljø kan give kommunale ledere en helt ny indsigt i ledelse og trivselsarbejde. Men den er ikke et quick fix i kampen mod lavere sygefravær.
  Det har været forholdsvis "fredsommelige forhandlinger" om nye overenskomster for de ansatte i kommunerne, fortæller KL's topforhandler og borgmester Michael Ziegler.

  Moderate lønstigninger til kommunalt ansatte

  Kommunernes ansatte får de næste tre år moderate lønstigninger. Sosu'erne får lidt ekstra i lønposen, og seniorerne får bedre vilkår. Det er hovedindholdet i ny aftale.
  FOA-formand Mona Striib forudså den dårlige situation, som fagbevægelsen er havnet i nu: Det er svært at høste befolkningens corona-sympati for varme hænder i forhandlingerne om nye overenskomster.

  Slutspurt i OK-forhandlinger: Statens aftale presser kommunale lønmodtagere

  ANALYSE: Det bliver ikke let. Og måske bliver det kontant, når KL og fagbevægelsen i weekenden indleder slutspurten mod ny overenskomster for ansatte i kommuner og regioner. Den forudgående aftale for de statsansatte har givet panderynker hos topforhandleren Mona Striib.
  "Det må ikke ske igen," siger topforhandler og borgmester Michael Ziegler om overenskomstforhandlingerne i 2018, som var få millimeter fra at bryde sammen.

  Ziegler: Vi skal undgå drama nu

  Topforhandler og borgmester Michael Ziegler afslører i interview, at han vil gøre meget for at undgå, at forhandlinger om nye overenskomster ender i højspændt drama som i 2018. Nu er man i gang med slutrunden af forhandlingerne under OK21.