OPS

  Københavns Kommunes tolkefirma beskyldes for urent trav af HK Kommunal.

  Fagforening anklager kommunes tolkefirma for lønsnyd

  HK Hovedstaden opfordrer Københavns Kommune til at stille strammere krav til løn- og arbejdsvilkår hos dens underleverandører på tolkeområdet for at undgå social dumping. 'Det er leverandørens ansvar,' lyder det fra Økonomiforvaltningen.
  Der er meget stor forskel på, i hvilken grad kommunerne i hovedstadsområdet er villige til at lade private løse opgaverne.

  DI: Kommuner i hovedstadsområdet går glip af mere end 200 mio. kr. årligt

  Der er enorme forskelle på, i hvilket omfang kommuner i hovedstadsområdet samarbejder med private virksomheder, når det handler om opgaver indenfor Vej og Park-området.
  Flere kommuner overvejer at droppe samarbejdet med Intervare efter Københavns Kommune har sat samarbejdet for døren.

  Flere kommuner overvejer samarbejde med Intervare efter exit i København

  Intervare, som står bag Nemlig.com, risikerer, at flere kommuner opsiger samarbejdet, efter politikerne i Københavns Kommune har revet kontrakten med selskabet i stykker.
  Et flertal i Københavns Kommune var klar til at bryde aftale med Intervare A/S, der ejer Nemlig.com, men beslutningen er nu sat på pause.

  Mindretal spænder ben for flertals ønske om bryde med firma bag Nemlig.com

  Et politisk flertal var enige om at opsige samarbejdet med dagligvareleverandøren Intervare på socialområdet i København, men så brugte mindretal kommunalpolitisk vetoret.
  Hele byrådet i Kerteminde står bag anlægsaftale, som baner vejen for friplejehjem. Forklaringen, på at de røde partier er med, er, at kommunen reelt ikke havde noget valg på grund af den stramme anlægsramme.

  Røde lokalpolitikere føler sig presset til at støtte friplejehjem

  Det er svært for kommunerne at få lov til at bygge mere på grund af anlægsrammen. Det tvinger kommunalpolitikere til at tænke på friplejehjem - uanset om politikerne er ideologiske tilhængere af private velfærdsleverandører eller ej.
  Erfaringsnetværket, som Københavns Kommunes Socialforvaltning har taget initiativ til, er et løst koblet netværk på tværs af landet. (model/arkivfoto)

  Nyt kommunalt netværk vil øge gennemsigtighed i kvalitet og pris på socialområdet

  Et løst koblet netværk af indkøbere på socialområdet deler erfaringer og værktøjer på tværs af kommuner, når landet åbnes efter corona, og man igen mødes fysisk.
  Dansk Erhverv, som er beliggende i den gamle børs, mener, at det haster med at få gennemført tiltag, der kan øge prisgennemsigtigheder i kommuner og regioner.

  Dansk Erhverv efterlyser prisgennemsigtighed i kommuner og regioner

  Transparens i prisberegningerne er et stigende problem. 'Vi kan se en vis fornuft i at udvide kravet om OECD’s retningslinjer for prissætning, så også kommuner og regioner er omfattet af dem. Det tror jeg vil tage toppen af hjemtagningerne,' siger markedschef i Dansk Erhverv.
  Det er blevet dyrere for borgerne i Faxe Kommune at få tømt deres skraldespande, fordi kommunens forsyningsselskab havde alvorlige budgetoverskridelser i 2019, efter man havde hjemtaget opgaven.

  Hjemtagning giver budgetoverskridelser i flere kommuner

  Når kommunerne hjemtager opgaver, ender det i flere tilfælde med, at den kommunale leverandør alligevel ikke kan udføre opgaven til prisen. Se to eksempler på hjemtagninger, der endte i budgetoverskridelser, her.
  Bæredygtighed handler om meget mere, end de solceller som dækker taget af Holstebro Rådhus.

  Mix af eksperter, erhvervsfolk og politikere skal fremme bæredygtige udbud

  I Holstebro Kommune vil man styrke grønne indkøb og bæredygtige udbud gennem et rådgivende organ, hvor lokale erhvervsfolk, politikere og eksperter bidrager. 'Vi skal finde ud af, hvad der virker bedst i den grønne omstilling,' siger udvalgsformand.
  I Sorø vil man gerne have meget mere skole-virksomhedssamarbejde. Her er et eksempel med skoleklassen 8. A, som er på besøg på Broby Planteskole.

  Erhvervsvenlighed handler også om skolekontakt

  Erhvervsvenlighed er et vigtigt parameter for landets kommuner. På den baggrund har man i kommune udviklet et idékatalog, som skal styrke skole-virksomhedssamarbejdet.
  Rasmus Helveg Petersen, der er familieordfører for Radikale Venstre, vil ikke være med til at tvinge folk til at skifte ejerform

  Private tilbud: Radikale sætter prop i profitflasken

  Kampen mod profit på kommunal velfærd synes tabt i denne omgang for regeringen. Landsorganisationen for sociale tilbud mener, at borgerne har været sat i gabestok, mens Christiansborg har haft mere fokus på selskabsform end på mennesket.
  Aalborg Kommune er en af de kommuner, der køber færre konsulenttimer hos eksterne leverandører. (Arkiv)

  Konsulenthus: Kommunerne udliciterer mindre til konsulenter

  Opgøret med kommunernes brug af eksterne konsulenter kan mærkes i de store konsulenthuse. Et af dem har mistet en fjerdedel af omsætningen i samarbejdet med kommunerne.