Offentlig ledelse

  Bedre mulighed for hjemmearbejde vil gøre det lettere at tiltrække medarbejdere, mener 83 procent af cheferne i staten.

  Undersøgelse: Offentlige ledere vil satse på mere hjemmearbejde

  Faste hjemmearbejdsdage bliver kutyme, siger syv ud af ti chefer i staten i undersøgelse. Det skal sænke sygefraværet, øge tilfredsheden med jobbet og gøre det lettere at tiltrække nye medarbejdere.
  Kombinationen af flere års lav offentlig vækst og flere brugere betyder, at der er færre sosu-assistenter pr. bruger i kommunerne.

  Antallet af offentligt ansatte per borger er historisk lavt

  Der er kommet flere borgere om pædagogerne og hjemmehjælperne, og det skyldes en kombination af lav vækst i det offentlige forbrug og flere brugere, viser en ny analyse fra AE.
  Kommunaldirektøren Frank E. Andersen fra Slagelse Kommune er blevet fyret torsdag. Nu udtaler han sig til NB-Medier om forløbet.

  Nu udtaler fyret kommunaldirektør i Slagelse sig

  Fyret kommunaldirektør Frank E. Andersen i Slagelse Kommune har ikke haft uddybende samtaler med den nye borgmester Knud Vincents (V) om sin fyring. Det fortæller han nu til NB-Medier.

  Kommuner står for halvdelen af det offentlige forbrug

  Kommunerne står for halvdelen af det offentlige forbrug og beskæftiger seks ud af ti offentligt ansatte. Regionerne og staten står hver for omtrent en fjerdedel af det offentlige forbrug.
  Der har været mindre sygdom i hjemmene hos de kommunalt ansatte sidste år.

  Offentlig ansatte har færre barns sygedage

  Offentligt ansatte har holdt langt færre barns sygedage i 2020 end årene forinden, viser nye tal. Men småbørnsforældre har ikke gode nok muligheder for at passe syge børn, lyder kritikken.
  Chefer i Favrskov Kommune i Østjylland afleverede ret ofte i 2019 ikke bilag for deres udgifter i arbejds medfør.

  Eksperter: For mange bilag er væk i kommunerne

  Borgmestre, kommunaldirektører og andre chefer i kommunerne har ikke altid styr på deres bilag. En gennemgang af chefers udgifter i 2019 viser, at der i 13 procent af tilfældene mangler bilag. I Favrskov og Greve var andelen helt oppe omkring 25 procent.
  Byer spiller en afgørende rolle for en bæredygtig omstilling, og nu inviteres lokalpolitikere til at blive klogere på den grønne dagsorden.

  Program for strategisk byledelse skal løfte danske byer

  I august lanceres en ny overbygning på kompetenceudviklingsprogrammet Strategisk Byledelse (SBL), der skal styrke den enkelte kommunale leders evne til at udvikle og lede byer. Ambitionen er at bidrage til bedre velfærd for borgerne.
  Ledermobiliteten mellem den private og offentlige sektor og internt i den offentlige sektor er lille. Vi søger tilsyneladende mest de samme profiler.

  Taskforce skal se på ledermobilitet mellem sektorerne

  Ledelsesindsigten knækker på tværs af stat, regioner, kommuner og den private sektor. Måske skyldes det, at ledermobiliteten er lille. Nu skal en taskforce give anbefalinger.
  Lotte Rømer Grove: "Politikerne kan noget, ingen andre kan. De kan sætte de overordnede politiske rammer og sætte ambitiøse politiske mål."

  COI: Politikerne er motor for udviklingen af den offentlige sektor

  Politiske beslutninger spiller i høj grad en positiv rolle i offentlig innovation, viser nye tal fra Center for Offentlig Innovation (COI).

  Ledelse: Fordele og ulemper ved brugen af data

  Debat: Den teknologiske udvikling har muliggjort, at det er blevet relativt nemt at indsamle og behandle store mængder data. Men hvordan skal offentlige ledere beskæftige sig med data? spørger lektor Finn Wiedemann, SDU, i dette indlæg.
  "Det er med en følelse af vemod, at jeg efter syv år siger farvel til Halsnæs Kommune," siger den snart tidligere kommunaldirektør.

  Kommunaldirektør fratræder i Nordsjælland

  Halsnæs Kommune skal finde en ny kommunaldirektør. Anders Mørk Hansen har fået en ny stilling som administrerende direktør i Diakonissestiftelsen.

  Styringsdilemmaer på socialområdet: Kan vi styrke den fagprofessionelle dømmekraft?

  Anmeldelse: Ny bog konkluderer, at den overordnede styring og ledelse på socialområdet har undermineret den faglige dømmekraft i praksis, og det har konsekvenser for de konkrete velfærdsindsatser.