Økonomi

    Økonomi

    Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) vil have KL-toppen til at forlade årets økonomiforhandlinger, hvis regeringen vil have kommunerne til at spare på administration, men ikke selv er klar til at spare på statens administration.

    S-borgmester: KL skal forlade økonomiforhandlinger, hvis regeringen ikke selv sparer

    Regeringen skal spare på statslig administration, hvis de vil have opbakning til økonomiaftalen fra socialdemokratisk storby-borgmester. Så hård er meldingen forud for Kommunalpolitisk Topmøde.
    Mads Silberg (K), byrådsmedlem i Solrød, vil have KL til at stå endegyldigt fast på at få dækket den stigende økonomi på det specialiserede socialområde i den kommende økonomiaftale. Ellers bør man forlade forhandlingerne, skriver han i debatindlæg.

    Debat: KL bør stå fast på ultimativt krav om flere midler i økonomiaftalen

    Rundspørge blandt byrådsmedlemmer viser, at cirka halvdelen ønsker, at KL skal forlade økonomiaftale 2024, hvis ikke opdriften på handicapområdet dækkes. Byrådsmedlem står på mål for holdningen i nyt debatindlæg.
    Statsminister Mette Frederiksen (S) stillede på et møde før valget socialdemokratiske borgmestre i udsigt, at der ville blive ændret på udligningen. Men nu lyder der andre toner fra SVM-regeringen.

    Mette Frederiksens ønske om at rokke ved udligningen bliver ikke til noget

    Statsminister Mette Frederiksen (S) gik til valg på et ønske om at genåbne udligningsreformen. Men der bliver ikke rokket ved udligningsreformen under SVM-regeringen, fastslår minister Sophie Løhde (V) i et nyt folketingssvar.
    Det bekymrer KL-formand Martin Damm (V), at op mod halvdelen af byrødderne mener, at KL skal forlade forhandlingsbordet, hvis der ikke kommer øget finansiering til både demografi og opdriften på handicapområdet i økonomiaftalen for 2024.

    Bekymret KL-formand: Byrødder vil have KL til at forlade forhandlingsbord

    Næsten halvdelen af byrådspolitikerne vil have KL til at forlade forhandlingsbordet til den kommende økonomiaftale, hvis ikke regeringen vil give penge til både demografi og opdrift. Det bekymrer Martin Damm.
    Et markant flertal af landets byrådsmedlemmer er uenige i regeringens retorik, som de mener står i kontrast til økonomiaftalen. Netop forventningsafstemningen mellem regeringen og kommunerne var på dagsordenen til årets Kommunaløkonomisk Forum (KØF).

    Ni ud af ti byrådsmedlemmer: Regeringen overholder ikke økonomiaftalen

    Hele 88 procent af byrådsmedlemmerne mener, at regeringens løfter om mere velfærd står i skærende kontrast til det aftalte i økonomiaftalen. Det viser svar i ny spørgerunde fra NB-Kommune.

    Kommune smider millionbeløb efter Royal Run

    Til sommer kommer Royal Run for tredje år i træk til Sønderjylland, når op mod 15.000 løbere stiller til start i Aabenraa. Det skriver JydskeVestkysten.Det bliver - som sædvanlig - en dyr omgang at ...
    Kommunerne kan formentlig godt indstille sig på en stram anlægsramme i 2024. Der er fortsat behov for en stram finanspolitik, siger cheføkonom fra Danske Bank.

    Økonomer: Kommunerne må forvente stram anlægsramme i 2024

    Anlægsrammen for 2024 bliver næppe meget bedre end den, kommunerne fik i 2023. Der er stadigvæk behov for stram finanspolitik, mener cheføkonom fra Danske Bank.

    Spillesteder har brugt kommunens penge på drinks og dyre middage

    Spillestederne Amager Bio og BETA har i flere år brugt København Kommunes penge på dyre middage og alkohol.  Det skriver Berlingske på baggrund af en aktindsigt. Omfanget af de dyre udlæg komme...
    Susanne Ekman er lektor på RUC og har forsket i besparelser og effektiviseringer i den offentlige sektor. Her får hun en pris af den tidligere forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R).

    Forsker: Kommunernes budgetter er urealistiske allerede i økonomiaftalerne

    Christiansborg har skabt et system, hvor man lægger urealistiske budgetter ind i økonomiaftalerne og samtidig lover mere, end man kan holde. Derfor skrider økonomien allerede ved økonomiaftalerne.
    Stadig flere danskere låner e-bøger, og det er en økonomisk udfordring for landets biblioteker.

    Stigende lån af e-bøger belaster bibliotekernes økonomi

    Borgerne låner i stigende grad e-bøger fremfor fysiske bøger. Det er i tiltagende grad et problem for bibliotekernes økonomi - og dermed kommunernes. 'Det koster cirka tre gange så meget at låne en digital bog frem for en fysisk bog,' siger formand for forening. Han er bekymret for stigende pres på bibliotekernes budgetter.
    Sophie Løhde (V) mener godt, at kommunerne kan finde tre milliarder kroner på administrationen. Hun henviser i Folketingssalen til, at kommunaldirektører selv har sagt, at det godt kan lade sig gøre at lave besparelser på området.

    Sophie Løhde: Kommunaldirektører har selv bekræftet, at der kan spares på administration

    Indenrigs- og sundhedsministeren mener godt, at kommunerne kan finde milliardbesparelser på administration. Hun henviser til, at kommunaldirektørerne selv har bekræftet, at det er muligt at spare på området.

    Trods refusion rammer dyre enkeltsager servicerammen hårdt

    Kommunerne får modsat andre refusionsordninger ikke mere plads på servicerammen, når staten refunderer for dyre enkeltsager på handicapområdet. De stigende udgifter til enkeltsagerne går derfor ud over almenområdet.