Odense Kommune

  Fyn skal være erhvervsfyrtårn inden for robot- og droneteknologi.

  Nyt partnerskab skal gøre Fyn til fyrtårn for fremtidens robotter og droner

  Med en international robotindustri og unikke fysiske rammer for test af droner til lands, vands og i luften har Fyn alle muligheder for at udvikle fremtidens industri. Nyt partnerskab skal derfor skrue op for udviklingen af næste generation af robotter og droner.
  Bormestrene er - øverst fra venstre - Peter Rahbæk Juel (S), øverst til højre Jesper Frost Rasmussen (V), nederst til venstre Morten Andersen (V) og nederst til højre Erik Lauritzen (S).

  Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Syddanmark tjener

  Nogle af de på landsplan ret ukendte borgmestre får samlet set en pæn løn for deres arbejde. Det kan man se i Region Syddanmark med borgmestrene fra Sønderborg og Nordfyns Kommune. Sønderborgs borgmester fortæller, at han bevidst styrer uden om KL-formandsposter.

  71 kommuner oplever stigende ledighed

  Odense, Lemvig, Bornholm og 68 andre kommuner oplever stigende ledighed. Det er ikke alarmerende, men der er bekymring for stigende ledighed i efteråret. Se udviklingen i din kommune her.
  "I Odense bygger vi verdens bedste robotskole, fordi vi ønsker, at vores børn og unge bliver de dygtigste i verden til ikke bare at bruge teknologi, men også til at forholde sig både kærligt og kritisk til teknologien og de aftryk, den sætter på verden," siger Odenses borgmester i pressemeddelelse i forbindelse med startskuddet på et ombygningsarbejde, der over det næste halve år skal give skolens elever teknologiske undervisningsmiljøer i høj klasse.

  Odense vil skabe verdens bedste robotskole

  I samarbejde med en række virksomhedspartnere vil Odense Kommune forme verdens bedste robotskole. Gennem virksomhedsbesøg, gæsteundervisning, talentudvikling og støtte til teknologisk udstyr skal partnerskaberne være med til at realisere visionerne for den nye skole.
  En af medstifterne af Odense Klimapartnerskab er den efterhånden kendte Odense-virksomhed Universal Robots. Her repræsenteret på en messe.

  Nyt partnerskab skal gøre stor kommune klimaneutral i 2030

  Odense Kommune er gået sammen med Syddansk Universitet og en række virksomheder for at sætte mere skub i ambitionen om at blive klimaneutral i 2030. Det handler om at finde løsninger.
  "Hos os er det en helt bevidst holdning, at der skal være et køkken på hvert plejehjem," lyder det fra direktøren, for en af de organisationer der bygger og driver friplejehjem.

  Fire ud af ti kommunale plejehjem får ‘take away’ – de private laver maden selv

  En undersøgelse foretaget af Social- og Ældreministeriet viser, at de private plejehjem stort set altid producerer deres egen mad, mens de kommunale i langt højere grad får hele eller dele af maden udefra. Men hvor stor er forskellen, og betyder det noget?
  De store byer kommer til at tage deres andel af de ukrainske flygtninge, og hele samfundet må indstille sig på, at det bliver mærkbart, når der efter påske nok vil være over 35.000 flygtninge i Danmark. Det vurderer minister Mattias Tesfaye.

  Minister slår fast: Storbykommuner skal tage mange flygtninge

  Store kommuner som København, Frederiksberg, Aarhus og Odense kommer til at modtage flygtninge fra Ukraine i forhold til kommunernes indbyggertal -altså mange flygtninge. Regeringen forlader den hidtidige model for fordeling af flygtninge, fastslår minister Mattias Tesfaye (S) og overhører dermed protester.
  Odense Kommune samarbejder med Fynsk Erhverv om at drive Next Talent-program med det formål at få ledige akademikere i job.

  Odense har held med at få nyuddannede i job

  Unge, nyuddannede akademikere kan have svært ved at finde job. I Odense har et indsatsprogram vist vejen frem med en omvendt tilgang til rekrutteringen.
  Som bestyrelsesformand for Nordjyllandsværket har Per Clausen fra Enhedslisten bundet sig til, at værket hurtigst muligt stopper med at bruge russisk kul.

  Rusland giver kraftværker sved på panden

  Hvordan undgår man at bruge russisk kul eller naturgas? Det spørgsmål trænger sig på nu i Odense, Aalborg og formodentlig flere andre kommuner. I Aalborg siger den kendte politiker Per Clausen (Enh.): 'Vi kan ikke udelukke, at et stop for brugen af russisk kul på Nordjyllandsværket kan få indflydelse på varmeprisen.'
  Vi har stillet fem hurtige spørgsmål til den nye rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen.

  Rådmand: ‘Løsningen er ikke alene flere penge til socialområdet’

  Selvom det specialiserede socialområde er en brændende platform, er løsningen ikke bare at bruge flere penge, mener den nye rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune, Christoffer Lilleholt.

  Markant udvikling: Vederlag til byrødder er steget med 25 procent – målt i faste priser

  Et forslag fra Enhedslisten i Odense om at nedsætte honoraret til viceborgmesteren sætter fokus på kommunalpolitikernes vederlag. Siden 2008 er vederlagene steget med 25 procent - målt i faste priser.
  Kun de to medlemmer af Enhedslisten i byrådet i Odense stemte for et forslag om at afskaffe honorarer for bestyrelsesarbejde udført af fuldtidslønnede politikere på kommunens vegne.

  Byrådet i Odense står fast på ‘ben’

  Enhedslisten i Odense fik ikke opbakning til et forslag om, at alle politikere på fuldtid skal aflevere deres honorarer for bestyrelsesarbejde på kommunens vegne. 'Vi er meget skuffede. Ikke mindst i forhold til SF og R,' siger forslagsstiller.