Odense Kommune

  Arbejdsstyrken voksede sidste år med 2,3 procentpoint i Odense. Det er en procent mere end på landsplan.

  Arbejdsstyrken voksede forrige år hurtigere i Odense end i resten af landet

  Erhvervsfrekvensen steg sidste år mere i Odense end i resten af landet. Det skyldes blandt andet, at flere unge er kommet i job.
  I Odense Kommune skal et nyt borgerklimaråd hjælpe med grønne transportanbefalinger og give bedre beslutninger i kommunen.

  Nyt borgerklimaråd skal hjælpe med bæredygtige transportvaner i hverdagen

  100 borgere i det nye Odense Borgerklimaråd skal levere en række anbefalinger til byrådet om grønne transportvaner i hverdagen. 'Vi når kun i mål med vores klimaneutrale ambitioner, hvis vi løfter i flok,' siger rådmand.
  Blodrøde tal truer driften af FynBus, hvor kommunen forventer millionunderskud i år og til næste år.

  Fyn: Kæmpe underskud truer bussernes fremtid

  'Det er en dybt alvorlig situation.' Sådan lyder det fra udvalgsformand i Odense, når han ser på blodrøde regnskabstal for FynBus og kigger fremad.
  En menneskelig fejl førte til fejl i optællingen på et valgsted i Odense.

  Ny fejl opdaget under fintælling: KD og LA byttet om på valgsted

  Kristendemokraterne blev noteret for 205 stemmer, mens LA blev noteret for 17. Det skulle have været omvendt.
  Ifølge direktør Stine Høholt fra Kunstmuseum Brandts viser tal, at der foregår en skæv fordeling blandt landets museer.

  Stor forskel i statstilskud: Arken får 14 gange mere end Fyns største museum

  Arken i Ishøj Kommune får 14 gange mere i tilskud fra staten sammenlignet med Kunstmuseum Brandts. Der foregår en skæv fordeling af statsstøtte blandt de danske museer, mener museumsdirektør.
  Museet i Odense har skiftet navn fra Odense Bys Museer til Museum Odense, fordi navnet er mere enkelt og internationalt forståeligt.

  Museum skifter navn: Skal favne hele kommunen

  I Odense har det lokale museum fået et nyt - og mere mundret - navn. Museet ser en fordel i at have et navn, der kan forstås på flere sprog end blot dansk.
  Der er brug for at skaffe nye dagplejere, fordi mange af de nuværende går på pension inden for få år.

  Kommune er på jagt efter dagplejere

  Mange dagplejere er på vej på pension. Det får flere kommuner fil at intensivere deres søgen efter nye dagplejere. Det gælder blandt andre Odense Kommune.
  Dan Bonde Nielsen bliver stabschef for borgmesterforvaltningen i Odense fra og med på lørdag 1. oktober.

  Ny stabschef i Borgmesterforvaltningen i Odense Kommune

  Odenses borgmester får nu en ny chef for sin borgmesterforvaltning. Det bliver Dan Bonde Nielsen, som er hentet fra egne rækker.
  Mistrivsel blandt unge er blevet et samfundsproblem i alle landets kommuner. Odense Kommune vil nu øge mulighederne for hjælp og overblik.

  Byråd vil unges mistrivsel til livs

  I Odense Kommune er man blevet enige om at der skal etableres mere gratis psykologhjælp og et bedre overblik over de allerede mange eksisterende tilbud til unge i mistrivsel. Men økonomien er endnu ikke på plads.
  Odenses borgmester vil gerne, at der skal investeres i at gøre Odense til en mere børnefamilievenlig by. Og det skal 1000 nye klimaboliger gerne være med til.

  Borgmester vil have bygget 1000 klimaboliger

  Borgmester vil gerne opføre såkaldte klimaboliger som et forsøg på at forhindre byens børnefamilier i at forlade kommunen. Men ekspert tvivler på, om den type boliger mindsker CO2-aftrykket markant.
  Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) fortalte om planerne for udfasning af kul på Fynsværket, hos Fjernvarme Fyn i Odense i maj 2020. De planer er nu suspenderet de næste par år.

  Fortsat kul på i Odense: Politikere beklager beslutning

  Odense Kommunes økonomiudvalg har besluttet, at der skal hentes mere kul ind til kommunens kraftvarmeværk med henvisning til de stærkt stigende energipriser. Det er både en beklagelig og dårlig beslutning, men nødvendig, lyder det fra både rådmand og borgmester.
  Mange mennesker føler, de er sat af samfundet på grund af digitaliseringen, mener Odense Kommunes rådmand, der vil oprette en digital førstehjælp.

  Rådmand vil etablere digital førstehjælp

  Rådmand vil i budgetforhandlingerne foreslå, at kommunen tilbyder digital førstehjælp til de borgere, som har svært ved den stigende brug af MitID, e-Boks og andre digitale løsninger. 'Jeg synes, det er et demokratisk problem,' lyder det fra rådmanden.