Kommuner og regeringen opfordrer forældre til at holde børnene hjemme fra institutioner og dagplejer. (Arkiv)

Cirka hvert fjerde barn bliver holdt hjemme fra daginstitution

Flere kommuner oplever, at forældre, der har mulighed for det, holder deres børn hjemme fra daginstitutionerne. Rådmand er bekymret for de bekymrede ansatte.
Odense Kommune har på byrådsmødet den 9. december besluttet, at Odense Symfoniorkester overgår til selveje fra 1. januar 2021.

Orkester får driftsaftale med kommune og bliver selvejet

Båndet mellem Odense Kommune og Odense Symfoniorkester løsnes. Orkesteret overgår ved årsskiftet til selveje for at styrke den kunstneriske og forretningsmæssige udvikling.
To måneder længere i vuggestue omringet af voksne. Det er godt for barnets udvikling, mener Odenserådmand, der vil bruge velfærdspenge fra regeringen til formålet. (Arkiv)

Minimumsnormeringer: Sæt alderen for børnehavestart op

Rådmand i Odense vil bruge pengene til minimumsnormeringer i dagtilbud til at lade vuggestuebørnene blive lidt længere: 'Det er afgørende for barnets trivsel'.
Undersøgelsen af de gæsternes besøg på Vejle Kunstmuseum skete på en stille hverdag. De forholdsvis få gæster, der var på besøg, bemærkede hinanden og nogle faldt i snak. Den intime stemning betød, at det faldt naturligt at indgå i en samtale med gæsterne og invitere dem med på walk-alongs. Flere besøgte museet alene og udviste glæde ved og interesse for at dele deres oplevelser. På dette billede ses Sofie Penge, Dan Arnløv Jørgensen fra Vejle Kommune og museumschef Flemming Hedegaard Larsen.

Nyt værktøj til at undersøge effekten af kunst i kommunerne

Hvad betyder kunst og kultur for borgerne? Det har Bikubenfonden undersøgt sammen med Aalborg Kommune, Vejle Kommune og Odense Kommune. Resultatet er et metodeværktøj, som kan kvalificere den politiske debat.
Boligkvarteret Solbakken i Odense er kommet på den såkaldte hårde ghettoliste.

Borgmester afviser at sende bulldozere ind i boligområde på hård ghettoliste

Et boligkvarters placering på den hårde ghettoliste har skabt uenigheder mellem rådmænd. Den ene mener, at det kan løse problemerne, mens den anden mener, at området slet ikke hører til på ghettolisten. Borgmester vil i dialog med ministeren.
BaggårdTeatret kan spille endnu mere teater for børn i hele regionen, derfor er ni kommuner gået sammen om en henvendelse til Folketinget kulturordførere for at få etableret et regionsteater.

Fynske kommuner ønsker at overtage jysk teaters bevilling

Bevillingen til det konkursramte Fredercia Teater er eftertragtet og ni fynske kommuner går nu efter sammen at etablere et Regionsteater for Fyn og Øerne, derfor ansøger de om den hjemløse bevilling.
Det er ikke lykkedes Fredericia Kommune at tiltrække nye skatteborgere med flere statslige arbejdspladser i kommunen. (Arkiv)

Statslige arbejdspladser: Hvor bliver medarbejderne af?

Jysk kommune har fået pæn del af udflyttede statslige arbejdspladser. Men hvor bliver tilflytterne af? Det spørger borgemesteren om og fastslår, at 'vi skal gøre os mere attraktive.'
Robotten, der skal desinficere skoler, ses her på en hospitalsstue, hvor den fjerner vira og bakterier. (Arkiv)

Robot spreder dræberlys på folkeskole

En avanceret robot bliver den første i landet, der bliver sat ind på skole og genoptræningslokale, for at desinficere for vira og bakterier med ultraviolet lys.
Hanne Dollerup, administrerende direktør i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, kan være tilfreds med den seneste trivselsundersøgelse blandt kommunens pædagoger og lærere. (Arkiv)

Corona til trods: Lærere og pædagoger trives

I Odense Kommune viser en trivselsmåling blandt de ansatte i Børn- og Ungeforvaltningen, at de trives bedre end i 2019.
Aftaleforløbe med Arbejdstilsynet har til hensigt at få arbejdspladser til at arbejde med komplekse arbejdsmiljøforhold. (Arkiv)

Arbejdsmiljø: Flere kommuner overvejer tilbud fra Arbejdstilsynet

Kommuner på stribe har modtaget tilbud om aftaleforløb med Arbejdstilsynet for at løse konkrete udfordringer i arbejdsmiljøet. I Ringsted Kommune har man takket ja, mens Odense Kommune fortsat tygger på det.
Der er også tænkt på corona-sikkerheden i efterårsferien i landets zoologiske haver og akvarier, hvor man blandt andet kan opleve den store oceantank på Den Blå Planet i Kastrup ved København.

Zoologiske haver og akvarier coronasikrer sig til ferie-rykind

Akvarier og zoologiske haver nytænker aktiviteter for at sikre gæster gode corona-forhold i efterårsferien. 'Vi nytænker fuldstændig den måde, vi laver aktiviteter på,' siger direktør.
Nu på lørdag skal rekordmange par giftes i landets største kommuner. Den kommende lørdag har nemlig den specielle dato 10.10.2020. 

Bunker af bryllupper på lørdag

Borgmestre og byrådsmedlemmer får travlt på lørdag. Det bliver den helt store bryllupsdag, viser rundspørge. I København for eksempel bliver det den travleste bryllups-lørdag de seneste tre år. Datoen '10. i 10. 2020' er nem at huske for de nygifte.