Odder Kommune

  Seks østjyske kommuner går sammen om at gøre en fælles indsats for at forbedre biodiversiteten i farvandene.

  Nyt samarbejde: Kommuner hælder penge i havet

  Dyr og planter har det ikke godt i de østjyske farvande, og det skal der nu gøres noget ved, lyder det fra seks kommuner.
  Skal Tunø blot være en turistø? Sådan spørger beboere på Kattegatøen frustreret og kritiserer kommunen.

  Frustrerede øboere: Vi vil hellere ind under anden kommune

  Odder Kommune får hvert år flere millioner kroner i statsstøtte for at dække udgifterne til Tunø. Alligevel er øen på katastrofekurs med affolkning. Øboere retter nu kritik mod kommunen.
  Borgmester i Skanderborg Kommune Frands Fischer (S) (tv), landmand Ole Larsen samt borgmester i Odder Kommune, Lone Jakobi (S), ser alle frem til det nye samarbejde mellem lokale landmænd.

  To kommuner går ind i nyt klimasamarbejde med lokale landmænd

  Kommunerne Skanderborg og Odder indgår i nyt samarbejde om grøn omstilling med ti lokale landmænd. De får blandt stillet et it-værktøj til rådighed, som kan hjælpe dem med at lave et CO2-regnskab.
  I Ishøj Kommune har man valgt at sænke grænsen for, hvornår et borgerforslag bliver sendt videre til behandling i byrådet. Tiltaget skyldes, at ingen forslag fik stemmer nok.

  Byråd gør det halvt så svært at få borgerforslag til behandling

  Det antal stemmer et borgerforslag skal have for at blive behandlet i byrådet, har Ishøj Byråd valgt at halvere. I løbet af et halvt år kom ingen borgerforslag til behandling, så man havde ikke ramt den rette balance.
  Odder Kommune ligger i smørhullet mellem Aarhus, Skanderborg og Horsens kommuner, og mange borgere pendler derfor hver dag ud af kommunen på arbejde, samtidig med at lokale virksomheder mangler arbejdskraft.

  Pendlerkommune og virksomheder efterlyser lokal arbejdskraft

  Odder Kommune ligger i smørhullet mellem tre store kommuner, hvor mange borgere hver dag pendler til og fra arbejde. Nu er kommunen og virksomheder gået sammen om at lokke flere til at arbejde i hjemkommunen.
  I Odder Kommune lægger man op til at spare mange penge på både det specialiserede socialområde samt sundhed og omsorgsområdet.

  Odder Kommune vil spare fem millioner på det specialiserede socialområde

  Både det specialiserede socialområde og sundhed og omsorgsområdet står for skud i et nyt besparelsesforslag fra forvaltningen i Odder Kommune. Nu skal politikerne træffe upopulære beslutninger.

  Kritik: Nyvalgt borgmester vil ikke svare på spørgsmål om ny bro

  I Odder Kommune ønsker den nye borgmester, Lone Jakobi Sørensen, ikke at fortælle, om hun er for eller imod en fast forbindelse over Kattegat. Borgmesterens støttepartier undrer sig.
  Huller i asfalten kan være farligt for cyklister at møde på cykelstier og veje. På billedet her er asfalten dog fin.

  Smadrede skulderen: Dårlig asfalt er kommunens skyld

  Odder Kommunes veje er fyldt med huller. Det frustrerer 73-årige Hanne Ipsen, der selv har været en tur i asfalten. Det kostede en brækket skulder. Udvalgsformand erkender, at der er mange slidte cykelstier og veje.
  Overborgmester Lars Weiss (S) i Københavns Kommune har stået i spidsen for et stort bygge- og anlægsbudget for 2022. Så stort at det koster alle andre kommuner en besparelse på 0,4 procent. Det har gjort ham upopulær blandt andre af landets kommuner, da de allerede føler sig hårdt presset på økonomien.

  Borgmestre raser: København er usolidarisk

  Vrede og frustration mod Københavns Kommune vokser nu i flere kommuner. Enkelte nægter ganske enkelt at følge KL-kravet om at spare 0,4 procent som led i fælles KL-løsning
  Politikerne i Odder byråd får ikke en god anmeldelse fra gymnasieelever, der har overværet et byrådsmøde. (Arkiv)

  Gymnasieelever ryster på hovedet ad byrådspolitikeres opførsel

  Gymnasieelever er chokerede over tonen, da de overværede et byrådsmøde i Odder Kommune. Her debatterede politikerne et nyt kodeks for god opførsel.
  Smilet på borgmester Uffe Jensen i Odder Kommune blev en anelse bredere end vanligt på byrådsmødet mandag aften. (Arkiv)

  Borgmester overrumplet af glædelig nyhed under byrådsmøde

  Et byrådsmøde i Odder Kommune tog en uventet drejning mandag aften, da en sms til borgmesteren pludselig tikkede ind.
  Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse, glæder sig over væksten i 2020.

  Iværksætteriet led et knæk i corona-2020. Bare ikke i Midtjylland

  Mens antallet af nystartede virksomheder er faldet på landsplan under coronapandemien, har kommuner i Region Midtjylland oplevet en vækst i iværksættere på syv procent i løbet af 2020. Se udviklingen for de midtjyske kommuner her.