Odder Kommune

  I Odder Kommune lægger man op til at spare mange penge på både det specialiserede socialområde samt sundhed og omsorgsområdet.

  Odder Kommune vil spare fem millioner på det specialiserede socialområde

  Både det specialiserede socialområde og sundhed og omsorgsområdet står for skud i et nyt besparelsesforslag fra forvaltningen i Odder Kommune. Nu skal politikerne træffe upopulære beslutninger.

  Kritik: Nyvalgt borgmester vil ikke svare på spørgsmål om ny bro

  I Odder Kommune ønsker den nye borgmester, Lone Jakobi Sørensen, ikke at fortælle, om hun er for eller imod en fast forbindelse over Kattegat. Borgmesterens støttepartier undrer sig.
  Huller i asfalten kan være farligt for cyklister at møde på cykelstier og veje. På billedet her er asfalten dog fin.

  Smadrede skulderen: Dårlig asfalt er kommunens skyld

  Odder Kommunes veje er fyldt med huller. Det frustrerer 73-årige Hanne Ipsen, der selv har været en tur i asfalten. Det kostede en brækket skulder. Udvalgsformand erkender, at der er mange slidte cykelstier og veje.
  Overborgmester Lars Weiss (S) i Københavns Kommune har stået i spidsen for et stort bygge- og anlægsbudget for 2022. Så stort at det koster alle andre kommuner en besparelse på 0,4 procent. Det har gjort ham upopulær blandt andre af landets kommuner, da de allerede føler sig hårdt presset på økonomien.

  Borgmestre raser: København er usolidarisk

  Vrede og frustration mod Københavns Kommune vokser nu i flere kommuner. Enkelte nægter ganske enkelt at følge KL-kravet om at spare 0,4 procent som led i fælles KL-løsning
  Politikerne i Odder byråd får ikke en god anmeldelse fra gymnasieelever, der har overværet et byrådsmøde. (Arkiv)

  Gymnasieelever ryster på hovedet ad byrådspolitikeres opførsel

  Gymnasieelever er chokerede over tonen, da de overværede et byrådsmøde i Odder Kommune. Her debatterede politikerne et nyt kodeks for god opførsel.
  Smilet på borgmester Uffe Jensen i Odder Kommune blev en anelse bredere end vanligt på byrådsmødet mandag aften. (Arkiv)

  Borgmester overrumplet af glædelig nyhed under byrådsmøde

  Et byrådsmøde i Odder Kommune tog en uventet drejning mandag aften, da en sms til borgmesteren pludselig tikkede ind.
  Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse, glæder sig over væksten i 2020.

  Iværksætteriet led et knæk i corona-2020. Bare ikke i Midtjylland

  Mens antallet af nystartede virksomheder er faldet på landsplan under coronapandemien, har kommuner i Region Midtjylland oplevet en vækst i iværksættere på syv procent i løbet af 2020. Se udviklingen for de midtjyske kommuner her.
  Tølløse Skole i Holbæk Kommune. Tidligere var skolen under en fælles ledelse sammen med fem andre skoleafdelinger, men nu har skolen igen fået egen ledelse og egen skolebestyrelse som en del af kommunens nye skolestruktur.

  Trend med skolelukninger er ved at vende

  Efter mange år med lukning af de små skoler og sammenlægning af ledelse og administration, ruller flere kommuner nu skolernes centralisering tilbage.
  Flere østjyske kommuner forventer at samarbejde om logistikken, når de nye affaldssorteringer bliver sat i værk inden for de kommende år. (Arkiv)

  Kommuner vil samarbejde om skraldesortering

  Fire kommunale affaldsselskaber vil gå sammen om at indføre de samme sorteringsmetoder. Nu er det op til politikerne at afgøre, om der skal være fælles fodslag.
  Digitale skilte vil fremover fortælle om sportsbegivenheder i Vejen Idrætscenter og om andre kulturelle arrangementer i kommunen.

  Spot på kommunens kulturliv med skilte

  En kommune har valgt, at borgerne og turister skal kunne orientere sig om det lokale kulturliv via nye digitale pyloner opsat rundt i kommunen, og en anden kommune har sagt nej til skiltning af kulturarven.
  Julegaver eller ej - fra det offentlige til medarbejderne? Svaret på spørgsmålet deler kommunerne landet over. (Arkiv)

  Nogle er for – andre imod: Julegaver til ansatte deler kommunerne

  Er det rimeligt, at kommunerne giver de ansatte julegaver for skatteborgernes penge i et år med store udfordringer for alle i samfundet? Det er et spørgsmål, kommunerne ser meget forskelligt på.
  Fem kommuner skal sammen med Trygfonden og Sundhedsstyrelsen udvikle initiativer, som kan mindske unges brug af rusmidler.

  Pilotkommuner skal bane vej for ungeliv med mindre alkohol

  Der er et stort potentiale i nyt projekt, der i kommunerne skal understøtte et ungeliv med mindre alkohol og hash. Projektet henter inspiration fra Island, hvor unge har Europas laveste alkoholforbrug.