Nye Borgerlige

  Nye Borgerlige

  Mette Thiesen genopstiller ikke ved KV21, men vil fremover hellige sig arbejdet for Nye Borgerlige i Folketinget.

  KV21: Nye borgerlige håber på 10 byrådsmedlemmer

  I 2017 opstillede Nye Borgerlige for første gang til kommunalvalget og vandt en enkelt plads i Hillerød Kommune. Denne gang tror partiets eneste byrådsmedlem på flere taburetter.

  Nye Borgerlige dropper ordblind byrådskandidat

  Ifølge 19-årig kandidat til KV21 har Nye Borgerlige i Herning Kommune bedt ham om at trække sig. Partiet mener, at arbejdsbyrden bliver for stor, men afviser, at ordblindhed er den direkte årsag.

  Nye Borgerlige står til indtog i byrådene

  Ved kommunalvalget i 2017 fik Nye Borgerlige valgt blot én kandidat ind. Nu har partiet fået opstillet spidskandidater til KV21 i ikke færre end 86 kommuner. Og partiet står ifølge meningsmålingerne til for alvor at kunne gøre sit indtog i byrådene.
  "Vi stiger i meningsmålingerne, og der kommer rigtig mange nye medlemmer. Så det er klart, at vi ser positivt på det kommende kommunalvalg," siger byråds- og folketingsmedlem Mette Thiesen (NB) forud for KV21.

  Nye Borgerlige før KV21: ‘Det går jo rigtig godt’

  Nye Borgerliges byråds- og folketingsmedlem Mette Thiesen fastholder en forsigtig målsætning om 10 mandater til partiet ved KV21. Hun frygter ikke, at et skuffende valg vil hæmme partiets nationale medvind. Se hvor, Nye Borgerlige har kandidater nu.
  Nye Borgerlige bliver sat på en prøve, når de de skal have omsat det, de siger på Christiansborg, til den kommunale virkelighed, vurderer forsker Ulrik Kjær.

  Forsker: Forventningspres til KV21 kan holde Nye Borgerlige tilbage

  Grundet fremgang i meningsmålingerne hviler der et tungt pres på skuldrene af Nye Borgerliges kandidater op til KV21. Og det risikerer at gå ud over partiets nationalt, vurderer forsker Ulrik Kjær. Se, hvor NB har kandidater nu.
  Tre partiledere kan glæde sig, når de ser på deres partiers evne til at tiltrække frafaldne byrådsmedlemmer fra andre partier. Det er fra venstre Pia Olsen Dyhr (SF), Søren Pape Poulsen (K) og Pernille Vermund (NB).

  Konservative, SF og Nye Borgerlige tiltrækker partihoppere

  En hel del byrådsmedlemmer springer for tiden fra det ene parti til et andet. Især Konservative, Nye Borgerlige og SF suger partihoppere til sig.
  Gitte Bundgaard Andersens skifte fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige gør ifølge Pernille Vermund ikke op med partiets partihop-stop.

  Pernille Vermund: Nye Borgerlige afviser ikke alle frafaldne DF’ere

  Et byrådsmedlem i Rebild Kommune er skiftet fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige. Skiftet bryder ifølge partiformand Pernille Vermund ikke med Nye Borgerliges princip om at afvise frafaldne DF'ere.
  Marie-Louise Nielsen er formand for Nye Borgerlige Vestegnen. Her forventer hun at kunne stille op i mindst tre kommuner med KV21 - måske fire. (Arkiv)

  Nye Borgerlige klar til at indtage Vestegnen ved København

  Lokale kandidater og partiforeninger for Nye Borgerlige skyder i disse måneder op overalt i landet. Seneste på den københavnske vestegn, hvor partiet er ved at etablere sig i flere kommuner.