Nyborg Kommune

  Nyborg Kommune vil ikke offentliggøre navnet på topembedsmanden, der ikke orienterede Økonomivalget på passende vis. Det fremgår af en aktindsigt, som Fyens Stiftstidende har fået.

  KL: Topchef kunne være blevet fyret

  Nyborg Kommune kunne have fyret en topchef for 'alvorlig tjenesteforseelse', fremgår det af aktindsigt. Vedkommende, der ikke orienterede Økonomiudvalget om hård kritik af egen person, har selv opsagt sit job. Borgmesteren vil ikke kommentere på forløbet.
  I Nyborg Kommune har man fundet en model for tildeling af penge til dagtilbud, som især skal komme mindre institutioner til gode.

  Kommune får landet vigtig model for fordeling af penge til dagtilbud

  Hvordan får man bedst muligt fordelt penge til kommunens daginstitutioner? Det spørgsmål er politisk påtrængende i mange kommuner. I Nyborg Kommune har man nu fundet en model, der kan inspirere andre kommuner.
  Der er udsigt til, at budgettet for 2024 bliver endnu mere stramt, end det er her i 2023. Det vurderer Nyborgs borgmester, Kenneht Muhs (V).

  Borgmester forudser allerede nu: Budget-24 bliver en hård nyser

  Det var hårdt at lave et sparebudget for 2023, men at lægge et budget for 2024 bliver endnu værre. 'Jeg kan allerede nu sige, at det bliver meget stramt. Det bliver en kæmpe opgave, vi skal løse,' siger borgmester. Tidlig start på budgetprocessen kan bidrage til at gøre det mindre svært.

  Plejehjem vil gerne have endnu flere unge i fritidsjob

  Unge i fritidsjob på kommunens plejehjem vækker glæde hos både ældre og plejehjemsledere. Ordningen er så stor en succes, at det nu skal undersøges, om den kan udvides. Det oplyser Fyens Stiftstiden...
  Shell har købt det tidligere kommunalt ejede biogasselskab Nature Energy for omkring 14 milliarder kroner.

  Kommuner solgte energiselskab – fem år senere er det milliarder værd

  For nylig blev biogasselskabet Nature Energy med hovedkontor i Odense købt af oliegiganten Shell for svimlende 14 milliarder kroner. Det er en meget højere pris end den, som de tidligere ejere i form af otte fynsk kommuner solgte selskabet for i 2017.
  "Det er vigtigt, at kommunens medarbejdere ikke er i tvivl om, de har ret til at udtale sig til pressen, og at der ikke kan stilles krav om, at en kritik kun rejses internt," siger Folketingets Ombudsmand i en kritik af Nyborg Kommune.

  Kommune strammer op for at sikre medarbejderes ytringsfrihed efter kritik

  Nyborg Kommune reviderer udmelding om ytringsfrihed for deres medarbejdere efter kritik fra Ombudsmanden. Læs kritikken i sin helhed her.
  Der er udgået en mail fra samarbejdsudvalget til ansatte i Nyborg Kommune, der måske kan ses som en begrænsning af de ansattes ytringsfrihed.

  Ombudsmand går ind i sag om kommunalt ansattes ytringsfrihed

  En mail fra samarbejdsudvalget i Nyborg Kommune får nu Ombudsmanden til at afkræve kommunen en forklaring. Mailen opfordrer til, at ansatte ikke bør gå til pressen med bekymringer om kritiske arbejdsmiljøforhold i kommunen. Det kan være i modstrid med de ansattes ytringsfrihed.
  Der er en myriade af udfordringer, som der er presserende brug for at blive handlet på i Nyborg Kommune, vurderer konsulentfirma. Uddrag fra slide.

  Analyse afslører: Der er rigeligt at tage fat på i uroplaget kommune

  Nyborg Kommune bliver som arbejdsplads frikendt for at have en generel krænkelseskultur. Men både når det gælder den administrative og politiske ledelse er der behov for handling, vurderer konsulentfirma. Flere kritikpunkter må vække genklang i andre kommuner.
  Daværende vicekommunaldirektør Søren Møllegård (t.v.) opførte sig upassende ved en julefrokost i fjor. Kommunaldirektør Lars Svenningsen (t.h.) sidder usikkert i sadlen som kommunaldirektør.

  Julefrokost får fortsat følger i kommune

  Ny analyse afslører kultur med vennetjenester i Nyborg Kommune, men ingen generel krænkelseskultur. Samtidig hænger kommunaldirektøren i en tynd tråd. Nogle af de ømme punkter i strukturen i Nyborg Kommune, vil man sikkert kunne nikke genkendende til i andre kommuner.

  Kommune bruger 500 kr. pr. indbygger på Tour de France

  Fem centrale kommuner i de danske Tour de France etaper har tilsammen afsat 114 millioner kroner til formålet. En af kommunerne bruger, hvad der svarer til 500 kr. pr. indbygger. Økonomisk set er det næppe en god forretning, siger forsker.
  Socialchef i Nyborg Kommune Vickie Kramer er bekymret for, at regeringens nye udspil på handicapområdet vil medføre yderligere bureaukratisering.

  Kritik af handicapudspil: Dyrt og bureaukratisk

  Det bliver dyrt og bureaukratisk. Sådan lyder kritikken af regeringens nye handicapudspil, hvis mange forslag også minder om den eksisterende organisering på socialområdet.
  Endnu en gang kommer der udskiftning i ledelsen i Nyborg Kommune, hvor arbejdsmiljøet granskes for tiden.

  Erhvervschef forlader kommune med kritiseret arbejdsmiljø

  Erhvervschef vælger at sige op samme dag, som kommunaldirektøren igen sygemelder sig med stress. Sådan er situationen i Nyborg Kommune, som er blevet beskyldt for at have en 'syg kultur'.