Nordfyns Kommune

  Størrelsen på honorar til lokalpolitikere, der varetager poster i diverse bestyrelser og nævn, er flere steder nået et unødvendigt højt niveau. Det vurderer Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring, forsker ved Aalborg Universitet og erfarent bestyrelsesmedlem.

  Professor: Byråd bør være mere tilbageholdende med at skrue op for honoraret for bestyrelsesposter

  Honorarerne til lokalpolitikere har flere steder nået et niveau, som ikke er nødvendigt eller passende i forhold til honorarer for sammenlignelige hverv. Der er brug for en lovændring. Det vurderer professor på baggrund af ny opgørelse fra NB-Kommune.
  Bormestrene er - øverst fra venstre - Peter Rahbæk Juel (S), øverst til højre Jesper Frost Rasmussen (V), nederst til venstre Morten Andersen (V) og nederst til højre Erik Lauritzen (S).

  Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Syddanmark tjener

  Nogle af de på landsplan ret ukendte borgmestre får samlet set en pæn løn for deres arbejde. Det kan man se i Region Syddanmark med borgmestrene fra Sønderborg og Nordfyns Kommune. Sønderborgs borgmester fortæller, at han bevidst styrer uden om KL-formandsposter.

  Se din kommune: Fald i antallet af anbragte børn og unge

  De sidste fem år er der sket et fald i antallet af anbragte børn og unge. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se udviklingen i din kommune her.
  Arbejdskraftmangel i landets ældrepleje vil ende i et velfærdstab. Det mener fire ud af ti borgmestre i en rundspørge, foretaget af NB-Kommune.

  Nødråb fra borgmestre: ‘Vi kommer til at skære ned på ældreplejen’

  Inden for få år forventer fire ud af ti borgmestre, at manglen på hænder i ældreplejen vil tvinge dem til at skære i servicen til de ældre. Der bliver ikke reageret i tide, vurderer borgmester.
  "Jeg glæder mig nu til, at vi sammen kan sætte endnu mere gang i den grønne omstilling," siger Anders Thingholm (K), formand for det nye Klimaråd i Nordfyns Kommune.

  Endnu et klimaråd ser dagens lys

  Endnu en kommune opretter et klimaråd for at samle alle gode kræfter om at fremme den grønne omstilling. Det nye klimaråd i Nordfyns Kommune samler lokale kræfter heriblandt et medlem af Europa Parlamentet.
  Efter et år i coronaens tegn kan den traditionelle valghandling godt fremstå en anelse angstprovokerende. Derfor planlægger flere borgmestre at implementere nye tiltag.

  Borgmestre vil imødekomme coronafrygt ved KV21

  To ud af tre borgmestre vil gøre en indsats for at sikre en høj valgdeltagelse ved KV21 på trods af corona. Det viser en rundspørge. Borgmestrene fremhæver brevstemmer og udvidelse af tidsrummet for stemmeafgivelse som mulige løsninger.
  Kommunaldirektør Morten V. Pedersen i Nordfyns Kommune løfter lidt af sløret for, hvordan kommunen har fået banket sygefraværet ned.

  Sådan blev Nordfyns Kommune fraværsduksen på Fyn

  Efter otte års fight for et lavere sygefravær kan Nordfyns Kommune nu notere det laveste sygefravær blandt alle fynske kommuner. Kommunaldirektøren forklarer, hvordan det er sket. En af hemmelighederne er hyppigere samtaler med sygemeldte.
  Forældre accepterer krav om mundbind, når de skal hente og aflevere børn, lyder det fra Nordfyns Kommune.

  Forældre finder sig pænt i krav om mundbind

  Forældrene skal have mundbind på, når de afleverer eller henter børn i daginstitution. Det krav er indført i Nordfyns Kommune, og det er blevet taget pænt imod, siger kommunal chef.
  Kommunerne Kerteminde, Nordfyn, Odense og København er kommet på listen over byer med udbredt coronasmitte.

  Her er kommunerne med de højeste coronatal

  København og tre fynske kommuner har overskredet 20 smittede per 100.000 borgere den seneste uge.
  Borgerne har været glade for på genbrugspladsen i Bogense at kunne købe flis, som f.eks. kan bruges som bund på legepladser og rundt om planter.

  Kommune solgte ulovligt perlesten

  Bogense Genbrugsplads i Nordfyns Kommune har ulovligt solgt perlesten, flis og grus til private. Det var egentlig bare en service til borgerne, siger direktør.
  Politikerne på Bogense Rådhus i Nordfyns Kommune skal finde besparelser i årets budget på 41 millioner kroner.

  Budgetoverskridelse fører til øjeblikkelige besparelser

  Nordfyns Kommune trækker i håndbremsen og indfører ansættelsesstop og dropper konsulentydelser for at finde 41 millioner kroner i 2020-budgettet.