Morsø Kommune

  Lemvig Kommune i Vestjylland har svært ved at finde egnede boliger nok til flygtninge efter, at omkring 250 er kommet til, siden krigen brød ud.

  Lemvig løber tør for egnede boliger til ukrainske flygtninge

  15 kommuner huser flere hundrede flygtninge fra Ukraine, mens andre har ganske få.
  I Morsø Kommune er det endelig lykkedes dem at knække udgiftskurven på det specialiserede socialområde.

  Morsø knækker udgiftskurven på det specialiserede socialområde

  Efter flere år med stigende udgifter på det specialiserede socialområde, er det endelig lykkedes for Morsø Kommune at vende udviklingen.
  Et projektet om at få hjulpet psykisk sårbare unge videre gennemføres i et samarbejde mellem fire nordjyske kommuner Vesthimmerland, Thisted, Jammerbugt og Morsø.

  Nordjysk projekt skal hjælpe sårbare unge i job eller uddannelse

  En integreret indsats målrettet psykisk sårbare unge skal bane vej for, at flere kommer eller fastholdes i uddannelse eller job. Projektet,, der ledes fra Socialmedicinsk Enhed ved Aalborg Universitetshospital, er støttet med godt 6 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond.
  Den helt nye kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) kommer i debat her torsdag med fremtrædende kommunalpolitikere.

  Fremtrædende lokalpolitikere diskuterer kultur med ny minister

  Årets kultur-folkemøde på Mors er begyndt. Her torsdag diskuterer KL-udvalgsformand og to rådmænd kulturpolitik med den nyudnævnte kulturminister. Mon ikke der også bliver lobbyet lidt?
  Kulturmødet på Mors er fire dage med forfattersamtaler, koncerter, madoplevelser og meget mere.

  Kulturlivet mødes på Mors

  Folkemødet på Bornholm debatterede kultur i en række sammenhænge, og den debat kan fortsætte, når aktørerne mødes til Kulturmødet. Som noget nyt kræves billet.
  Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) er så træt af, at han ikke kan få godkendt Morsøs kommuneplan, at han billedlig talt overvejer at slå "spidstelt" op foran ministerkontor i København.

  Nu har kommune ventet hele fire år på at få sin kommuneplan godkendt

  Hele fire år har man gået rundt på øen Mors og ventet på, at man i København ville godkende 'Morsøs Kommuneplan for 2017-2029'. 'Når man i København kan anlægge en helt ny by på Lynetteholmen, må vi vel for pokker også kunne få lov at flytte en campingplads,' siger borgmester.

  Nyt format med kulturelle gåture rundt i hele landet

  Kulturmødet på Mors arbejder videre med alternative kulturmøder, og den seneste er programmet 'Tankegang'. Det er gåture i foråret rundt omkring i landet med kunstnere og kulturpersonligheder på betydningsfulde ruter
  Efterårets MeToo-debat, med fokus på blandt andet seksuelt krænkende adfærd i politik, kan betyde, at valgåret næste år, bliver kvindernes år, det mener eksperter.

  Byrødder: Vores omdømme får større betydning ved KV21

  Tre ud af fire byrådsmedlemmer vurderer, at deres personlighed og omdømme kommer til at få større betydning ved kommunalvalget næste år sammenlignet med valget i 2017. Fokus på omdømmet kan gøre, at KV21 bliver kvindernes valg, siger eksperter.
  Projektet Kunstgødning er et samarbejde, som handler om børns møde med kunsten, og indtil videre er det udbredt til 18 institutioner i Nordjylland.

  Samarbejde giver stærkere kulturliv i kommunerne

  I ly af 12 regionale kulturaftaler mellem staten og kommunerne vokser en underskov af kulturprojekter. Flere af projekterne udvikler sig og lever videre, efter at støtten til dem stopper.
  Samsø er en af de få kommuner i Danmark, hvor der ikke er registreret nogen coronasmittede i kommunen inden for den seneste uge. Fotoet er fra Nordby på Samsø.

  Økommuner får mindre coronasmitte

  Det er kun otte kommuner, der ikke døjer med for høje smittetal længere, og de fleste af dem er øer.
  Nu skal der skaffes plads til to medlemmer mere i byrådssalen i Frederiksberg Kommune. Byrådet udvides fra 25 til 27 medlemmer.

  Kommune udvider byrådet

  Byrådet i Frederiksberg Kommune udvides med to medlemmer op til kommunalvalget. Flere indbyggere i kommunen bør udløse flere byrådsmedlemmer, mener et flertal. I kommunerne Lemvig og Morsø overvejer man at gå den stik modsatte vej og nedlægge pladser i byrådet.
  "Selvfølgelig skal kommunale medarbejdere corona-testes. Selvfølgelig. Men det er et helt urimeligt krav, at det også skal foregå i fritiden og sågar i ferierne," siger forbundsformand Mona Striib.

  Morsø Kommune og KL skal i Arbejdsretten

  Det er et klokkeklart overenskomstbrud, når flere kommuner kræver coronatest af medarbejderne i fritiden og i medarbejdernes ferie uden at kompensere dem. Det mener FOA, som har indstævnet KL og Morsø Kommune for Arbejdsretten.