Modernisering

  Er coronakrisen enhver direktørs søde organisationsdrøm?

  Det er drømmestof at se en hel organisation flyve i samme retning med hjerte og vilje som brændstof. I en dybt kompliceret situation har vi skabt fælles viden, styret mod et fælles mål drevet frem af gensidig respekt og løbende evaluering. Men vi kender stadig ikke scenariet for den post-corona ny-normal-situation, som utvivlsom vil byde på nye og stadig ukendte udfordringer.

  Forandringsledelse under COVID-19: Coronakrisen er IT-værktøjers uforudsete generalprøve – så hvad h...

  Coronakrisen blev den begivenhed, som for alvor kastede mange offentlige ledere og medarbejdere hovedkulds ud i at arbejde med nyt IT-løsninger. Og der både er problemer at undgå og gevinster at hente, også på den anden side af pandemien, hvis IT-løsningerne accepteres, læres og integreres i at løse kerneopgaverne.
  (Arkiv)

  Danske hospitaler holder fast i usikre styresystemer

  Regionerne sikrer ikke hospitalerne godt nok mod hackerangreb med gamle it-systemer, lyder det i kor fra sikkerhedseksperter.
  Samskabt styring er udviklet og afprøvet på flere forskellige områder - blandt andet på ældreområdet, børneområdet og på det sociale område. (Arkiv)

  Ny metode skal rydde op i bøvl og bureaukrati på kommunekontoret

  Ny kampagne sætter fokus på, hvordan medarbejdere og ledere sammen kan fjerne bøvl og skabe mere mening i hverdagen - til gavn for både medarbejdere og borgere. Metoden til det hedder Samskabt styring.
  Der er nok at se til for de omkring 500 frivillige rådgivere hos Børnetelefonen. Nu skal ny teknologi hjælpe med til at sikre, at de mest akutte henvendelser bliver behandlet hurtigere, og at rådgiverne bliver opmærksomme på tegn på vold og overgreb.

  Partnerskabsprojekt om kunstig intelligens skal hjælpe Børns Vilkår

  Børns Vilkår vil bruge kunstig intelligens til at løfte kvalitet og effektivitet på Børnetelefonen. AI-løsningen skal hjælpe de over 500 frivillige rådgivere, som årligt får over 220.000 henvendelser fra børn i Danmark.
  Henning Thiesen formand for DJØF

  Replik: Løsninger finder vi i fællesskab

  Djøfs udspil er ikke et nyt styringsregime for den offentlige sektor. Tværtimod foreslår vi en ny tilgang, hvor vi lærer noget af den måde, vi har grebet den grønne omstilling an. Den offentlige sektor fortjener samme høje ambitionsniveau, skriver Henning Thiesen, formand for Djøf i en replik til Caroline Howard Grøn og Peter Bjerre Mortensen kritik af Djøfs udspil.
  En ændring af Aalborgs mellemformstyre vil indskrænke de enkelte udvalgs indflydelse og give kommunaldirektøren alt for meget at lave, mener rådmand Hans Henrik Henriksen. (Arkivfoto)

  Socialdemokratisk rådmand afviser regeringens reform af bystyre

  En ny kommunal styreform til landets fire største byer vil indskrænke udvalgenes magt, mener Hans Henrik Henriksen (S), by- og landskabsrådmand i Aalborg Kommune.
  Kim Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og borgmester i Høje-Taastrup Kommune. (Arkivfoto)

  Kommunens medarbejdere skal op i tid

  KL og Forhandlingsfællesskabet er enige om, at langt flere kommunale medarbejdere skal op i tid eller ansættes på fuldtid.
  Statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringen vil fjerne knap 900 årsværk fra Rigspolitiet for at skabe mere nært politi, blandt andet med 20 nye nærpolitistationer. (Arkivfoto)

  Støttepartier advarer mod halvering af Rigspolitiet

  Regeringens støttepartier deler ambitionen om mere nærpoliti, men frygter for Rigspolitiets arbejde.
  Preben Etwil er tidligere kontorchef i Danmarks Statistik Preben og samfundsdebattør på NB-Nyt

  Øget brugerbetaling er ikke en mirakelkur, men kan være et supplement

  Kan brugerbetaling løse det offentliges service- og finansieringsproblem? Svaret er nej, men brugerbetaling indført med omtanke kan lette nogle af finansieringsproblemerne, skriver tidligere kontorchef i Danmarks Statistik Preben Etwil.
  Aarhus Rådhus.

  Regeringen vil ændre styreform i landets fire største byer

  En omlægning af forvaltning og administration skal spare omkring en kvart milliard kroner, men kritikere advarer mod centralisering af magten.
  Henrik Dam Kristensen og Lisbeth Knudsen, da Demokratikommissionen præsenterer betænkning i Landstingssalen på Christiansborg.

  Indenrigsminister taler for at sætte farten ned i politik

  Astrid Krag erkender, at det kan gå for stærkt med lovarbejdet. Hun reagerer på rapport fra kommission.