Miljø

  Ti kommuner er udpeget til finalen om at blive Danmarks vildeste kommune.

  Her er finalisterne i kampen om at blive Danmarks vildeste kommune

  Miljøminister Lea Wermelin og juryen sender nu 10 vilde kommuner videre i konkurrencen, hvor målet er at få meget mere vild natur i Danmark. Alle landets 98 kommuner er med i ny folkebevægelse for at udbrede den vilde natur.
  Det smukke område Tranum skal ikke være naturnationalpark under de forudsætninger, som staten lægger op til. Det mener i Jammerbugts kommunalbestyrelse.

  Jammerbugt siger nej til naturnationalpark

  Kommunalbestyrelsen i nordjyske Jammerbugt afviser tilbud om at gøre naturområde til naturnationalpark. Der er 'flere, og store, lokale bekymringer,' siger borgmesteren.
  Kommunerne bøvler med genbrug. Nu prøver Gate 21 i samarbejde med to hovedstadskommuner at udvikle tværkommunale principper for emballage.

  Sløret løftet for tværkommunale principper for genbrug

  Kommunernes indkøb medfører et stort forbrug af emballage til produkter og transport. Derfor er der brug for at gentænke, hvordan kommunerne kan bidrage til mere genbrug og bedre genanvendelse af ressourcerne. Det mener partnerskabet Gate 21 og løfter sammen med andre sløret for bud på tværkommunale principper for genbrug.
  Miljøminister Lea Wermelin (S) vil stramme reglerne for at dumpe forurenet mudder fra bunden af havne i havet.

  Strammere regler for dumpning af havslam på vej

  Regeringen får ikke svært ved at finde flertal for at stramme regler for dumpning af forurenet slam. I alt 84 pladser i danske farvande er udpeget som områder for dumpning.
  Her er 4 af de 45 borgmestre, som vil have tre ministre i tale. Øverst fra venstre ses Dorte West (V) fra Herning, initiativtager Søren Steen Andersen (V) fra Assens, Hans Christen Østerby (S) fra Holstebro og Knud Erik Langhoff (K) fra Kolding.

  45 borgmestre frygter nye regler vil spænde ben for udtagning af lavbundsjorde

  Alle er enige om vigtigheden af at få udtaget lavbundsjorde for at mindske CO2-udledning. Men nye regler for kompensation til lodsejere kan spænde ben for klimavenlige projekter. Det advarer 45 borgmestre nu om.
  Regeringen præsenterer sit udspil til en grøn skattereform i dag, og den vil blandt andet indeholde.

  Medie: Regeringens CO2-afgift indeholder rabat til cementgigant

  Flere virksomheder kan forvente en ny skat på 750 kroner per ton CO2 med regeringens forslag. Andre får rabat.
  Firmaet Power Fuel har lige vundet et af de største udbud vedrørende opsætning af ladestandere til en kommunes egen bilpark.

  Kommune investerer massivt i ladestandere til egen bilpark

  Ballerup Kommune er ligesom mange andre i gang med at skifte bilflåden ud, så man kommer over til at bruge elbiler. I den forbindelse er der netop indgået en kontrakt om etablering af 125 ladestandere til kommunens egne biler.
  Frederiksberg Kommune var den første kommune i Danmark til udelukkende at indsamle affald med el-skraldebiler. Den slags grønne tiltag kan blive bremset ved en total liberalisering af affaldsmarkedet, advarer borgmester Michael Vindfeldt.

  34 borgmestre på tværs af partier: Liberaliser ikke indsamlingen af affald

  34 borgmestre advarer i et brev ministre om, at det vil få en række negative konsekvenser, hvis regeringen fuldstændig liberaliserer markedet for indsamling og håndtering af affald. Forslag fra konsulentfirmaet Deloitte er ifølge borgmester 'en potentiel bombe under affaldsindsamlingen, som vi kender den i dag.'
  Simon Aggesen på valgnatten den 16 november, hvor han tabte borgmesterposten på Frederiksberg. (Arkivfoto)

  Endnu en ex-borgmester opretter OPS-konsulentvirksomhed

  Tidligere Frederiksbergborgmester Simon Aggesen vil fremover arbejde mellem kommuner og investorer i byudviklingsprojekter og han er ikke den første ex-borgmester, der arbejder med OPS.
  Direktør Lise Kingo (t.v.) og KL-udvalgsformand Birgit S. Hansen vurderer, at kommunerne har mulighed for stor fremdrift i deres grønne omstilling nu.

  Ekspert til kommunerne: Brug simpel opskrift for klimatiltag

  Kommunerne har en gylden chance lige nu for at få gang i klimatiltag. Og simple opskrifter kan stærkt anbefales, lyder det fra ekspert. KL-udvalgsformand slår fast, at politikerne ikke skal være bange.
  Grundvandet er så forurenet i Dragør Kommune på Amager, at kommunen nu vil til at købe drikkevand i Hvidovre Kommune.

  Forurening: Kommune må opgive sit eget grundvand

  Grundvandet er så forurenet i Dragør Kommune, at Økonomiudvalget nu har besluttet at købe drikkevand fra en anden kommune. Det giver upopulære stigninger i prisen på vand.
  Lerdueskydning larmer. Det har nu skabt en lokal støjkrig, der kan få nationale konsekvenser.

  Støjkrig mellem kommune og jægere kan få konsekvenser over hele landet

  En lokal konflikt mellem kommune og jagtforening om støjen fra en flugtskydningsbane i Sydjylland kan medføre, at jagtforeninger over hele landet må opgive lerdueskydning.