Er det miljøskadeligt og overflødigt at hænge valgplakater op? Ja, mener spidskandidat for Venstre.

Spidskandidat: Valgplakater er noget svineri

'Valgplakater er grimme, og så er det noget svineri'. Det siger Venstre-spidskandidat ved kommunalvalget og rejser debat om miljø og valgdeltagelse.
Med naturprojektet på Nyborg Slot bliver kommunen landets første officielle kommunale Sommerfuglepartner. (Arkiv)

Kommune og slot bliver ‘sommerfuglepartnere’

Nyborg Kommune vil sammen med Danmarks Naturfredningsforening forvandle Nyborg Slot til et mekka for sommerfugle. Dermed bliver Nyborg landets første, der indgår en aftale om at blive sommerfuglepartner.
I hver anden kommune er der givet tilladelse til at rense drikkevandet for pesticider.

52 kommuner vil rense forurenet drikkevand

Nu har over halvdelen af landets kommuner givet tilladelse til at rense drikkevandet, fordi forureningsproblemerne er vokset kraftigt. 'Jeg tror, at vi har flere anlæg til rensning af drikkevand om 10 år end i dag,' siger seniorkonsulent.
Hvordan får man mindre affald ved havnen samt på gader og torve i København? Miljøspørgsmål i den stil bliver taget op i ny international konkurrence.

København lader sig udfordre på miljøløsninger

København danner partnerskab med Glasgow, Amsterdam, Toronto og New York. Man vil i et internationalt samarbejde lave en konkurrence om at være innovativ og udfordre hinanden på at finde 'nye digitale og cirkulære løsninger' på klimaproblemer.
Økologirådgiver Lars Lambertsen (t.v.) gennemfører sammen med flere andre økologirådgivere fra Økologisk Landsforening omlægningstjek hos landmænd i samarbejde med kommuner i hele landet.

Kommune oplever stor interesse for økologisk omlægning

Holbæk Kommune har sammen med forening spurgt landmænd om deres interesse for at lægge om til økologisk drift. Det viser sig, at interessen er overvældende stor.
Et nyt regulativ skulle standse tomgang i mere end et minut, men nu er forslaget trukket tilbage. (Arkiv)

Hovsa: Udvalg trækker forslag tilbage

Et velment forsøg på at bekæmpe forurening i byerne er blevet til røde ører. Et fagudvalg har nu trukket et regulativ tilbage, der skulle forbyde bilernes tomgang.
Flere østjyske kommuner forventer at samarbejde om logistikken, når de nye affaldssorteringer bliver sat i værk inden for de kommende år. (Arkiv)

Kommuner vil samarbejde om skraldesortering

Fire kommunale affaldsselskaber vil gå sammen om at indføre de samme sorteringsmetoder. Nu er det op til politikerne at afgøre, om der skal være fælles fodslag.
Der er brug for dialog, før regeringen presser landmændene med klimakrav, vurderer den nye fødevareminister Rasmus Prehn (S).

Ny fødevareminister udskyder klimakrav til landbruget

Et ellers færdigt udspil til reducering af CO2 i landbruget fremlægges ikke. Der er mange landmænd, 'der sidder og ryster i bukserne over, hvad vi finder på inde på Christiansborg,' siger den nye fødevareminister Rasmus Prehn (S).
Esbjerg vil planter blomster for 70.000 kroner til glæde for borgere og besøgende. (Billede: Blomstermark i Tisvilde).

Vestjysk kommune vægter bynatur højt

Esbjerg sætter nu 70.000 kroner af til smuk bynatur, som skal blomstre til glæde for esbjergensere og besøgende.
Det bugner med affald på genbrugsstationerne over hele landet. Aarhus Kommune har aldrig fået leveret så meget som i 2020. (Arkiv)

Genbrugspladserne oplever rekordår

Der var run på genbrugspladserne i corona-året 2020. I Aarhus Kommune blev der således i fjor fragtet mere affald til genbrugspladserne end nogensinde før. Det er især mere byggeaffald, der er blevet kørt til genbrug.
Sprøjtemidler, der blandt andet bruges af landbruget, er fundet i større mængder i grundvandet og dermed drikkevandet, skriver Danmarks Naturfredningsforening i en meddelelse. (Arkiv)

Måling: Svampegifte fra marker ender i grundvandet

Ifølge ny måling findes der rester af populære svampegifte i 60 procent af alle grundvandsprøver. Giftene er mistænkt for at være hormonforstyrrende.
Billedet stammer fra den seneste oversvømmelse i Holstebro i februar 2020.

Miljøregler stopper klimaprojekter, der skal forhindre store oversvømmelser

Projekter, der skal forhindre oversvømmelser, bremses af strenge miljøregler. KL, landmænd og naturfredningsfolk vil have loven ændret.