Middelfart Kommune

  Bygge- og anlægsarbejde udgør en ret stor del af kommunernes klimaaftryk, viser opgørelser.

  Hvordan får man klimaet ind i budgettet?

  Der er et stort politisk ønske om at få klimakonsekvenser med ind i budgetterne, og forvaltningerne vil gerne. Men opgaven er vanskelig. Her er et overblik over kommunernes klima-budgetarbejde.
  Bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', som flere jyske kommuner - og hele Trekantområdet - havde ventet på i mere end et år, endte i alt andet end en succes. Fremmødet var ringe, og eventfirmaet bag gik konkurs.

  Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs

  Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.
  I 75 procent af de positive artikler og meddelelser fra Middelfart Kommune er det kun borgmester Johannes Lundsfryd (S), der bliver citeret. Det møder kritik.

  Forsker: Kommune tegner et glansbillede i sin borgerkommunikation

  I de seneste to år har kommunikationsafdelingen i Middelfart Kommune udsendt 112 pressemeddelelser. I knap halvdelen af meddelelserne bliver det tegnet et positivt billede, og det forvrænger virkeligheden, mener kommunalforsker.
  Elever fra Middelfart Gymnasium & HF har brugt Ta'Med-app'en til at få samkørsel op at stå.

  Flere kommuner forsøger at fremme samkørsel

  Hvordan kan man som kommune bidrage til at gøre det billigere og mere miljørigtigt for borgerne at køre til job eller uddannelse? Samkørsel, lyder svaret i kommunerne Middelfart og Sønderborg. Erfaringen viser imidlertid, at samkørsel på ingen måde kommer af sig selv.
  59-årige Steen Vinderslev vender nu tilbage som kommunaldirektør i Middelfart Kommune. En stilling han forlod i 2019 til fordel for et tilsvarende job i Furesø Kommune.

  Kommunaldirektør vender tilbage til Middelfart

  Efter at have være kommunaldirektør i Furesø vender Steen Vinderslev nu tilbage som kommunaldirektør i Middelfart. Han afløser Willy Feddersen, som byrådet fyrede tidligere på året.
  Kommunaldirektørerne her er blevet fyret - eller står til fyring - i løbet af første kvartal af 2022. Øverst fra venstre ses Johannes Nilsson, Bornholm, Henrik Winther Nielsen, Solrød, Willy Feddersen, Middelfart og Frank E. Andersen, Slagelse.

  Fyringssæson for kommunaldirektører: ‘Ny profil søges’

  Den snart fyrede kommunaldirektør på Bornholm er langt fra den eneste kommunaldirektør, som er blevet vist vintervejen. På landsplan er han den fjerde kommunaldirektør, som afskediges i år.
  En gruppe borgere i Brenderup har etableret deres egen solcellepark på eget initiativ. Projektet går under navnet 'Sol over Brenderup', og projektet er udbudt i folkeaktier.

  Middelfart Kommune vinder KL’s nye klimapris

  Kommunernes KLimapris er netop blevet uddelt for første gang på Kommunalpolitisk Topmøde. Det blev Middelfart Kommune, der i et stærkt felt af nominerede løb med prisen.
  Hvis en kommune ønsker at sænke et serviceniveau, kræver det en ny visitation.

  Ældreplejestrid: Det kræver ny visitation når der skæres i en service

  Hvis man som kommune ønsker at skære i en service, så er det ikke nok med en individuel vurdering. Det kræver en ny visitation, så borgeren kan klage, vurderer lektor. Ældre Sagen har klaget til Ankestyrelsen over flere kommuner.
  "Kan du ikke mere en vatpind dreje, så mangler vi dig til vores ældrepleje." Sådan skriver Vesthimmerlands Kommune på Facebook i et forsøg på at få eks-podere til at arbejde for kommunen.

  Jagten på eks-podere er sat ind

  En række kommuner forsøger lige nu at få fat i podere, som har mistet jobbet. Deres erfaringer med at have med mennesker at gøre kan blive værdifuld i blandt andet ældreplejen. En kommune er sågar blev lyrisk i sin rekruttering af eks-podere.
  Willy Feddersen er nu fortid som kommunaldirektør i Middelfart. I lighed med kommunaldirektøren i Slagelse er han blevet gået her i begyndelsen af det nye år.

  Middelfarts kommunaldirektør stopper

  Et enigt byråd har besluttet, at 59-årige Willy Feddersen skal forlade posten som Middelfarts kommunaldirektør.
  Willy Feddersen står til at blive gået som kommunaldirektør i Middelfart Kommune. Han kom dertil i 2019.

  Kommunaldirektør indstillet til fyring

  Økonomiudvalget i Middelfart har indstillet kommunaldirektør Willy Feddersen til fyring. Vi har 'behov for en anden profil i spidsen for organisationen for at kunne løfte den fremadrettede opgave,' lyder det fra borgmesteren.
  Blandt andet rekruttering af flere pædagoger gør det nødvendigt med ekstra ledelseskraft, mener byrådet i Middelfart.

  Rekruttering kræver ekstra leder

  Der er så mange nye opgaver især med rekruttering, at der skal en ekstra leder til i Middelfart Kommune, mener byrådet. Implementeringen af minimumsnormeringer er en stor mundfuld.