Middelfart Kommune

  Danmarks første klima-neutrale bydel er på vej til Fyn.

  Nu kommer Danmarks første bydel uden el, vand og varme

  Forening vil skabe Danmarks første klima-neutrale bydel med 34 småhuse. De skal være såkaldt 'off-grid'.
  Shell har købt det tidligere kommunalt ejede biogasselskab Nature Energy for omkring 14 milliarder kroner.

  Kommuner solgte energiselskab – fem år senere er det milliarder værd

  For nylig blev biogasselskabet Nature Energy med hovedkontor i Odense købt af oliegiganten Shell for svimlende 14 milliarder kroner. Det er en meget højere pris end den, som de tidligere ejere i form af otte fynsk kommuner solgte selskabet for i 2017.
  Beboere, der har siddet i timevis med overfyldte bleer, og uengageret personale. Det er nogle af de forhold, der ifølge TV 2 Fyn har været på Friplejehjemmet Lillebælt i Middelfart.

  Det kan også gå helt galt på friplejehjem

  En sag fra Middelfart viser, at friplejehjem også kan have skandaløse forhold i lighed med dem, der blev skildret i en TV 2-dokumentar fra Køge. Middelfart Kommune oplyser, at forholdene er kommet bag på kommunen.

  Unge hjælper og hygger om ældre på plejehjem – og løser rekrutteringsproblemer

  Som et forsøg ansætter flere kommuner lige nu unge under 18 år som plejehjemspersonale, der hygger om de ældre. Forsker mener, at det er "meget, meget positivt", at et stigende antal unge får fritidsjob på plejehjem. Og de unge, der snuser til jobbet, håber kommunerne og plejehjemslederne at kunne lokke til faget på den lange bane.
  Flere og flere autocampere fylder ved de danske kyster. Det har fået lokale til at klage. Campisterne smider nemlig affald i naturen og bruger naturen som toilet. (De to personer på fotoet har ikke noget med artiklen at gøre)

  Utilfredse borgere: Autocampere fylder og sviner ved de danske kyster og havne

  Der er blevet flere autocampere ved de danske kyster og havnefronter. Det irriterer de lokale, der bor og færdes ved vandet, fordi campisterne sviner med affald og fylder på parkeringspladserne. KL vil nu kortlægge problemerne.
  Bygge- og anlægsarbejde udgør en ret stor del af kommunernes klimaaftryk, viser opgørelser.

  Hvordan får man klimaet ind i budgettet?

  Der er et stort politisk ønske om at få klimakonsekvenser med ind i budgetterne, og forvaltningerne vil gerne. Men opgaven er vanskelig. Her er et overblik over kommunernes klima-budgetarbejde.
  Bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', som flere jyske kommuner - og hele Trekantområdet - havde ventet på i mere end et år, endte i alt andet end en succes. Fremmødet var ringe, og eventfirmaet bag gik konkurs.

  Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs

  Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.
  I 75 procent af de positive artikler og meddelelser fra Middelfart Kommune er det kun borgmester Johannes Lundsfryd (S), der bliver citeret. Det møder kritik.

  Forsker: Kommune tegner et glansbillede i sin borgerkommunikation

  I de seneste to år har kommunikationsafdelingen i Middelfart Kommune udsendt 112 pressemeddelelser. I knap halvdelen af meddelelserne bliver det tegnet et positivt billede, og det forvrænger virkeligheden, mener kommunalforsker.
  Elever fra Middelfart Gymnasium & HF har brugt Ta'Med-app'en til at få samkørsel op at stå.

  Flere kommuner forsøger at fremme samkørsel

  Hvordan kan man som kommune bidrage til at gøre det billigere og mere miljørigtigt for borgerne at køre til job eller uddannelse? Samkørsel, lyder svaret i kommunerne Middelfart og Sønderborg. Erfaringen viser imidlertid, at samkørsel på ingen måde kommer af sig selv.
  59-årige Steen Vinderslev vender nu tilbage som kommunaldirektør i Middelfart Kommune. En stilling han forlod i 2019 til fordel for et tilsvarende job i Furesø Kommune.

  Kommunaldirektør vender tilbage til Middelfart

  Efter at have være kommunaldirektør i Furesø vender Steen Vinderslev nu tilbage som kommunaldirektør i Middelfart. Han afløser Willy Feddersen, som byrådet fyrede tidligere på året.
  Kommunaldirektørerne her er blevet fyret - eller står til fyring - i løbet af første kvartal af 2022. Øverst fra venstre ses Johannes Nilsson, Bornholm, Henrik Winther Nielsen, Solrød, Willy Feddersen, Middelfart og Frank E. Andersen, Slagelse.

  Fyringssæson for kommunaldirektører: ‘Ny profil søges’

  Den snart fyrede kommunaldirektør på Bornholm er langt fra den eneste kommunaldirektør, som er blevet vist vintervejen. På landsplan er han den fjerde kommunaldirektør, som afskediges i år.
  En gruppe borgere i Brenderup har etableret deres egen solcellepark på eget initiativ. Projektet går under navnet 'Sol over Brenderup', og projektet er udbudt i folkeaktier.

  Middelfart Kommune vinder KL’s nye klimapris

  Kommunernes KLimapris er netop blevet uddelt for første gang på Kommunalpolitisk Topmøde. Det blev Middelfart Kommune, der i et stærkt felt af nominerede løb med prisen.