Michael Ziegler (K), borgmester

  Michael Ziegler (K), borgmester i Høje-Taastrup Kommune og medlem i KL-bestyrelse stemte sammen med sine to andre konservative bestyrelsesmedlemmer blankt til økonomiaftalen for 2023.

  Konservative stemmer blankt til økonomiaftalen i KL’s bestyrelse

  De konservative borgmestre mener ikke, at regeringen er ærlig omkring velfærdsforringelser i økonomiaftalen. Derfor stemmer de blankt i KL's bestyrelse.
  At give sosu'er i ældreplejen fleksibilitet i deres arbejde og arbejdstid har vist sig at være effektivt i forhold til at få dem til at blive i jobbet. Det oplyser seniorchef fra Vejle Kommune.

  Interessenter og fagfolk: Manglen på sosu’er handler om meget mere end løn

  Der skal fokus på meget mere end løn og bonusser, for at kommunerne kan sikre arbejdskraft nok til ældreplejen. Det fastslår fagfolk og interessenter. De peger blandt andet på, at lederne i ældreplejen skal være bedre og mere fleksible i deres måde at tilrettelægge arbejdet på.
  FOA-formand Mona Striib på lønmodtagersiden og KL-udvalgsformand Michael Ziegler på arbejdsgiversiden har fundet en fælles forståelse om modtagelsen af de ukrainske flygtninge.

  KL og FOA giver hinanden håndslag på rekruttering af flygtninge

  KL og FOA har lavet et forståelsespapir, der skal medvirke til, at de ukrainske flygtninge kommer i job - og gerne i ældreplejen. 'Et arbejde vil for de fleste være en god start på et liv i Danmark,', siger KL-udvalgsformand.
  Et udsnit af forventede kandidater til KL´s bestyrelse øverst fra venstre Christina Krzyrosiak Hansen (S) fra Holbæk, øverst til højre Martin Damm (V) fra Kalundborg, nederst til venstre Michael Ziegler (K) fra Høje-Tåstrup og nederst til højre Frank Schmidt-Hansen (K) fra Vejen.

  Hvad vi indtil nu ved om KL’s nye bestyrelse

  Det Kommunalpolitiske Topmøde i KL nærmer sig. Det endelige hold vælges først til selve topmødet i marts, men flere poster er allerede på plads. Få overblikket her.
  Der mangler i stigende grad pædagoger til blandt andet vuggestuer som her. Alligevel er cirka hver andet nye job på deltid.

  Ny opgørelse: Kun hver andet pædagogjob er på fuldtid

  Selv om der er mangel på pædagoger i mange kommuner, så er det kun cirka hver anden pædagogstilling, som bliver slået op på fuldtid. 'At flytte ansatte fra deltid til fuldtid er ikke noget quick fix,' siger KL-udvalgsformand.
  Michael Ziegler (K), borgmester i Høje-Taastrup Kommune tjener 766.686 kroner om året udover sin borgmesterløn.

  Flere hovedstadsborgmestre tjener over halv million på lønnede poster

  Langt de fleste borgmestre i hovedstadsområdet har lønnede sidehverv, og mange tjener store summer på dem. For en enkelt borgmester giver det en samlet løn, der er højere end statsministerens.
  KL's topforhandler Michael Ziegler og fagbevægelsens topforhandler Mona Striib er enige om, at kommunalt ansatte skal tilskyndes til at gå fra deltid til fuldtid. Men i deres nye aftale om overenskomster bliver der ikke gjort meget for at få flere på deltid.

  Nyt forlig gør meget lidt ved deltids-spøgelset i kommunerne

  KL og fagbevægelsen står med en udfordring i forhold til at sikre, at flere kommunalt ansatte går fra deltid til fuldtid. Uden den bevægelse bliver problemerne med rekruttering af sosu'er endnu større. Ny overenskomstaftale gør ikke meget for at få flere på fuldtid.
  KL-topforhandler og borgmester Michael Ziegler var glad for mandag at kunne præsentere en aftale om blandt andet uddannelse af kommunale ledere i psykisk arbejdsmiljø.

  Analyse: Kommunale chefer bør lytte til jungletrommerne

  Ny uddannelse i psykisk arbejdsmiljø kan give kommunale ledere en helt ny indsigt i ledelse og trivselsarbejde. Men den er ikke et quick fix i kampen mod lavere sygefravær.
  "Det må ikke ske igen," siger topforhandler og borgmester Michael Ziegler om overenskomstforhandlingerne i 2018, som var få millimeter fra at bryde sammen.

  Ziegler: Vi skal undgå drama nu

  Topforhandler og borgmester Michael Ziegler afslører i interview, at han vil gøre meget for at undgå, at forhandlinger om nye overenskomster ender i højspændt drama som i 2018. Nu er man i gang med slutrunden af forhandlingerne under OK21.
  De her kvinder kan blive nyvalgte borgmestre ved kommunalvalget. Fra venstre er der Ellen Trane Nørby (V) i Svendborg, Sophie Hæstorp Andersen (S) i København og Merete Amdisen (S) i Ishøj.

  Prognose: Flere kvinder bliver borgmestre

  NB-Kommunes læsere er enige: Flere kvinder kommer til at sætte sig i en borgmesterstol efter kommunalvalget i november. Og én eller flere borgmestre må regne med at blive beskyldt for sexchikane op til KV21.