Medier

  Medier

  "Min fornemmelse er, at man i medieverdenen synes, at form - det spændende, sjove og frække - er vigtigere end at dække det vigtige," lyder det fra Thomas Gyldal Petersen (S), Herlevs borgmester. Udmeldingen kommer som respons på Danske Mediers opfordring til at tillade journalister at filme og tage billeder til kommunalbestyrelsesmøder.

  Borgmester slår fast: Pressen må leve med arbejdsvilkår i byrådssalen

  Alle kommuner bør tillade journalister at optage kommunalbestyrelsesmøder. Det mener brancheorganisationen Danske Medier. Det fører til debat om regler for pressen i byrådssale med udgangspunkt i Herlev.

  Debat: Kommuner får kritik for at afvise kontraktforhandlinger

  Debatten om offentlig-privat samarbejde på de sociale medier har budt på flere nedslag på det seneste. Eksempelvis en påstand om at nogle kommuner afviser at genforhandle Ukraine-påvirkede aftaler. KL uddelte desuden en lille stikpille om langsommelighed, men modtog selv en større.
  Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) har succes med at bruge Facebook. Flere andre borgmestre formår også at få dialog med borgere og vælgere via Facebook.

  Se borgmestrene som gør det bedst på Facebook

  Hvem af borgmestrene er sande Facebook-mestre? Se liste her. Socialdemokratiske borgmestre indtager de fem øverste pladser på top-ti.
  “Der er sket en enorm udvikling i forhold til borgernes behov for information. Der er nogle helt andre krav til, hvad borgerne forventer, at kommunen informerer om. Og den forventning er kommunerne nødt til at imødegå," siger Allan Boye Thulstrup, næstformand for Dansk Journalistforbund.

  Næstformand: Kommunerne har brug for flere folk til borgerinformation

  Væksten i antallet af presse- og kommunikationsfolk i kommunerne har mødt skarp kritik fra flere fronter. Men kritikken bygger på en skæv fortælling om, hvorfor kommunerne ansætter kommunikationsfolk, mener næstformand for journalister.
  "Det er svært at argumentere for, at man skal hyre en kommunikationsmedarbejder, mens man fyrer i administrationen og skærer ned på serviceområdet," siger Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde.

  De sidste kommuner uden kommunikationsfolk: Et spørgsmål om prioriteter

  Langt størstedelen af landets kommuner er for længst hoppet med på vognen. Men en lille håndfuld kommuner har fortsat ikke ansat nogen til at håndtere kommunikationen. Det er svært at argumentere for at ansætte kommunikationsfolk, mens man skærer ned på andre områder, påpeger borgmester.
  Aalborg Kommune har forholdsvis mange flere ansatte til at tage sig af presse- og kommunikation end andre kommuner.

  Store forskelle i størrelsen af kommunernes kommunikationsafdelinger

  Kommunerne har et meget forskelligt syn på, hvor mange presse- og kommunikationsfolk de har behov for. Det viser NB-Kommunes opgørelse, hvor Aalborg Kommune stikker ud.
  I kølvandet på ansættelsen af mange flere kommunikationsfolk i Aarhus er det blevet sværere som journalist at komme igennem til kommunen og afsløre spin. Det mener Jan Schouby, chefredaktør for Aarhus Stiftstidende.

  Lokalpresse støder hovedet mod en kommunal mur af kommunikationsfolk

  Lokalpressen skærer ned, mens kommunerne bruger flere kræfter på kommunikation end nogensinde før. Udviklingen udfordrer den lokale journalistik og skaber grobund for en demokratisk uligevægt, mener redaktører.
  Kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har indkaldt til stormøde forud for medieforhandlingerne.

  Minister inviterer medier til stormøde

  De mest indflydelsesrige medier i landet er inviteret til stormøde af kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. Det sker som led i optakten til de kommende medieforhandlinger.
  De kommende forhandlinger om medieområdet skal fokusere på, hvordan der sikres en stærk lokal og regional nyhedsdækning, mener kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

  Kulturminister ønsker stærkere lokale og regionale medier

  For første gang præsenterer kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen regeringens prioriteter ved de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig.
  Det vrimler med positivt ladede nyheder på kommunernes hjemmesider. To eksperter mener, at der bliver tegnet et skævt billede af virkeligheden.

  Kritik: Kommunerne skønmaler sig selv

  Ni ud af ti af kommunernes egne nyheder og pressemeddelelser har et positivt tilsnit, viser optælling. Kommunerne tegner et 'skævt og usandt billede' af sig selv, vurderer ekspert.

  Analyse: Herfra deler politikerne oftest nyheder

  TV2.dk var det medie, politikerne oftest delte nyheder fra i 2020. Men der er tegn på en udvikling mod mere partipresse, lyder det fra ekspert.
  Adgang til nyheder fordelt på alder, 1. kvartal 2021.

  Unge foretrækker nyheder på sociale medier

  Nyheder skal formidles bredt i dag, hvis man gerne vil nå alle generationer, for medieforbruget er forskelligt fra generation til generation. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.