Mariagerfjord Kommune

  En ny rundspørge bekræfter, at Kommunerne er pressede på det specialiserede socialområde. Heriblandt Fredericia Kommune.

  Ny rundspørge bekræfter: Kommunerne er presset på socialområdet

  NB-Medier har lavet en ny rundspørge, der bekræfter, at kommunerne er presset af udgifterne på det specialiserede socialområde. 23 ud af de 35 kommuner, der svarede, overskred deres budgetter på området i 2021.
  "Det er forståeligt, hvis borgerne bliver bekymrede, når vi skal putte noget i jorden, som skal blive dernede," siger borgmesteren i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (V) til Nordjyske.

  Flere kommuner bliver kontaktet om CO2-lagring

  Staten er på udkig efter steder til at placere store lagre til opbevaring af CO2. Forløbelig er mindst fem kommuner blevet kontaktet. CO2-lagring kan komme til at udløse protester lokalt.
  Fotoet er fra Stenlille Gaslager i Sorø Kommune. I området ved lageret skal det nu - ligesom ved Mariagerfjord - undersøges, om det vil give mening at placere et CO2-lager.

  Stor lokalpolitisk opbakning til at lægge jord til CO2-lagring

  Ministerium er på udkig efter steder, hvor man kan lagre millioner af ton CO2. Staten har nu kig på muligheder i to jyske kommuner og en sjællandsk kommune. Et lager til CO2 vil afføde en del arbejdspladser under konstruktionen og nogle få varige job.
  Bedre trivsel blandt de ansatte og mere målrettet rengøring er nogle af målene i nyt projekt i tre kommuner.

  Tre kommuner med i forsøg med mindre kontrol i rengøring

  Mindre kontrol og mere tillid skal afprøves yderligere inden for rengøring i tre kommuner. Der er gode erfaringer at trække på.
  John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune går til 2. behandlingen af budget med ønske om at finde 23 mio. kr., så kommunen ikke overskrider servicerammen.

  Kommuner retter ind forud for KL-krisemøde om budgetrammer

  Kommuner har stået stejlt på deres budgetter forud for forhandlinger i KL. Men nu har flere kommuner indgået budget for 2022 med luft på servicerammen, så kommunerne samlet bringer sig tættere på at overholde servicerammen.
  Thomas Andresen (V), borgmester i Aabenraa Kommune, anser kommunen for at være den rene duks i det store servicerammespil, der foregår i KL på torsdag.

  Kommunale dukse i Jylland overskrider ikke servicerammen for 2022

  Flere jyske kommuner holder sig under servicerammen i budgettet for 2022, selvom de teknisk set må gå en smule over. De kalder sig selv dukse og de gode drenge i 'budgetklassen'.
  Det lille sogn Skelund i Mariagerfjord Kommune har overskredet myndighedernes smittegrænse og bliver ramt af automatisk nedlukning fra mandag.

  Nordjysk sogn ramt af nedlukning – foreninger må holde lukket

  Skelund Sogn i Mariagerfjord Kommune i Nordjylland bliver ramt af nedlukning efter smittestigning.
  En storstilet folkemøde-agtig 'Festival of Europe' har skiftet direktøren ud efter kun et halvt år.

  Kommunalt støttet EU-festival udskifter chef

  En storstillet EU-festival med kraftig kommunal støtte har fyret sin chef. Det oplyser erhvervs-kendissen Stine Bosse.
  Udvikling Hærvejen er en nystiftet forening, dannet af 15 kommuner langs Hærvejens vandre- og cykelruter, der arbejder for at udvikle Hærvejen som et sammenhængende turist og fritidsområde.

  Kommuner vil udvikle Hærvejen til international standard

  15 kommuner har stiftet Foreningen Udvikling Hærvejen for sammen at udvikle Hærvejens vandre- og cykelruter til national og international særklasse.

  Arbejdspres i sundhedssektor kan få sygemeldinger til at stige

  69 kommuner har haft stigning i sygemeldte sundhedsmedarbejdere, der kan skyldes overbelastning. Se din kommune her.
  Efter et år i coronaens tegn kan den traditionelle valghandling godt fremstå en anelse angstprovokerende. Derfor planlægger flere borgmestre at implementere nye tiltag.

  Borgmestre vil imødekomme coronafrygt ved KV21

  To ud af tre borgmestre vil gøre en indsats for at sikre en høj valgdeltagelse ved KV21 på trods af corona. Det viser en rundspørge. Borgmestrene fremhæver brevstemmer og udvidelse af tidsrummet for stemmeafgivelse som mulige løsninger.
  "Vi er en stor kommune, så der er tid og penge at spare (ved at holde digitale møder, red.) - særligt i forhold til de korte møder,” siger borgmester i Thisted Ulla Vestergaard (S).

  Borgmestre vil fortsætte med virtuelle møder efter corona

  Kommunernes virtuelle møder er kommet for at blive - også på den anden side af pandemien. Det viser en ny rundspørge, som NB-Kommune har foretaget blandt borgmestre. De lægger vægt på, at der er tid og penge at spare ved at mødes digitalt.