Lyngby-Taarbæk Kommune

  Ældreplejen risikerer at brænde sammen

  Konkurrencen om de varme hænder er nu så stor, at flere kommuner og private aktører inden for ældreplejen tilbyder store velkomstbonusser og favorable tjenestevilkår, men det kan komme til at bide sig selv i halen. Det viser erfaringer fra almen praksis.
  Kommuner over hele landet prøver lige nu med hjælp fra frivillige at organisere hjælp til ukrainske flygtninge. Pigen her er flygtet fra Ukraine og er nu i en teltlejr i Polen.

  Borgmester: ‘Jeg bliver kontaktet af enormt mange beredvillige borgere’

  Der er mange borgere, som gerne vil hjælpe kommunerne med at huse og i det hele taget hjælpe ukrainske flygtninge. Det er dejligt, mener flere borgmestre fra kommuner, som nu prøver at organisere frivilliges hjælp.
  Der er kamp om pædagogerne i kommunerne. En ny lønkonkurrence er skudt i gang, og det presser kommuner, som ikke er hoppet med på lønvognen endnu.

  Lønkonkurrencen fra Lyngby breder sig nu til andre kommuner

  Lyngby-Taarbæk Kommune har sat gang i en potentiel lønlavine i kampen om arbejdskraft på pædagogområdet. København og Egedal er fulgt trop. Nu vil Lyngby-Taarbæk ikke afvise, at det kan indføres på andre velfærdsområder.
  Lyngby-Taarbæk Kommune starter en lønskrue uden ende, når de tilbyder en bonus til nyansatte pædagoger på 15.000 kroner, siger Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S). Han vil derfor have KL til at gå ind i sagen.

  Borgmester retter kritik mod ny pædagog-bonus i Lyngby-Taarbæk

  Lyngby-Taarbæk vil give nyuddannede pædagoger en ansættelsesbonus på 15.000 kroner. Men det møder kritik fra nabokommune, der frygter, at det bliver en lønskrue uden ende. Borgmester Thomas Lykke Pedersen vil derfor have KL til at se på sagen.
  Lyngby-Taarnbæk Kommune tilbyder nu nyuddannede pædagoger en kontant præmie, hvis de har arbejdet som pædagoger i seks måneder.

  Kommune vil lokke nyuddannede pædagoger til med stor bonus

  I Lyngby-Taarbæk Kommune skal en ny aftale tiltrække flere nyuddannede pædagoger. Det sker ved at give et engangsbeløb på 15.000 kroner.
  Claus Bøgh Svenningsen er opstillet til KV21 i Lyngby-Taarbæk Kommune for Nye Borgerlige. Her ses han sammen med partiformand Pernille Vermund op til valget i 2017.

  Nye Borgerlige-spidskandidater deler vaccinekritisk indhold

  En række spidskandidater for Nye Borgerlige i hovedstadsområdet deler aktivt budskaber på sociale medier, der sår tvivl om corona-vacciner. Det er decideret uansvarligt, advarer ekspert.
  Den nye politireform giver kommunerne mulighed for på forsøgsordning at ansætte private vagter, der kan hjælpe til med at skabe ro og tryghed i kommunen.

  Flere kommuner ønsker kommunale vagtværn

  Flere kommuner er positivt stemt over for kommunale vagtværn, der som forsøgsordning nu kan stables på benene. Borgmestre håber på, at kommunale tryghedsvagter eksempelvis kan forebygge indbrud og skabe sikkerhed på stationer.
  Brandfolk i Beredskab Øst omkring København er blevet lagt ned af corona. Heldigvis er andre kommuners beredskab klar med hjælp om nødvendigt.

  Corona hos brandfolk sætter beredskab under pres i kommuner

  I en række sjællandske kommuner er brandfolk ramt af corona, og det har skabt pres på beredskabet.
  Borgmester i Lyngby/Taarbæk Kommune Sofie Osmani går nye veje i coronakommunikationen til kommunens unge. (Arkiv)

  Borgmester går den kreative vej i corona-kommunikation

  Lyngby-Taarbæk Kommune er meget hårdt ramt af corona, og nu går borgmester Sofia Osmani nye veje for at få budskaber ud til især unge. Se video med hende.
  Farten på vejene i byområder skal ned, lyder ønsket fra seks nordsjællandske kommuner. (Arkiv)

  Borgmestre går sammen i kamp for tryggere skoleveje

  Farten på vejene i byområder skal ned, lyder ønsket fra seks nordsjællandske kommuner. Men modsat i vores nabolande kan kommunerne ikke selv tage beslutningen.
  Lyngby-Taarnbæk Kommunes borgmester, Sofia Osmani (K), vil gerne have flere DTU-studerende til at besøge bymidten. (Arkiv)

  Blå og røde prikker skal binde kommune bedre sammen

  Studerende på universitetet DTU i Lyngby bruger byens bymidte for lidt, mener borgmesteren. Kommunen har nu har startet en ‘nudging’-kampagne, der skal få flere studerende til oftere at komme på besøg i Lyngbys bymidte.
  Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag (S), har spekuleret længe, inden hun i dag meddelte kommunerne om, hvilken andel af restrammen, de får tildelt til sanktionsfrie skatteforhøjelser i 2021. Mens Rudersdal Kommune har fået opfyldt hele deres ansøgning, må Lyngby-Taarbæk tage til takke med et rundt nul.

  Så er restrammen fordelt: Syv kommuner får adgang til yderligere skatteforhøjelser

  Mens Rudersdal Kommune får imødekommet hele sin ansøgning, bliver Lyngby-Taarbæk som den eneste kommune forbigået i fordelingen af restramme til skatteforhøjelser.