Lolland Kommune

  En gruppe på omtrent 50 flygtninge ankommer 8. september 2015 til Rødby Færgehavn. De bliver ledt direkte ind i bussen, som skal føre dem til sportshallen, hvor kommunen har sørget for forplejning og overnatning.

  Staten betaler regning fra kommune – med syv års forsinkelse

  I Lolland Kommune havde man egentlig opgivet at få tilbagebetalt udgifter forbundet med akut at modtage mange syriske flygtninge tilbage i 2015. Men i forslaget til finansloven for 2023 kan man nu læse, at kommunerne Lolland og Aabenraa nu endelig modtager kompensation med syv års forsinkelse. "Det var satans!" lyder det fra kommunaldirektør.
  20 kvinder og mænd fra hele EU har ansøgt om at blive uddannet indenfor Lolland Kommunes ældrepleje, som du også har besøgt.

  Kommune inviterer udlændinge til job i ældreplejen

  Lolland Kommune ser ud over landets grænser for at finde varme hænder til ældreplejen. De første udlændinge er nu i gang med et online dansk-kursus, inden de endelig beslutter sig for, om de vil flytte til Danmark.
  Lolland Kommune skal møde Ankestyrelsen i sag om støtte til at opføre et vandrehjem på en kommunal ejet grund.

  Kommune klar til retssag mod Ankestyrelsen

  En sag om kommunal støtte til opførelsen af et vandrehjem i Lolland Kommune er gået i hårdknude mellem kommunen og Ankestyrelsen.
  Borgmesteren i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), kan glæde sig over, at Lolland er den helt store vinder i fordelingen af særtilskudspuljen. Kommunen får 195 millioner kroner, svarende til 31,5 procent af det samlede tilskud.

  Her er de 18 kommuner, der får særtilskud i 2023

  Indenrigs- og Boligministeriet har netop offentliggjort listen med de 18 kommuner, der får særtilskud fra den såkaldte paragraf 16-pulje. Se her, hvilke kommuner der får del i puljen på 619 millioner kroner.
  "Jeg giver ikke meget for deres ansøgninger. Sig mig, hvad er det for en verden, de lever i?" spørger Lolland Kommunes borgmester i forhold til mere velhavende kommuner ansøgninger om økonomisk hjælp.

  Lollands borgmester: Rige kommuner opfører sig urimeligt

  Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen, ryster på hovedet af, at 50 af landets kommuner - heriblandt nogle af de rigeste - vil have støtte som "særligt vanskeligt stillet".
  Maribo Skole er ligesom fem andre skoler i Lolland Kommune kommet under tilsyn af staten. (Eleverne på fotoet har ikke noget med artiklen at gøre)

  Kommune: Seks ud af otte skoler er under tilsyn

  Staten har i form af tilsyn sat luppen på seks ud af otte folkeskoler i Lolland Kommune. Det er ikke fair og et udryk for københavneri, mener medlem af Børne- og Skoleudvalget.
  Holger Schou Rasmussen (S), der er borgmester i Lolland Kommune er træt af udligningssystemet, da den ifølge ham ikke løser yderkommunernes udfordringer.

  Borgmester: Udligningen vil udløse besparelser

  Flere kommuner får færre penge i udligning end tidligere år. Men udgifterne er ikke faldet. Det vil betyde besparelser, fortæller borgmesteren i Lolland Kommune. Han kan ikke få øje på et Danmark i bedre balance.

  Se din kommune: Fald i antallet af anbragte børn og unge

  De sidste fem år er der sket et fald i antallet af anbragte børn og unge. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se udviklingen i din kommune her.
  Visualisering af de fremtidige forhold for Bønnelyches Pakhus i Nysted, som er én af flere planlagte ’Art Barns’, der åbner på tværs af Lolland-Falster.

  Nyt museum vil gøre landsdel til international kunstdestination

  Art Barns er en ny, ambitiøs og lokalt forankret museumsinstitution, der vil tage besøgende fra hele verden på en spektakulær rejse i den internationale samtidskunst på tværs af Lolland-Falster.
  "Det er forståeligt, hvis borgerne bliver bekymrede, når vi skal putte noget i jorden, som skal blive dernede," siger borgmesteren i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (V) til Nordjyske.

  Flere kommuner bliver kontaktet om CO2-lagring

  Staten er på udkig efter steder til at placere store lagre til opbevaring af CO2. Forløbelig er mindst fem kommuner blevet kontaktet. CO2-lagring kan komme til at udløse protester lokalt.
  Lolland Kommune og Røde Kors er i disse dage i gang med at etablere et tryghedscenter for ukrainske flygtninge i Rødbyhavn.

  Lolland opretter tryghedscenter for flygtninge

  Lolland Kommune og Røde Kors er netop nu i færd med at etablere et tryghedscenter i Rødbyhavn, hvor flygtninge fra Ukraine kan få et pusterum, mens deres forhold bliver afklaret. Røde Kors vil løbende koordinere eventuelle behov for tøj og praktisk hjælp.
  Lolland Kommune lægger sig nu i selen for, at der kommer mindst 1.000 såkaldte demensvenner i kommunen.

  Lolland vil få 1.000 borgere til at blive demensvenner

  Lolland Kommune vil i samarbejde med borgere, foreninger og virksomheder sikre, at hverdagen bliver tryggere for borgere med demens. Blandt ambitionerne er, at kommunen skal have 1.000 demensvenner.