Lolland Kommune

  Kommune siger nej til skovbegravelse

  Et enigt udvalg i Lolland Kommune har afvist godsejers ønske om at etablere en skov-begravelsesplads i et område af en privat skov.
  I frustration over manglen på medarbejdere i ældreplejen er kommuner begyndt at tænke ikke bare over kommunegrænsen, men også over landegrænsen i jagten på flere sosu'er.

  Kommuner jagter sosu’er i udlandet

  Mens behovet stiger og stiger for uddannet plejepersonale i ældresektoren, er flere kommuner begyndt at kigge ud over landets grænser for at finde fremtidige medarbejdere. I Lolland Kommune kigger man så langt som til Syd- og Østeuropa, og her i valgkampen er der politisk lydhørhed.
  Den partnerskabsaftale, som Lolland har indgået med Indenrigs- og boligministeriet er ifølge Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen ikke det papir værd, som den er skrevet på.

  Borgmester om partnerskabsaftale: Ikke det papir værd den er skrevet på

  Lollands borgmester skaber tvivl om udviklingsværdien af de partnerskabsaftaler, som lægger beslag på næsten halvdelen af de ordinære 350 millioner kroner i særtilskudspuljen.
  Trods kæmpe ekstraregning fastholder klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), at det giver mening at opføre gasrørledning til kommunerne Lolland og Guldborgsund.

  Prisen for gas til Lolland stiger markant

  Udgifterne til at etablere en gasrørledning til Lolland og Falster ventes at stige med 409 millioner kroner. Radikale Venstre er ved at få kolde fødder i forhold til projektet, der skal gavne især sukkerfabrikkerne på øerne.

  Få kommuner klarer det meste af produktionen af vindmølle-strøm på land

  Det er nogle få kommuner, som lægger ryg til størstedelen af produktionen af strøm fra vindmøller på land. Det viser ny opgørelse, som giver et godt argument for nogle kommuner, når nu placeringen af mange nye høje vindmøller skal afklares. Se her, hvad din kommune bidrager med af el fra landvindmøller.
  En gruppe på omtrent 50 flygtninge ankommer 8. september 2015 til Rødby Færgehavn. De bliver ledt direkte ind i bussen, som skal føre dem til sportshallen, hvor kommunen har sørget for forplejning og overnatning.

  Staten betaler regning fra kommune – med syv års forsinkelse

  I Lolland Kommune havde man egentlig opgivet at få tilbagebetalt udgifter forbundet med akut at modtage mange syriske flygtninge tilbage i 2015. Men i forslaget til finansloven for 2023 kan man nu læse, at kommunerne Lolland og Aabenraa nu endelig modtager kompensation med syv års forsinkelse. "Det var satans!" lyder det fra kommunaldirektør.
  20 kvinder og mænd fra hele EU har ansøgt om at blive uddannet indenfor Lolland Kommunes ældrepleje, som du også har besøgt.

  Kommune inviterer udlændinge til job i ældreplejen

  Lolland Kommune ser ud over landets grænser for at finde varme hænder til ældreplejen. De første udlændinge er nu i gang med et online dansk-kursus, inden de endelig beslutter sig for, om de vil flytte til Danmark.
  Lolland Kommune skal møde Ankestyrelsen i sag om støtte til at opføre et vandrehjem på en kommunal ejet grund.

  Kommune klar til retssag mod Ankestyrelsen

  En sag om kommunal støtte til opførelsen af et vandrehjem i Lolland Kommune er gået i hårdknude mellem kommunen og Ankestyrelsen.
  Borgmesteren i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), kan glæde sig over, at Lolland er den helt store vinder i fordelingen af særtilskudspuljen. Kommunen får 195 millioner kroner, svarende til 31,5 procent af det samlede tilskud.

  Her er de 18 kommuner, der får særtilskud i 2023

  Indenrigs- og Boligministeriet har netop offentliggjort listen med de 18 kommuner, der får særtilskud fra den såkaldte paragraf 16-pulje. Se her, hvilke kommuner der får del i puljen på 619 millioner kroner.
  "Jeg giver ikke meget for deres ansøgninger. Sig mig, hvad er det for en verden, de lever i?" spørger Lolland Kommunes borgmester i forhold til mere velhavende kommuner ansøgninger om økonomisk hjælp.

  Lollands borgmester: Rige kommuner opfører sig urimeligt

  Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen, ryster på hovedet af, at 50 af landets kommuner - heriblandt nogle af de rigeste - vil have støtte som "særligt vanskeligt stillet".
  Maribo Skole er ligesom fem andre skoler i Lolland Kommune kommet under tilsyn af staten. (Eleverne på fotoet har ikke noget med artiklen at gøre)

  Kommune: Seks ud af otte skoler er under tilsyn

  Staten har i form af tilsyn sat luppen på seks ud af otte folkeskoler i Lolland Kommune. Det er ikke fair og et udryk for københavneri, mener medlem af Børne- og Skoleudvalget.
  Holger Schou Rasmussen (S), der er borgmester i Lolland Kommune er træt af udligningssystemet, da den ifølge ham ikke løser yderkommunernes udfordringer.

  Borgmester: Udligningen vil udløse besparelser

  Flere kommuner får færre penge i udligning end tidligere år. Men udgifterne er ikke faldet. Det vil betyde besparelser, fortæller borgmesteren i Lolland Kommune. Han kan ikke få øje på et Danmark i bedre balance.