Lokaldemokrati

  Lokaldemokrati

  "Der vil blive nætter, hvor jeg kommer til at ligge i sengen og sparke af frustration over statens spændetrøje." Det forudser Emil Sloth Andersen (RV), hvis han bliver valgt ved KV21.

  Kandidat: Hvorfor stille op til kommunalvalget og få en spændetrøje på?

  Som lokalpolitiker er man bundet på hænder og fødder af Folketingets krav til kommunernes økonomi. Så hvorfor overhovedet stille op til kommunalvalget, når serviceloft og udligning giver næsten ingen plads til at føre politik? Det spørgsmål stiller kandidat til KV21 i dette interview.
  En digital hjælpepakke skal hjælpe med at holde nærdemokratiet stærkt i Vejle Kommune.

  Kommune vil hjælpe nærdemokratiet med digital hjælpepakke

  Med en digital hjælpepakke har kommunalbestyrelse besluttet at lokalråd skal have it-hjælp til virtuelle generalforsamlinger og møder.
  36 ansøgere fra hele landet får i dag støtte gennem Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. (Arkiv)

  8 mio. kr. til landdistrikterne og de danske småøer

  36 ansøgere fra hele landet får i dag støtte gennem Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Tilsammen modtager de 8,2 millioner kroner til projekter, der skal bringe nærheden tilbage i landdistrikterne og til lokale initiativer på de danske småøer.
  Hvis der ikke er en effektiv coronavaccine klar om et år, kan det blive nødvendigt at tage nye forholdsregler ved kommunalvalget for at mindske smitterisiko. Her er der fuldt hus på Frederiksberg Rådhus under regions- og kommunalvalget i 2017. (Arkiv)

  Et år til KV21: Corona kan forandre valgdagen

  Om et år er der kommunalvalg. Ministerie ser på mulige tiltag på valgdagen, hvis corona stadig er i omløb.
  "Vi er der, når du har mest brug for os." Sådan lød det fra Danmarks lokale dagblade i en fælles annonce den 25. marts 2020.

  Lokalaviser er i overlevelseskamp som følge af corona

  Landdistrikternes Fællesråd mener, at landet ender i demokratisk og nyhedsmæssig ubalance uden lokale aviser. Kommunerne 'burde være det sted, der har mest mediedækning og -opmærksomhed. Men sådan er det ikke,' siger forsker.