Flere kvinder skal være formænd for udvalg i byrådet og have lønnede poster. Sådan lyder det fra SF-borgmesterkandidat i Kolding, Villy Søvndal.

SF lover mere ligestilling i byråd

Udvalgsposter og lønnede poster skal fordeles mere ligeligt mellem mænd og kvinder. Det vil vi være meget opmærksomme på efter kommunalvalget, lover SF i Kolding.
Der skal bruges vikarer til en skole, og det fik afdelingsleder til at annoncere efter en 'frisk kvinde'. (Kvinden på fotoet har ikke noget med sagen at gøre)

Afdelingsleder annoncerede efter en ‘frisk kvinde’

En afdelingsleder og en kommune står med røde ører. Lederen annoncerede efter en 'frisk kvinde' til et vikarjob. Det fik en mand til at klage, og han har nu fået medhold af Ligebehandlingsnævnet.
"Vi mangler den dynamik i politik, som opstår, når kønnene er ligeligt repræsenteret," siger formand for Ligestillingsrådet på Færøerne Mai Laksáfoss Simonsen.

Hvor er kvinderne i lokalpolitik?

Der er kommunalvalg på Færøerne her tirsdag, og kun hver tredje kandidat er kvinde. Det er for få, mener fremtrædende lokale kvinder.

Mød ’den politiske kvinde’: Et nyt ansigt på ledelsesgangen

’Den politiske kvinde’ har levet et stille liv i skyggen af to herremodeller: den økonomiske og den humanistiske mand, hvis motivationer nærmest er modsatrettede. Men vi nærmer os et opgør med denne enten-eller-tænkning, som baner vejen for en mere kompleks, men også farverig ledelsespraksis og organisationsudvikling, styret af den politiske kvinde.
Fra 2015 til 2018 er der sket en lille stigning på 2,6 dage i den orlov, som fædre i gennemsnit tager, når et par får et barn. Men det er en langsom udvikling, siger professor. (Arkivfoto)

Mænd bruger stadig kort tid på orlov med deres nyfødte

Års debat har ikke ændret på, at mænd kun tager en måneds orlov, når et par får børn. Kvinder tager 274 dage.
(Arkiv)

Vikarbureau til jobansøgere: Du må ikke være ordblind

Et vikar- og rekrutteringsbureau havde i en jobannonce eksplicit frabedt tal- og ordblinde om at søge en ledig stilling som truckfører. Ulovligt, vurderer Ligebehandlingsnævnet.
(Arkiv)

Ligeløn: Store lønforskelle findes primært i den høje ende

Jo højere timeløn beskæftigede har, jo større er forskellen mellem mænd og kvinders løn. Det er blandt den fjerdedel, der tjener mest, at lønforskellen er tydeligst.
Grundlovsceremoni på Københavns Rådhus 25. februar. Knap 500 nye statsborgere kommer i løbet af dagen forbi rådhuset, hvor der skal udveksles håndtryk med en repræsentant fra kommunen.

Partier vil stramme håndtrykslov efter kommuners ‘knæfald for islam’

Nye statsborgere skal ikke kunne undgå håndtryk med det modsatte køn, kritiserer V og DF. Sidstnævnte vil have loven strammet.
Negativ social kontrol er udbredt blandt indvandrerkvinder, viser ny rapport fra Københavns Kommune. (Arkivfoto)

Rapport: Ledige indvandrerkvinder føler pres for ikke at tage job

Nogle etniske minoritetskvinder siger på jobcentre i København, at de føler sig presset af familie eller omgangskreds til ikke at tage job. Det gør integrationsministeren vred.
Mads-Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Socialrådgivere: Vi kan ikke straffe os væk fra social kontrol

Social kontrol skal ifølge socialrådgiveres formand forebygges med undervisning i kultur og kønsroller.
Kim Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og borgmester i Høje-Taastrup Kommune. (Arkivfoto)

Kommunens medarbejdere skal op i tid

KL og Forhandlingsfællesskabet er enige om, at langt flere kommunale medarbejdere skal op i tid eller ansættes på fuldtid.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: