Ligestilling

  "Når det kommer til kvinder i ledelse, sakker vi bagud i forhold til rigtig mange lande," siger den nye ligestillingsminister Trine Bramsen (S) om baggrund for lovforslag.

  Ny lov skal bane vejen for flere kvindelige ledere i kommunerne

  Regeringen har fremsat et lovforslag, der bl.a. skal give flere kvinder plads i direktionerne i kommunerne og de største kommunale driftsfællesskaber. 'Når det kommer til kvinder i ledelse, sakker vi bagud i forhold til rigtig mange lande,' siger den nye ligestillingsminister.
  Halima El-Abassi, forkvinde i Rådet for Etniske Minoriteter, er med i den nye kommission. Hun har tidligere fortalt om sine erfaringer med social kontrol.

  Kommission skal hjælpe minoritetskvinder til frihed

  Holbæk-borgmester bliver formand for ny kommission, der skal komme med anbefalinger til, hvordan kvinder fra minoritetsmiljøer bedre kan støttes.
  Pressemøde på valgnatten til tirsdag, hvor partiernes ledere i København - flest kvinder - mødte pressen. Kvinden i centrum er den store valgvinder i København Line Barfod (Enh.).

  Kønsfordelingen i hovedstaden er tippet over

  Med KV21 tippede kønsfordelingen i borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. Nu er der for første gang flere kvinder end mænd repræsenteret.
  Nogle af de mere kendte kvinder, der stiller op ved KV21, er (fra venstre) Eva Kjer Hansen (V) og Sophie Hæstorp Andersen (S).

  Flere kvinder stiller op til kommunalvalget

  Flere kvinder end i 2017 har fået mod på lokalpolitik. Stigningen i antallet af kvindelige kandidater er dog beskeden. Det viser nye tal fra KMD-koncernen.
  Der skal helst flere kvinder ind i kommunalbestyrelserne som her på rådhuset i Gentofte. Men de skal vælges for deres kompetencer - ikke deres køn, mener Malene Brandt (K).

  Debat: Jeg skal pokkerme ikke vælges på baggrund af mit køn!

  Kun hver tredje medlem af kommunalbestyrelserne er en kvinde, og den andel skal op. Det mener skribenten her, men understreger samtidig, at hun ikke vil vælges på baggrund at sit køn, men på grund af sine kompetencer.

  Kommunalpolitik er stadig styret af køn

  Den kønsmæssige ubalance i byrådene viser sig ikke kun i manglen på kvinder, men også i fordelingen af fagområder og i anciennitet. Det viser en ny rapport fra videncentret KVINFO, som mener, at skævheden hænger sammen med seksuel chikane og forskelsbehandling.
  Københavnerne blandt andet her på Strøget skal i højere grad opleve, at kvinder og mænd er ligestillet. Derfor oprettes der nu en nyskabende enhed i kommunalt regi.

  Kommune vil bruge over 10 mio. kr. på ligestilling

  Der skal mere fokus på ligestillingen mellem kønnene. Det mener Borgerrepræsentationen i København og afsætter ti mio. kr. til en ny ligestillingsenhed. Den nyskabende enhed skal fremme lige muligheder for hovedstadens kvinder og mænd i blandt andet arbejds- og fritidslivet.

  Nye tal: Meget få kvindelige spidskandidater til KV21 i nogle kommuner

  Én kvinde og kun én kvinde. Sådan ser feltet af spidskandidater til kommunalvalget i november ud i en række kommuner, viser nye tal. Se fordelingen i din kommune.
  Det ville nok give nogle mere nuancerede debatter, hvis der var flere kvinder i lokalpolitik. Det mener Annette Mosegaard (K), som er eneste kvindelige spidskandidat i Ikast-Brande Kommune ved KV21.

  ’Det er ikke noget, jeg spekulerer over til hverdag’

  Det ville nok give nogle mere nuancerede debatter og andre prioriteringer, hvis der var flere kvinder i lokalpolitik. Det mener Anette Mosegaard, der med i mindretallet af kvinder, som er spidskandidater ved kommunalvalget.
  I en stor kommune som Aarhus var fordelingen mellem kønnene også ulige efter kommunalvalget i 2017, hvor fotoet er fra. 18 mænd og 13 kvinder var blevet valgt ind.

  Prognose: Stadig få kvinder i lokalpolitik efter kommunalvalget

  Kun 16 ud af 98 borgmesterposter vil gå til kvinder. Og mænd vil igen være i stort flertal i byrådene efter kommunalvalget. Det viser ny prognose fra institut. Se andelen af kvindelige spidskandidater i din kommune her.
  Flere kvinder skal være formænd for udvalg i byrådet og have lønnede poster. Sådan lyder det fra SF-borgmesterkandidat i Kolding, Villy Søvndal.

  SF lover mere ligestilling i byråd

  Udvalgsposter og lønnede poster skal fordeles mere ligeligt mellem mænd og kvinder. Det vil vi være meget opmærksomme på efter kommunalvalget, lover SF i Kolding.
  Der skal bruges vikarer til en skole, og det fik afdelingsleder til at annoncere efter en 'frisk kvinde'. (Kvinden på fotoet har ikke noget med sagen at gøre)

  Afdelingsleder annoncerede efter en ‘frisk kvinde’

  En afdelingsleder og en kommune står med røde ører. Lederen annoncerede efter en 'frisk kvinde' til et vikarjob. Det fik en mand til at klage, og han har nu fået medhold af Ligebehandlingsnævnet.