Lemvig Kommune

  "Vi kommer til at investere mere tid og flere ressourcer. Vi skal løbende blive bedre. Her kan man ikke hvile på laurbærerne," siger it-chef i Lemvig Kommune, Thomas Hyldgaard, til TV Midtvest.

  Kommunal it-chef: ‘Nu vil selv et strømnedbrud i Harboøre gøre, at vi kommer på mærkerne’...

  Lemvig Kommunes it-systemer bliver ofte angrebet af hackere og højner nu sammen med 25 andre kommuner sikkerheden med et såkaldt cyberværn. 'Jeg frygter, vi ikke er ordentligt forberedt,' siger it-chef.

  Uheldig udvikling: Kommune har mistet 2500 indbyggere på 14 år

  Hver 9. indbyggere i Lemvig Kommune er væk. I 2022 var der dog en lille stigning i antallet af indbyggere i kommunen - men ifølge statistikkerne vil antallet af indbyggere i kommunen blive ved med a...

  Slut med tobak ved idrætsanlæg

  Væk med tobakken på fodboldbaner, ved idrætshaller og alle andre idrætsanlæg. Og det gælder både for ventende forældre og de større unge forbilleder for de yngste i klubberne.Det er en kampagne, der...
  Lars Keld Hansen stopper som kommunaldirektør 1. april 2023 efter otte år på posten.

  Kommunaldirektør går på pension

  Kommunaldirektør i Lemvig Kommune Lars Keld Hansen har sagt sin stilling op og går på pension i april 2023.

  Få kommuner klarer det meste af produktionen af vindmølle-strøm på land

  Det er nogle få kommuner, som lægger ryg til størstedelen af produktionen af strøm fra vindmøller på land. Det viser ny opgørelse, som giver et godt argument for nogle kommuner, når nu placeringen af mange nye høje vindmøller skal afklares. Se her, hvad din kommune bidrager med af el fra landvindmøller.
  Borgmestrene er fra øverst til venstre Jacob Bundsgaard (S), øverst til højre H.C. Østerby (S), nederst til venstre Ulrik Wilbek (V) og nederst til højre Peter Sørensen (S).

  Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Midtjylland tjener

  Nogle af de på landsplan ret ukendte borgmestre får samlet set en pæn løn for deres arbejde. Det kan man se i Region Midtjylland med borgmestrene fra Holstebro og Lemvig. De har en del bestyrelsesposter, der samlet set gør dem vellønnede.
  Når naboer kan få en økonomisk gevinst ud af at acceptere solcelleparker, så går projekterne mere gelinde. Det er erfaringen fra et større projekt i Vestjylland.

  Solceller på andele giver mindre bøvl og færre klager

  Der kommer færre indsigelser fra naboer og borgere, når man sælger andele lokalt til en solcellepark. 'Der er noget rigtigt i, at de folk, der skal se på det i dagligdagen også har mulighed for at have medejerskab,' siger direktør, som nu vil bruge medejerskabs-model i andre projekter.
  Lemvig Kommune i Vestjylland har svært ved at finde egnede boliger nok til flygtninge efter, at omkring 250 er kommet til, siden krigen brød ud.

  Lemvig løber tør for egnede boliger til ukrainske flygtninge

  15 kommuner huser flere hundrede flygtninge fra Ukraine, mens andre har ganske få.
  Testcenter Høvsøre i Lemvig Kommune og som på fotoet her Testcenter Østerild i Thisted Kommune får glæde af den nye politiske aftale.

  To kommuner får flere vindmølle-arbejdspladser

  Især to kommuner kommer til at høste arbejdspladser som følge af et netop indgået politisk forlig. Og en tredje kommune kommer måske også i spil. Et bredt flertal vil styrke forskningen i avanceret vindteknologi.

  Fald i langtidsledighed i alle kommuner

  Kurven er knækket for langtidsledigheden. På landsplan er antallet faldet med en femtedel, mens fire kommuner næsten har halveret antallet af langtidsledige.
  Lemvig Kommune har hyret unge fraflyttere til at være unge-ambassadør i København og Aarhus.

  Kommuner vil vinde fraflyttede tilbage med charmeoffensiv

  To vestjyske kommuner har brugt penge på at markedsføre sig hos fraflyttere i studiebyerne og for at skærpe den lokale identitet. Det gøder jorden for, at de unge vender tilbage, vurderer forsker.
  Danske Digterruter går gennem fuglereservatet på Rungstedlund og her kan man høre korte lydfortællinger om, hvordan alt fra mad, fugle og kærlighed prægede Karen Blixens forfatterskab.

  Se det Danmark som inspirerede store forfattere

  En række kommuner samarbejder med projektet Danske Digterruter om 14 ruter fordelt over hele landet, hvor naturen kan udforskes i selskab med en række store danske forfattere via lydposter.