Lejre Kommune

  Sådan så det ud sidste jul på Hovedgaden i Hvalsø med lokalforeningens dengang nyindkøbte juleudsmykning.

  Forening trodser julemørket og bevarer julelys

  En forening i Hvalsø på Sjælland har regnet på, hvad det vil koste at hænge julelys op på gaderne i et år med krise og stigende elpriser. Udregningen skræmmer ikke 'Julelys i Hvalsø', så lysene kommer også i år op at hænge i gaderne.
  Lærerforeningen i Lejre Kommune er bekymret for, hvad beslutningen om at sænke temperaturen til 19 grader i skolerne kan komme til at betyde for børn af ikke-ressourcestærke forældre. På andre af landets skoler, er der både bekymring og optimisme.

  Lavere temperaturer kan ramme skoleelever skævt

  I Lejre Kommune er skolelærer bekymrede for, at børn af ikke-ressourcestærke forældre rammes ekstra hårdt, når temperaturen sænkes til 19. grader. Det er også en bekymring andre steder i landet.
  To ud af tre byrådsmedlemmer mener, at kommunen i de her år skal give førsteprioritet til investeringer, som nedbringer kommunens og borgernes udslip af CO2. Det viser en rundspørge foretaget af NB-Kommune.

  To ud af tre byrådsmedlemmer: Giv førsteprioritet til klimainvesteringer

  To ud af tre lokalpolitikere vil give førsteprioritet til investeringer, der gavner klimaet. Det viser ny undersøgelse gennemført af NB-Kommune. To lokalpolitikere af vidt forskellig observans sætter her ord på nogle af dilemmaerne; hvorfor de gerne prioriterer klimaarbejdet; og hvilke benspænd de ser.
  Et snævert flertal i byrådet i Lejre Kommune har besluttet at fyre kommunaldirektør Inger Marie Vynne.

  Ballade om fyring af kommunaldirektør

  Kommunaldirektøren i Lejre Marie Vynne er blevet fyret af et snævert borgerligt flertal i byrådet. Som noget usædvanligt i en personalesag har oppositionen i byrådet valgt at afgive en officiel mindretalsudtalelse.
  Inger Marie Vynne står til at blive fyret fra jobbet som kommunaldirektør i Lejre, som hun har haft siden 2013.

  Kommune indstiller kommunaldirektør til fyring

  Inger Marie Vynne er af et flertal i Lejre Kommunes økonomiudvalg indstillet til afskedigelse. Det sker angiveligt efter indstilling fra det borgerlige flertal i byrådet.
  Lejre Kommune er den første offentlige myndighed, der straffes for at overtræde reglerne om databeskyttelse.

  Kommune straffes for at sjuske med følsomme data om unge

  Lejre Kommune bliver den første offentlige myndighed, der nu straffet for at overtræde reglerne om databeskyttelse. Gladsaxe, Favrskov og Frederiksberg bliver måske de næste.
  Folke-, senior- og førtidspensionister samt efterlønnere og studerende på SU kan tage merarbejde, uden at det bliver modregnet i andre ydelser. Det er til stor gavn for ældreplejen, der flere steder i landet er presset.

  Presset ældrepleje: Seniorer og studerende må træde til

  En kombinationen af rekrutteringsvanskeligheder og coronasmitte presser driften i ældreplejen flere steder i landet. Det har blandt andet fået pensionerede sundhedsfaglige til at støve deres gamle uniform af, så de kan træde til og tage vagter, når vagtplanen driller.
  Den 1. marts bliver 54-årige Kristina Sloth kommunaldirektør i Vordingborg. Hun kommer fra et job som vicekommunaldirektør i Lejre.

  Ny kommunaldirektør i Vordingborg

  Med en god portion erfaring i bagagen begynder Kristina Sloth som kommunaldirektør i Vordingborg Kommune 1. marts. Hun kommer fra et job som vicekommunaldirektør i Lejre.
  Der er lønforhøjelser til politikere i byrådet i Lejre Kommune efter kommunalvalget i november.

  Ny borgmester hæver lønnen til politikere i økonomisk presset kommune

  Den nye kommunalbestyrelses beslutning om at hæve lønnen til især viceborgmesteren, der var dronningemager ved valget i november, får kritik af den nu tidligere borgmester.
  Borgmester Carsten Rasmussen (S) bliver snart forhenværende på grund af en triviel fodfejl.

  Lille fodfejl gav blå borgmester

  En for sent afleveret blanket gør, at Socialdemokratiet går glip af borgmesterpost. 'Det er ærgerligt, men jeg er bare et helt almindeligt menneske, som kan fejle som alle andre,' siger den formastelige.
  Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

  KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

  Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Lejre Kommune inviterer borgerne til at kommenterer byrådets plan for idræt og bevægelse og spørge, om det er godt nok.

  Kommune inviterer til høringscafé om idrætspolitik

  Lejre Kommune inviterer kommunens borgere til cafémøde, hvor de kan komme med forslag til og kommentere på kommunalbestyrelsens forslag til idræts- og bevægelsespolitik.