Langtidsledige seniorer og unge er nogle af dem, der er omfattet af den nye aftale mod langtidsledighed.

Flere er langtidsledige – ny aftale skal få dem i job

Politisk flertal afsætter 159 millioner kroner til at hjælpe langtidsledige i job, oplyser ministerium. Se andelen af langtidsledige i de enkelte kommuner her.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fortalte mandag glad, at ledigheden nu var lavere end før coronakrisen. Det var lidt for 'rosenrødt,' lyder kritik.

Regeringen ‘maler billedet mere rosenrødt, end det er’

2. pinsedag jublede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard over, at der for første gang var færre ledige end før coronakrisen. Tendensen er rigtig, men man skal være varsom med tallene, siger cheføkonom.
Antallet af ledige er faldende, men der er stor forskel fra kommune til kommune, viser nyeste tal. Værst ser det ud i hovedstadsområdet.

Ledigheden falder, men der er store kommunale forskelle

Antallet af ledige falder. Men der er stor forskel fra kommune til kommune på, hvordan ledigheden har udviklet sig under coronakrisen. Se her hvordan det går med arbejdsløsheden i din kommune.
"Vi skal skrue op for indsatsen og forventningerne til ledige med ikke-vestlig baggrund," siger Thomas Kastrup-Larsen i forbindelse med nyt KL-udspil.

KL: Vi skal have højere forventninger til ledige med ikke-vestlig baggrund

Flere ikke-vestlige ledige skal anses som jobparate. Opkvalificering skal målrettes og især fokusere på sproglige løft. Og så skal den virksomhedsrettede indsats styrkes. Sådan lyder nogle af forslagene i et nyt integrationsudspil fra KL.
En kortlægning fra VIVE peger på, at mange ikke-vestlige ledige har flere forhindringer på vej til job end blot ledighed. (Arkiv)

Integration: Mange ikke-vestlige ledige har flere forhindringer på vejen til et job

En ny kortlægning af kommunernes integrationsindsatser viser, at kommunerne står med en stor og kompleks opgave i forhold til mange ikke-vestlige ledige, der har flere forhindringer på vej til job end blot ledighed.
Blandt andet byggeriet har været med til at trække op i beskæftigelsen. (Arkiv)

Efter måneder med fald: Beskæftigelsen stiger lidt igen

I december og januar faldt antallet af lønmodtagere. Udviklingen er vendt i februar, hvor antallet er steget.
Fordi Bornholm har været hårdt ramt af en stigning i ledigheden, hænger de selv på en tredjedel af regningen til de forsikrede ledige i 2020. Udligningen for 2022 hjælper dem nemlig kun minimalt.

Nødklausul i udligning redder ikke hårdt ramte kommuner

Selvom enkelte kommuner er blevet særligt hårdt ramt af en stigning i ledigheden, er der ikke en hjælpende hånd på vej til dem fra den særlige nødklausul i udligningssystemet.
Der kom 24.400 nye førtidspensionister til i Danmark i 2020. Det er den største tilgang i over ti år, viser tal fra Danmarks Statistik. (Arkiv)

2020 gav største tilgang af førtidspensionister i over ti år

En stigning i folkepensionsalderen har i 2020 bidraget til at trække antallet af nye førtidspensionister op.

Den frygtede langtidsledighed stiger og stiger

Ét år inde i coronakrisen fortsætter langtidsledigheden med at stige. Niveauet varierer dog kommunerne imellem, og det risikerer at gå ud over samfundets sammenhængskraft, vurderer cheføkonom.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S): "Det glæder mig, at vi skridt for skridt kan vende tilbage til normale tilstande - også hvad angår beskæftigelsesindsatsen." (Arkiv)

Ledige kan komme i praktik og løntilskud efter nedlukning

Ledigheden er steget under coronakrisen. Nu åbnes der igen for tilbud målrettet ledige.
Det største fald i beskæftigelsen i januar var inden for hoteller og restauranter, hvor antallet af lønmodtagere faldt med 9000. (Arkiv)

22.000 job forsvandt under januars nedlukning

Danmark var i januar ramt af det største fald i beskæftigelsen siden april 2020 under første nedlukning.

Langtidsledigheden er steget i 97 kommuner

Antallet af langtidsledige er steget i næsten hele landet siden før coronakrisen, men der er stor forskel på, hvor meget den er steget i de forskellige kommuner. Se udviklingen i alle kommuner her.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: