langtidsledighed

  Ifølge Sydbanks cheføkonom Søren Kristensen kommer der en stigning i ledigheden i de kommende måneder, "som vil vise, at situationen på arbejdsmarkedet og i økonomien forandres betydeligt."

  Stigende ledighed: ‘Virksomhederne er lige så stille begyndt at finde fyresedlerne frem’...

  Antallet af ledige steg i juli med 2800. Det er tredje måned i træk med flere ledige. 'Vi forventer fortsat, at vi hen over efteråret og vinteren ser ind i en periode, hvor arbejdsløsheden vil stige yderligere,' siger cheføkonom.

  Fortsat fald i langtidsledigheden – men store kommunale forskelle

  Langtidsledigheden fortsætter med at falde, men hovedstadskommunerne har stadig svært ved at komme under niveauet før coronakrisen.
  Antallet af lønmodtagere steg i september for ottende måned i træk. Det er blandt andet på hoteller og restauranter, at flere er kommet i job.

  Rekordhøj beskæftigelse udbygges med endnu 13.000 i job

  I september steg antallet af lønmodtagere til 2.882.000 personer, viser nye tal. Det er rekordmange.

  Fald i langtidsledighed i alle kommuner

  Kurven er knækket for langtidsledigheden. På landsplan er antallet faldet med en femtedel, mens fire kommuner næsten har halveret antallet af langtidsledige.
  (Arkiv) Finansministeriet forventer, at ti procent færre vil være arbejdsløse på dagpenge i 2022 end før coronakrisen.

  Regeringen forventer fem procent færre ledige i 2022 end før coronakrisen

  Der vil ifølge Finansministeriets fremskrivning være ti procent færre a-kassemedlemmer på dagpenge i 2022, mens antallet af kontanthjælpsmodtagere vil ligge på samme niveau som i 2019.
  Der har været godt gang i beskæftigelsen de seneste måneder, viser tal fra Danmarks Statistik.

  Beskæftigelsen sætter rekord: Tredje måned med flere i job

  Set over perioden februar til april er 24.000 personer kommet i job. April har alene bidraget med 16.000.
  Nyt projekt skal få flere langtidsledige i Sønderborg Kommune i arbejde.

  Gode jobresultater overføres til langtidsledige

  Sønderborg Kommune bruger nu resultaterne fra anden indsats rettet mod nyledige til også at omfatte langtidsledige. Formålet er, blandt andet gennem fællesskaber, at hjælpe flere i arbejde.
  Der var ved udgangen af marts 111.500 modtagere af kontanthjælp. Det er et fald på 9400 over det seneste år og det laveste antal siden 2008.

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere er på det laveste i 13 år

  Forlænget dagpengeperiode betyder ifølge økonom, at færre er gået fra dagpenge til kontanthjælp.
  Langtidsledige seniorer og unge er nogle af dem, der er omfattet af den nye aftale mod langtidsledighed.

  Flere er langtidsledige – ny aftale skal få dem i job

  Politisk flertal afsætter 159 millioner kroner til at hjælpe langtidsledige i job, oplyser ministerium. Se andelen af langtidsledige i de enkelte kommuner her.
  Jobcentrene skal have ekstra muligheder for at hjælpe langtidsledige seniorer og ufaglærte i job, mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

  Regeringen vil skaffe flere jobs til langtidsledige

  Der er fortsat alt for mange langtidsledige, mener regeringen og indkalder til forhandlinger. Regeringen vil blandt andet give virksomheder et ekstra tilskud til lønnen, hvis de ansætter en langtidsledig over 50 år.
  Kommuner som Brøndby og Ishøj maler Danmarkskortet mest rødt, når det gælder langtidsledighed.

  Kommuner vest for Storebælt har færrest langtidsledige

  Flere er blevet langtidsledige under corona. De hårdest ramte er Vestegnen, mens Skive, Middelfart og Lemvig ligger helt i bund.
  Ny prognose fra AE-Rådet forudser jobfest i begyndelsen af 2022, men ikke for langtidsledige. "Vi forventer, at beskæftigelsen vil være nogenlunde tilbage men ikke, at langtidsledigheden er faldet til niveauet før krisen," siger cheføkonom Erik Bjørsted.

  Prognose: Jobfest, men langtidsledigheden stiger

  Ny økonomisk prognose advarer om flere langtidsledige på trods af, at der er udsigt til jobfest allerede i 2022. Det stiller nye krav til kommunernes jobcentre, påpeger råd.