Langeland Kommune

  Borgmester Tonni Hansen (SF) og Langeland Kommunes byråd og forvaltning er nu er i gang med et større oprydningsarbejde for at rette op på sagsbehandlingen i familieafdelingen.

  Borgmester om afdeling: Ikke nogen skandale men under al kritik

  Langelands borgmester, Tonni Hansen, er ikke stolt over, at Ankestyrelsen har langet kraftigt ud efter familieafdelingen i håndteringen af tre konkrete sager om tvangsanbringelser. 'Det er under al kritik'.
  På Langeland Kommunes rådhus bliver der nu sat gang i en undersøgelse efter Ankestyrelsen har bedt om en redegørelse i forbindelse med en række tvangsfjernelsessager.

  Efter lovbrud i børnesager: Langeland sætter stor undersøgelse i gang

  24 tvangsanbringelsessager skal nu gennemgås af et eksternt konsulentfirma med speciale i sagsbehandling.
  Langeland Kommune har brudt “en række bestemmelser i offentlighedsloven, forvaltningsloven, retssikkerhedsloven og serviceloven” i flere tvangsfjernelsessager, mener Ankestyrelsen.

  Lovbrud på lovbrud: Kommune skal genåbne alle sager om tvangsanbragte børn

  Ankestyrelsen har i et brev til Langelands kommunalbestyrelse bedt om at få alle ulovlige tvangsfjernelsessager genåbnet.
  'Lys i Mørket' løb første gang af stablen i 2021, og alle fem øer bød på aktiviteter med lys og mørke som omdrejningspunkt.

  Øerne lyser op i mørket

  I den kommende weekend vil fem ø-kommuner hylde lyset og mørket med kulturarrangementet 'Lys i mørket'.
  Et velfungerende samarbejde mellem to kommuner kræver nu, at der bliver lavet et tværkommunalt selskab med bestyrelse og egne vedtægter, der skal godkendes af en advokat.

  Bureaukratisk regel stopper velfungerende samarbejde mellem to kommuner

  I Langeland Kommune har man i tre år fået leveret mad til cirka 200 af øens ældre fra et storkøkken i nabokommunen Svendborg – et samarbejde, der har fungeret upåklageligt. Men nu sætter en gammel regel en stopper for samarbejdet, og det koster i kommunekasserne.
  Formand for Langeland Kommunes Ældre- og Sundhedsudvalget ærgrer sig over, at der ikke fulgte penge med, da Langeland blev frikommune på ældreområdet.

  Plejepersonale dybt skuffet over frikommuneforsøg

  Personalet på plejehjem i Langeland Kommune vender tomlen nedad i en status på frikommuneforsøg på ældreområdet. Modsat forventningerne er der ikke blevet mindre dokumentation og mere tid til de ældre, lyder det.
  Den partnerskabsaftale, som Lolland har indgået med Indenrigs- og boligministeriet er ifølge Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen ikke det papir værd, som den er skrevet på.

  Borgmester om partnerskabsaftale: Ikke det papir værd den er skrevet på

  Lollands borgmester skaber tvivl om udviklingsværdien af de partnerskabsaftaler, som lægger beslag på næsten halvdelen af de ordinære 350 millioner kroner i særtilskudspuljen.
  Peter Hansted, borgmester på Ærø, ser gerne, at landevejsprincippet kommer til at gælde hele året rundt i alle ø-kommuner.

  Ø-topmøde: Borgmestre vil have billigere færger hele året

  Ærø Kommune er her fredag vært for et møde mellem ø-kommunernes borgmestre og indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen. Et af emnerne er kommunernes ønske om billigere og grønnere færgefart hele året rundt.
  Borgmester Tonni Hansen mener ikke, der er sket lovbrud eller fejl af betydning i sager om tvangsfjernelser.

  SF-politikere vil ikke behandle ulovlige børnesager på Langeland

  Sagerne skal genåbnes, og børnene skal hjem, mener flere kommunalpolitikere, efter Langeland Kommune selv har indrømmet lovbrud i mindst tre børnesager. Men borgmesterpartiet SF kæmper imod.
  Borgmesteren i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), kan glæde sig over, at Lolland er den helt store vinder i fordelingen af særtilskudspuljen. Kommunen får 195 millioner kroner, svarende til 31,5 procent af det samlede tilskud.

  Her er de 18 kommuner, der får særtilskud i 2023

  Indenrigs- og Boligministeriet har netop offentliggjort listen med de 18 kommuner, der får særtilskud fra den såkaldte paragraf 16-pulje. Se her, hvilke kommuner der får del i puljen på 619 millioner kroner.
  Bormestrene er - øverst fra venstre - Peter Rahbæk Juel (S), øverst til højre Jesper Frost Rasmussen (V), nederst til venstre Morten Andersen (V) og nederst til højre Erik Lauritzen (S).

  Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Syddanmark tjener

  Nogle af de på landsplan ret ukendte borgmestre får samlet set en pæn løn for deres arbejde. Det kan man se i Region Syddanmark med borgmestrene fra Sønderborg og Nordfyns Kommune. Sønderborgs borgmester fortæller, at han bevidst styrer uden om KL-formandsposter.

  Se din kommune: Lille stigning i andelen af udsatte børn og unge

  Andelen af udsatte børn og unge er steget de seneste fem år. Det er særligt børn og unge i forebyggende foranstaltninger, der driver udviklingen. Til gengæld iværksættes der færre anbringelser. Se din kommune her.