Landdistrikter

  Landdistrikter

  De store universitetsbyer tiltrækker mange unge fra hele landet, der ønsker en længere uddannelse. Et nyt initiativ i Varde vil gøre de unge fra kommunen opmærksomme på, at der er gode job at finde efter uddannelsen på hjemstavnen.

  Kommune ansætter unge lobbyister i universitetsbyer

  Unge, der søger mod de store uddannelsesbyer efter gymnasiet, skal være mere end velkomne tilbage til hjemegnen efter endt studie. Det er Varde Kommunes tilgang til en ny strategi med unge ambassadører i Aarhus og Odense.
  Årets Landsby er en historisk pris, som blev oprettet i 1995 af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. Nu er finalisterne i 2022 fundet.

  Årets Landsby 2022: Her er finalisterne

  I et meget skarpt felt er landsbyerne Asaa, Voerså og Holtug videre til finalen i Årets Landsby 2022, der uddeles af Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit.
  Projekter over hele landet, der skaber forankring og fremmer bæredygtig udvikling hånd i hånd med landsbyens eller lokalområdets visioner, får nu millionstøtte.

  Tocifret millionbeløb på vej til landdistrikterne

  36 ansøgere fra hele landet har fået positivt svar på deres ansøgninger om støtte fra ministeriets Landdistriktspulje.
  klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har landet en bred politisk aftale, som kan hjælpe husejere på landet med at droppe naturgas.

  Husejere på landet får nemmere lån til at droppe naturgas

  En ny politisk aftale gør det muligt for husejere i landdistrikter at få et statsgaranteret lån, hvis de vil erstatte naturgas med en anden form for opvarmning.
  40 landsbyer og småøer fordelt over 28 kommuner har budt sig til i en ny, kommende forsøgsordning.

  Stor interesse for at blive frilandsby og -ø

  I alt har 40 landsbyer og småøer meldt sig på banen med et ønske om at slippe af med snærende lovgivning og regler og kickstarte en grøn nytænkning via den nye forsøgsordning om frilandsbyer og fri-øer.
  Landdistrikternes Fællesråds formand, Steffen Damsgaard, er kun delvist tilfreds med den nye aftale om en ny planlov.

  Landdistrikterne: Delvist tilfreds med planloven – der er stadig langt til mål

  Den netop indgående aftale om planloven, som et bredt flertal af Folketingets partier står bag, drejer på nogle af de rigtige knapper, men der er fortsat et stort uforløst potentiale, siger formanden for landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.
  Lokalbefolkningen skal inddrages, og der skal lyttes. Ellers kommer opsætningen af vindmøller og solcelleparker uvilkårligt til at udløse protester, vurderer formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

  Landdistrikter: Hvor er regeringens hensyn til lokalbefolkningen?

  Regeringen har løftet sløret for, hvordan Danmark skal nå en firedobling af grøn energi. Regeringens fremgangsmåde indikerer kraftig statsstyring, og hensynet til lokalbefolkningen virker fraværende. Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd.
  14 byer får nu mulighed for at udforme en endelig ansøgning om at blive del af forsøgsordningen om udvikling af bymidterne.

  14 byer går videre i forsøgsordningen for frie bymidter

  En bred kreds af Folketingets partier er enige om at give 14 byer mulighed for at blive del af forsøgsordningen for frie bymidter. Se byerne her.
  Loven, der giver mulighed for statsgaranti på en del af boliglånet, er en gamechanger, lyder det fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard (billedet).

  Ny lov giver statsgaranti til boliglån i yderområder

  Flertal i Folketinget vedtager ny lov, der giver danskere mulighed for at optage boliglån med statsgaranti.
  Her ses landsbyen Lihme i Skive Kommune, hvor SDU som led i en ny undersøgelse sætter fokus på i forhold til foreningslivet,

  SDU undersøger foreningslivets betydning for udvikling af lokalområder i landdistrikterne

  Forskere fra Syddansk Universitet (SDU) inviterer alle foreninger i fire danske kommuner til at deltage i at dokumentere 'Civilsamfundets betydning for lokal udvikling'.
  Nyuddannede skal have mulighed for at veksle SU-gæld til et attraktivt skattefradrag, hvis de efter endt uddannelse vælger at bo og arbejde i et land- eller yderområde. Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

  Landdistrikterne: Indfør et fradrag for bosætning i provinsen efter endt uddannelse

  Når landspolitikerne udflytter uddannelser, så bør de tænke tanken til ende. Derfor er der brug for flere tiltag, som kan gøre udflytning af uddannelser til en succes. Det mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, som har årsmøde her fredag.
  Strynboere fortæller her om deres ø, som nu har fået en pris.

  Strynø er kåret til Årets Ø 2022

  I et tæt opløb med to andre nominerede øer løber Strynø med sejren som Årets Ø 2022. Stærkt fællesskab og engagement gør Strynø til prisvinder.