Læsø Kommune

  Læsøs borgmester Karsten Nielsen har i valgperioden skiftet fra Dansk Folkeparti til Venstre. Han var udpeget som sit partis spidskandidat til det forestående kommunalvalg, men den position afgiver han nu til partifællen Tobias Birch Johansen. (Arkivfoto)

  Borgmester på Læsø trækker sig som spidskandidat efter skursag

  Sag om kommunaldirektør og hans skur på sommerhusgrund får borgmester til at trække sig som spidskandidat.
  Et lille skur på en sommerhusgrund er gået hen og blevet en dum sag for kommunaldirektøren på Læsø, som nu har sagt op.

  Kommunaldirektør siger op efter sag om et lille skur

  Kommunaldirektøren i Læsø Kommune har sagt sin stilling op i kølvandet på en sag om et lille, ulovligt skur. Arbejdsmiljøet på øens rådhus er blevet belastet, fortæller borgmesteren.
  Byrådsmedlem Bente Faldt Faurholt på Læsø (Løsg.) er havnet i en dobbeltrolle.

  Chefjob presser politiker ud af økonomiudvalg

  Det dur ikke, at man har et lederjob i økonomiforvaltningen, og så samtidig sidder i byrådets økonomiudvalg. Det har Ankestyrelsen afgjort i ny sag.
  På Anholt vil borgere, der ikke er vaccineret, komme til hurtigere, end der ellers var lagt op til i Sundhedsstyrelsens vaccineplan.

  Småøer får lov at skubbe borgere frem i vaccinekøen

  Borgere på Anholt, Tunø og Endelave bliver skubbet frem i vaccinekøen og kan vaccineres tidligere end ventet.
  Læsø-boerne kan være færdigvaccineret i slutningen af juni. Det er mindst to måneder tidligere end resten af landet.

  Læsø får dispensation: Alle kan nu blive vaccineret

  700 borgere på Læsø mellem 16-64 år bliver rykket frem i vaccinekøen for at spare tid og penge. Borgmesteren er glad for at blive rykket frem i køen.
  Egedal Kommune er den mest fredelige af hovedstadskommunerne. Fra 2018 til 2019 hoppede kommunen fra en 11 til en 8. plads over antal anmeldte voldsforbrydelser i Danmark. (Arkiv)

  Stolt over at være hovedstadens mest fredelige

  Læsø Kommune er landets mest fredelige kommune, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Af kommunerne i Region Hovedstaden er Egedal den kommune, hvor der anmeldes det færrest antal voldssager.
  Indbyggerne i syv nordjyske kommuner opfordres fortsat kraftigt til ikke at bevæge sig uden kommuner. Den kollektive trafik til resten af landet er fortsat indstillet. (Arkiv)

  Nordjyske restriktioner lempes – borgmestre vil have åbnet mere

  Borgmester i Vesthimmerland vil have fri bevægelighed af arbejdskraft i Nordjylland og foreslår flere test. Se status på smitten i syv nordjyske kommuner her.
  Projektet Kunstgødning er et samarbejde, som handler om børns møde med kunsten, og indtil videre er det udbredt til 18 institutioner i Nordjylland.

  Samarbejde giver stærkere kulturliv i kommunerne

  I ly af 12 regionale kulturaftaler mellem staten og kommunerne vokser en underskov af kulturprojekter. Flere af projekterne udvikler sig og lever videre, efter at støtten til dem stopper.
  Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer kraftigt til, at borgere i syv berørte kommuner holder sig indenfor deres egen kommunegrænse.

  FAKTA: Sådan bliver syv nordjyske kommuner ramt af nye restriktioner

  Efter fundet af en ny variant af coronavirus hos især nordjyske borgere har regeringen sat nye tiltag i gang.
  Gratis færgebilletter og corona-sommer fik danskerne til at valfarte til småøerne. Nu vil de permanent have sat færgepriserne i højsæsonen ned for at lokke flere turister til.

  Småøer vil sænke færgepriser i højsæsonen

  Priserne på færgebilletter midt på sommeren skal ned, så endnu flere turister kan lokkes til småøer som Ærø, Fanø, Læsø og Samsø. De fire kommuner har sendt deres ønske til regeringen og håber, at succesen med øturisme denne sommer kan overbevise landspolitikerne.