Roskilde skal huse nyt institut under Kulturministeriet
Efter pres fra blandt andre KL og Dansk Erhverv bliver Kulturens Analyseinstitut nu til noget. Det bliver i 'Roskilde-Festival-kommunen', det nye institut får til huse.
Bevaringsværdige bygninger er i fare
Langt fra alle kommuner har udarbejdet lokalplaner, hvor der er bestemmelser om bevaringsværdige, ældre huse. Det kan nu få den konsekvens, at smukke, gamle huse bliver ødelagt af grim, udvendig isolering. Kommunerne bør se at få registreret og beskyttet deres bevaringsværdige bygninger, lyder det i opråb fra organisationen Historiske Huse.
NB-Medier lancerer mediet NB-Social
NB-Medier udvider igen butikken og lancerer nyt medie, NB-Social. Det bliver en nicheportal inden for socialområdet.
Debat: Vil vi have attraktive oplevelsestilbud i vores kommune?
De nyvalgte byråd gør klogt i at investere i at give deres borgere og turister attraktive tilbud om oplevelser. Der er gevinster at hente på flere hylder, mener vicedirektør i Dansk Industri.
Helsingør er Danmarks kulturkommune nummer ét
Helsingør er Danmarks mest gavmilde kommune i forhold til kulturlivet. Men hvem er de næstmest gavmilde kommuner? Få svaret her. Se 'Top ti' og 'Bund ti' over kommunal kulturstøtte.
Nye tal: Konservative borgmestre sætter kulturen højt
Kommuner med konservative borgmestre i front fyrer i gennemsnit flere penge af på kulturen. Venstre-styrede kommuner er mere påholdende, når det gælder kulturstøtte. Det viser ny analyse.
Kommunernes støtte til kulturen bliver udhulet
I valgperioden 2017 til 2021 har kommunerne generelt udhulet deres støtte til det lokale kulturliv. Se hvordan det er gået i din kommune her. Det giver ellers god mening - også økonomisk - at investere i et aktivt kulturliv, siger udvalgsformand fra kulturvenlig kommune.
Kommunalpolitik er stadig styret af køn
Den kønsmæssige ubalance i byrådene viser sig ikke kun i manglen på kvinder, men også i fordelingen af fagområder og i anciennitet. Det viser en ny rapport fra videncentret KVINFO, som mener, at skævheden hænger sammen med seksuel chikane og forskelsbehandling.
Se forskellene i kulturforbrug mellem kommunerne
Der er stor forskel på, hvor meget kultur danskerne bruger, og det kommer også til udtryk på kommunalt plan. Landkommunerne er kendetegnet ved et lavt kulturforbrug sammenlignet med storbykommunerne, hvor befolkningen bruger mange forskellige typer kultur.
Skoleteaterprojekt gør børn klogere: Forlænges med millionbeløb
Teaterprojektet “Ej blot til lyst”, som har givet århusianske folkeskolelærere mulighed for at inkludere drama i undervisningen, har vist potentiale, og er blevet forlænget til 2025 med tre millioner kroner.
Fritidsfaciliteter
Hvilke kommuner bruger flest penge på fritidsfaciliteter? Og hvor er der flest idrætshaller per indbygger? Bliv klogere på kommunernes fritidsfaciliteter her.
Se Kulturministeriets udbetalinger på tværs af kommunerne
Mellem kommunerne er der markant forskel på, hvor mange penge Kulturministeriet udbetalte til institutionerne i 2020. Institutionerne i København fik 42 procent af de områdefordelte midler. Se hvor mange penge din kommune forholdsvis har fået.