Kultur

  Kultur

  Roskilde bliver hjemsted for det nyetablerede Kulturens Analyseinstitut, som blandt andre KL, Dansk Erhverv, Danske Kulturbestyrelser, Center for Kulturevaluering og Augustinusfonden står bag.

  Roskilde skal huse nyt institut under Kulturministeriet

  Efter pres fra blandt andre KL og Dansk Erhverv bliver Kulturens Analyseinstitut nu til noget. Det bliver i 'Roskilde-Festival-kommunen', det nye institut får til huse.
  Udvendig isolering af ældre huse pynter sjældent på dem. Her er et eksempel fra Aarhus.

  Bevaringsværdige bygninger er i fare

  Langt fra alle kommuner har udarbejdet lokalplaner, hvor der er bestemmelser om bevaringsværdige, ældre huse. Det kan nu få den konsekvens, at smukke, gamle huse bliver ødelagt af grim, udvendig isolering. Kommunerne bør se at få registreret og beskyttet deres bevaringsværdige bygninger, lyder det i opråb fra organisationen Historiske Huse.
  Redaktør af det nye medie NB-Social, Mads Høyer (t.v.), glæder sig sammen med chefredaktør for NB-Medier, Arne Ullum, sig til at levere substantielle og relevante nyheder på socialområdet.

  NB-Medier lancerer mediet NB-Social

  NB-Medier udvider igen butikken og lancerer nyt medie, NB-Social. Det bliver en nicheportal inden for socialområdet.
  Virksomhederne i oplevelses-branchen er meget afhængige af, at kommunens ansatte er servicemindede og imødekommende over for virksomhederne. Det pointerer vicedirektør i Dansk Industri Henriette Søltoft.

  Debat: Vil vi have attraktive oplevelsestilbud i vores kommune?

  De nyvalgte byråd gør klogt i at investere i at give deres borgere og turister attraktive tilbud om oplevelser. Der er gevinster at hente på flere hylder, mener vicedirektør i Dansk Industri.
  Kronborg er sammen med M/S Museet for Søfart en kommune, der emmer af Danmarkshistorie.

  Helsingør er Danmarks kulturkommune nummer ét

  Helsingør er Danmarks mest gavmilde kommune i forhold til kulturlivet. Men hvem er de næstmest gavmilde kommuner? Få svaret her. Se 'Top ti' og 'Bund ti' over kommunal kulturstøtte.
  Kommuner med konservative borgmestre er de mest rundhåndede over for kulturen. Det gælder blandt andre K-borgmestrene her, Morten Slotved (Hørsholm) og Benedikte Kiær (Helsingør).

  Nye tal: Konservative borgmestre sætter kulturen højt

  Kommuner med konservative borgmestre i front fyrer i gennemsnit flere penge af på kulturen. Venstre-styrede kommuner er mere påholdende, når det gælder kulturstøtte. Det viser ny analyse.

  Kommunernes støtte til kulturen bliver udhulet

  I valgperioden 2017 til 2021 har kommunerne generelt udhulet deres støtte til det lokale kulturliv. Se hvordan det er gået i din kommune her. Det giver ellers god mening - også økonomisk - at investere i et aktivt kulturliv, siger udvalgsformand fra kulturvenlig kommune.

  Kommunalpolitik er stadig styret af køn

  Den kønsmæssige ubalance i byrådene viser sig ikke kun i manglen på kvinder, men også i fordelingen af fagområder og i anciennitet. Det viser en ny rapport fra videncentret KVINFO, som mener, at skævheden hænger sammen med seksuel chikane og forskelsbehandling.
  Beboere i hovedstads og storbykommuner besøger oftere kulturinstitutioner som museer. Her er det Statens Museum for Kunst i København.

  Se forskellene i kulturforbrug mellem kommunerne

  Der er stor forskel på, hvor meget kultur danskerne bruger, og det kommer også til udtryk på kommunalt plan. Landkommunerne er kendetegnet ved et lavt kulturforbrug sammenlignet med storbykommunerne, hvor befolkningen bruger mange forskellige typer kultur.
  "Det er en fantastisk måde at lære på," siger Aarhus-rådmand Thomas Medom (SF) om teaterprojektet "Ej blot til lyst".

  Skoleteaterprojekt gør børn klogere: Forlænges med millionbeløb

  Teaterprojektet “Ej blot til lyst”, som har givet århusianske folkeskolelærere mulighed for at inkludere drama i undervisningen, har vist potentiale, og er blevet forlænget til 2025 med tre millioner kroner.
  Mængden af fritidsfaciliteter varierer voldsomt på tværs af kommunerne. Her anlægges en ny fodboldbane i Herning Kommune i 2018. De har nu 48,2 fodboldbaner per 100.000 indbyggere.

  Fritidsfaciliteter

  Hvilke kommuner bruger flest penge på fritidsfaciliteter? Og hvor er der flest idrætshaller per indbygger? Bliv klogere på kommunernes fritidsfaciliteter her.

  Se Kulturministeriets udbetalinger på tværs af kommunerne

  Mellem kommunerne er der markant forskel på, hvor mange penge Kulturministeriet udbetalte til institutionerne i 2020. Institutionerne i København fik 42 procent af de områdefordelte midler. Se hvor mange penge din kommune forholdsvis har fået.