Observation af publikum på Kunsten, Museum of Modern Art, Aalborg 2020.

Seks kommuner undersøger kunstens betydning

Hvilken betydning har kunsten for dem, der oplever den på museerne? Det undersøger Bikubenfonden sammen med seks kommuner via en nye metode afprøvet i tre andre kommuner i efteråret.
Der er mange ildsjæleprojekter rundt i landet og de handler alle om kreativitet og glæden ved at skabe sammen.

18 lokale fællesskaber får 12 millioner kroner

Frivillige ildsjæle over hele landet får nu støtte til at realisere deres nye bygge- og renoveringsdrømme i Realdanias Underværker-kampagne.
Herning Kommunes borgmester Lars Krarup bliver her hædret af Arkitektforeningens formand Lars Autrup for sin vedvarende indsats for at sætte bylivet og arkitekturen i højsædet.

Borgmester kåret for positiv byudvikling

Herning-borgmester Lars Krarup er blevet kåret af Arkitektforeningen for at have sat skub på arkitektur og byliv i Herning Kommune gennem en fokuseret og langsigtet strategisk indsats. Det kan andre kommuner lære af, mener foreningen.
Det er forventningen at første spadestik til 'Vores Hus' i Vamdrup bliver taget i slutningen af 2021, og at indvielsen kan ske i slutningen af 2022.

Drømmescenarie for lokalt kulturliv

Lokal virksomhed donerer godt fem millioner kroner til det samlingssted for kulturlivet, som lokale ildsjæle har arbejdet med de seneste fem år. Drømmen koster 14 millioner kroner, og nu er pengene i hus.
MGK-Sydjylland er et af de centre, som står til at miste ressourcer, og for at det ikke skal gå ud over talentudviklingen og det lokale musikliv, vil et politisk flertal kompensere centret.

Christiansborg kompenserer de ramte MGK-centre

Partiernes kulturordførere har besluttet at give kompensation til de MGK-centre, som får reduceret støtte i 2022 og 2023 i den ny tilskudsfordeling mellem landets centre, som Statens Kunstfond har offentliggjort i torsdags.
Grib Engagementet understøtter, at flere børn og unge i alderen 0-24 år får adgang og lyst til at deltage i kunstneriske aktiviteter Fotoet stammer fra Silkeborg, hvor børn var med til at åbne Europæisk Kulturhovedstad 2017.

27 kommuner med i forsøg om kulturelle fællesskaber

Kulturministeren har et ønske om, at flere børn og unge får adgang til at udfolde sig indenfor kunst og kultur, og det sker nu med initiativet 'Grib Engagementet', hvor 27 kommuner får 20 mio. kroner til modelforsøg. Læs om alle kommuneforsøg her.
Foreningerne kan med støtte fra puljen både hjælpe museer og andre i oplevelsesindustrien samtidig med at de skaber fællesskaber for ensomme.

Foreninger kan støtte den hårdt ramte oplevelsesindustri

Kulturministeriet har oprettet ’Puljen 1000 Nye fællesskaber’, som giver foreninger mulighed for at søge penge til at skabe fællesskaber og sætte gang i oplevelsesindustrien.
FDB-Møbler blev sendt ud i landet fra togstationen, der lå lige overfor møbelfabrikken og her fra kommer inspirationen til "Furniture Station".

Frivillige omdanner station til forsamlingshus og museum

Ildsjæle i Tarm vil omdanne en nedlagt stationsbygning til hele byens hus, og etablere et kombineret mødested og lokalt museum for de FDB-møbler, som tidligere blev produceret i byen.
På listen over de 41 projekter, som i alt har fået tildelt 3.389.812 kroner, er også Varde Bevaringsforening, som vil skabe mere opmærksomhed omkring kommunens historiske bygninger og det aktiv, de udgør.

Støtte til kommunens historiske bygninger

41 meget forskellige projekter rundt i landet får nu et tilskud på 3,4 mio. kr. fra 'puljen til almennyttige kulturelle projekter', herunder også lokal kulturbevaring.
Kulturmødet på Mors er fire dage med forfattersamtaler, koncerter, madoplevelser og meget mere.

Kulturlivet mødes på Mors

Folkemødet på Bornholm debatterede kultur i en række sammenhænge, og den debat kan fortsætte, når aktørerne mødes til Kulturmødet. Som noget nyt kræves billet.
Folkemødet 2021 foregår både fysisk i Allinge på Bornholm og digitalt - her er et udvalg af digitale events fra hele landet.

Folkemødet 2021 på Bornholm og rundt i landet

Udover de klassiske debatter på Folkemødet i Allinge, som også bliver streamet, vil der i år være live-streamede events fra hele landet i dag torsdag.
Teatret Masken deltager i konferencen, og er en del af Dannelsesrygsækken, som er et tiltag under Kulturtjenesten på Lolland-Falster.

Kommune sætter børn og unges kritiske sans på dagsordenen

Hvad er dannelse, og hvordan kan en kommune arbejde med dannelse? Emnerne er til debat på den årlige dannelseskonference 17. september i Guldborgsund Kommune i september.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: